Skip to main content

VIDEO. Ciutacu: Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura

 
VIDEO. Ciutacu: Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura

VIDEO. BANI PENTRU PRESĂ. "E o variantă mult mai bună cu campania de comunicare, decât să faci contracte pe blat cu ministerele, așa-zis contracte de PR, și, de fapt, să te comporți ca și cum ai practica o taxă de protecție, nu dăm pe post, cât nu-l atacăm pe ministrul X" - Victor Ciutacu, despre campania Guvernului de 40 de milioane de euro pentru patru luni.

"Așa, în varianta aceasta știm marfa: Guvernul îmi dă comanda și eu anunț populația că s-a decis să se poarte măști sau să se facă control cu termometrul", continuă el.

Publicitate

Victor Ciutacu:

"Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd dacă poate cineva să îmi inchidă gura. Nu a reușit nimeni până acum. Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conținutul emisiunilor noastre. Dacă se vede o schimbare de ton, însemnă că ne-am îndoit noi la promisiunea Guvernului că o să ne umple de bani.

Faptul că Guvernul decide să aloce niște bani, iar eu nu am nici cea mai mică umbră de simpatie pentru Guvernul acesta, mi se pare un act de curaj, dar și un act de interes (încearcă să-și obțină dacă nu favorabilitate, măcar neutralitatea presei, într-un an cu campanie electorală). Acest lucru nu o să-i iasă, dacă mă întrebi pe mine."

Mesajele astea de interes public sunt lucruri care ar trebui să intereseze pe toată lumea și ar trebui să le vadă cât mai multă lume. De aceea, mi se pare corect să fie și plătite, în definitiv plătim un serviciu.

Toată lumea se revoltă că o gramadă de insituții de presă vor aplica pentru banii aceștia, 40 de milioane de euro, dar nimeni nu se revoltă pentru banii pe care-i primește TVR în fiecare an cu rezultatele pe care le are.

Despre orientarea tabloidă a România TV:

"Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV. Mi-a fost greu să mă adaptez la acest model de tabloid-politic, dar când m-am adaptat nu m-a mai oprit nimeni."

Despre derapajele din trecut ale stației?

"Noi ne-am făcut purgatoriul. Pentru ce am făcut (știurile de la proteste cu „50 de lei de câine”) am plătit. Noi am fost supuși și boicotului din partea agențiilor de publicitate și am luat și amenzi. Ne-am asumat consecințele faptelor

Înainte de toate ideile din interviu, materialul video. 

VIDEO. Victor Ciutacu, cu cartile pe masa despre banii de la Guvern si tabloidul Romania TV

Banii de la Guvern: „Ideea e bună, dar e pusă în aplicare foarte târziu”

 • Ideea e bună, dar e pusă în aplicare foarte târziu. Nu doar de Guvernul acesta, ar fi trebuit pusă în aplicare cu mai mulți ani în urmă, așa poate nu ar fi dispărut presa scrisă aproape de tot. 
 •  Ideea funcționează, pe diverse modele, în țări „cu apă caldă la robinet”, cu îmi place mie să spun, deci nu poți spune că e un model sovietic sau chinezesc. 
 • Faptul că Guvernul decide să aloce niște bani, iar eu nu am nici cea mai mică umbră de simpatie pentru Guvernul acesta, mi se pare un act de curaj, dar și un act de interes (încearcă să-și obțină dacă nu favorabilitate, măcar neutralitatea presei, într-un an cu campanie electorală). Acest lucru nu o să-i iasă, dacă mă întrebi pe mine. 
 • Mă bucur că Guvernul face, în sfârșit, ceva după ce s-a dat înapoi de la inițiativa aia Parlamentară cu scutirea impozitiului pe venit, care nu m-ar fi ajutat pe mine, ci pe ziariștii tineri fără multe posibilități. Mie și atunci mi se părea părea perfect justificat să încerci să ajuți pe cineva pentru care acești bani erau diferența între frigiderul plin și frigiderul gol. 
 • Rezolvă niște probleme: Reduce puțin presiunea salarială de pe umerii patronatului. 
 • Crezi că mie nu mi-ar conveni să am veniturile de la Pro TV? Mereu cei mari sunt cei mai curtați și cei mai favorizați în oricare dintre variante. Aici nu ne vom împăca niciodată. 

E o variantă mult mai bună cu campania de comunicare, decât să faci contracte pe blat cu ministerele, așa-zis contracte de PR, și, de fapt, să te comporți ca și cum ai practica o taxă de protecție, nu dăm pe post, cât nu-l atacăm pe ministrul X. 

Așa, în varianta aceasta știm marfa: Guvernul îmi dă comanda și eu anunț populația că s-a decis să se poarte măști sau să se facă control cu termometrul. 

Eu le aduc la cunoștința publicului netrunchiat, nedeformat și populația se uită și le vede la toată lumea. 

 • Mesajele vor rula pe post, iar ce zic eu la adresa Guvernului e treaba mea. Să văd daca poate cineva să îmi inchidă gura. Nu a reușit nimeni până acum. Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conținutul emisiunilor noastre. Dacă se vede o schimbare de ton, însemnă că ne-am îndoit noi la promisiunea Guvernului că o să ne umple de bani. 
 • Mesajele astea de interes public sunt lucruri care ar trebui să intereseze pe toată lumea și ar trebui să le vadă cât mai multă lume. De aceea, mi se pare corect să fie și plătite, în definitiv plătim un serviciu. 
 • Toată lumea se revoltă că o gramadă de insituții de presă vor aplica pentru banii aceștia, 40 de milioane de euro, dar nimeni nu se revoltă pentru banii pe care-i primește TVR-ul în fiecare an cu rezultatele pe care le are. 
 • Publicul e liber să creadă ce consideră de cuviință, iar dacă nu o să-i placă asta o să schimbe postul. 

Derapajele de la România TV și amenzi de la CNA: „Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV”

 • Nu cred că publicitatea care apare pe toate posturile, nu doar la România TV, cu lucrurile pe care le face Primăria Capitalei are vreo legătură cu prezența Gabrielei Firea pe post. A avut momente când a fost la mine în emisiune și când nu, indiferent de publicitatea aia sau nu. 
 • La fel Victor Ponta. El avea o relație strânsă cu Ghiță și și-a luat de la mine de s-a urcat pe garduri. S-a supărat și, după, i-a trecut. Acum el e pe toate posturile și nu poți să bănuiețti că are bani să dea ca să apară, dar în această perioadă de criză a fost politicianul care s-a mișcat cel mai bine și a fost cel mai disponibil. Ponta prestează și rupe audiența. 
 • Momentul cu presupusul bolnav de coronavirus fugărit prin București a durat o jumătate de oră, nu cred că în seara aceea România TV a făcut audiență cu el. Atunci a fost și seara în care a făcut Iohannis niște anunțuri. România TV a avut o medie de bună de audiență patru ore, dintre care doar o jumătate de oră a fost momentul de care spui tu. 
 • L-ai auzit tu pe ministrul Vela să fie nemulțumit de știrea aia cu accidentul său (din 2008)? Parcă a și intrat prin telefon. Nu era o informație falsă, era o viclenie
 • Eu nu mă desolidarizez de politica editorială a postului, dar nu ți se pare interesant că niciunul dintre momentele de mai sus nu este de la mine din emisiune?

Nu învinuiesc pe niciunul dintre colegii mei și nu pretind ca sunt eu deontologul neamului, că nu sunt. Este o realitate și fiecare are modul lui prin care consideră că o să atragă lumea. Unora poate să le placă, altora nu. 

 • Noi ne-am făcut purgatoriul. Pentru ce am făcut (știurile de la proteste cu „50 de lei de câine”) am plătit. Noi am fost supuși și boicotului din partea agențiilor de publicitate și am luat și amenzi. Ne-am asumat consecințele faptelor
 • Când eram la Antena 3 nu-mi plăcea modelul de televiziune a lui România TV. Mi-a fost greu să mă adaptez la acest model de tabloid-politic, dar când m-am adaptat nu m-a mai oprit nimeni. 
 • Eu n-am luat niciodată, în toate locurile în care am lucrat, bani la plic. Toate veniturile mele se regăsesc în declarațiile fiscale. 

Alice Iacobescu, șefa știrilor Europa FM: „Banii sunt alocați unor canale de comunicare în masă, nu jurnaliștilor, nu jurnalismului, nu presei”


BANI PENTRU PRESĂ. Dragoș Pătraru despre banii pentru presă: "Banii aceștia ajung la niște Societăți Comerciale, în loc să ajungă la niște jurnaliști" 


BANI PENTRU PRESĂ. Tolontan: „Intenția e bună, forma discutabilă”. Va fi influențată presa de banii primiți? - „Judecați-ne după ce citiți”


BANI PENTRU PRESĂ. S-a lansat platforma unde televiziunile, presa și site-urile pot lua bani de la Guvern


BANI PENTRU PRESĂ. Pro TV și Antena vor lua cea mai mare "felie" de la Guvern. Câți bani pot încasa televiziunile?


BANI PENTRU PRESĂ. Dobrovolschi: "E o măsură discutabilă, dar nu e neapărat rea" 


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Manca-mi-ati **** de jurnaliști ***i. Și tu, obae. Sunteți toți de teapa ***ului asta de Ciutacu, toți din același aluat că Dan Diaconescu, toți la fel de infecți că Badea și Gadea. Meritați sa dați faliment *** Nimic nu e mai *** că breaslă voastră. Obae, ești cel mai *** prin felul cum încerci prin acest interviu să justifici mită pe care o primiți de la guvern că să minți, sa manipulati și să faceți propaganda in continuare.
 • "Eu nu cred că poate dedecta cineva o schimbare în conținutul emisiunilor noastre." are dreptate tonomatul, eu nu pot detecta nicio schimbare, ca habar n-am cum arata emisiunea, nu m-am uitat, nu ma uit, nu ma voi uita. ce mai citesc pe aici la obae pe pagina despre ciutacu, in rest, jolie25, admiratorul mioarei mantale, e inexistent pentru mine. :)
 • daca Viorel al Vulpitei avea noroc si ajungea la tv de stiri ...era Ciutacu. Acelasi aluat si nu ma refer la fizic acum. Corespondentul Vulpitei este evident Dana Budeanu. Din pacate acestia ne sint formatorii de opinie din grupul de parveniti de la Monaco. Huo!

Trimite un comentariu