Skip to main content

VIDEO. Dan Negru bate obrazul celor de la Kanal D, care nu l-au menționat ca „sursă” într-o știre: „Legea tăcerii, când vine vorba de un om de la concurență”

 
VIDEO. Dan Negru bate obrazul celor de la Kanal D, care nu l-au menționat ca „sursă” într-o știre: „Legea tăcerii, când vine vorba de un om de la concurență”
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

VIDEO. Dan Negru bate obrazul concurenței, mai exact postului Kanal D. Prezentatorul de la Antena 1 a semnalat, într-o postare pe Facebook, că la unul dintre jurnalele postului Dogan a apărut o știre, cu o informație preluată de pe contul său de Facebook, care însă nu menționa și sursa. 

„Postarea mea cu cazarea din Mamaia a devenit virală și tocmai ce am văzut la Kanal D o știre despre asta. Știrea avea capturi din postare, dar niciodată nu a aparut sursa acelei știri”, a scris prezentatorul pe Facebook. 

Publicitate

Negru postase pe pagina sa o serie de capturi cu prețurile uriașe de pe litoralul românesc în această perioadă, post pandemie. El scotea în evidență că un hotel din Mamaia dă o cameră cu aproape 1.000 de euro pe noapte, alături de o captură foto.

Aceeași captură foto a apărut și în jurnalul Kanal D. Știrea avea ca subiect exact prețurile mari cerute de hoteluri în această perioadă. 

Kanal D și-a deschis știrea, astfel: „Reacții dure au apărut pe internet, după ce un hotel și-a postat oferta de cazare pe internet (...) Una dintre oferte a devenit virală la scurt timp după postare - 965 de euro pe noapte”, informa știrea Kanal D.

Apoi, Dan Negru a prezentat practica generală despre evitarea citării sursei, dacă sursa lucrează la un post concurent, și a dat exemplu chiar și postul unde lucrează, Antena 1. 

„Așa sunt toate televiziunile românești. Pro, Antena , Kanal, Prima etc au o lege a tăcerii, când vine vorba de un om de la concurență.

Mentalitatea e din anii' 80-90 când Roger Ailes, pe atunci bossul CNBC, le-a interzis angajaților sa vorbească despre concurență.

Ideea lui Ailes e demult depașită oriunde in lume”, a punctat Negru. 

În final, a venit cu un exemplu „de afară”. I-a dat exemplu pe Jimmy Fallon (The Tonight Show Starring la NBC), Jimmy Kimmel (Jimmy Kimmel Live la ABC) și Stephen Colbert (The Late Show with Stephen Colbert la CBS), cei mai importanți prezentatori de late-night-show-uri, care au lăsat la o parte concurența și au prezentat un eveniment caritabil pe subiectul Coronavirusului. 

Citește și: Concurența, lăsată deoparte. Trei mari rivali de pe TV, gazde în aceeași emisiune caritabilă: Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel și Stephen Colbert. Va fi dat și la noi

VIDEO. Postarea lui Dan Negru, în care semnala știrea Kanal D

Postarea lui Dan Negru, cu prețurile de la mare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Si de unde stie Negrutu ca, Kanalul a copiat stirea de la el? Kanalul poate a luat stirea dupa alt site, siteul ala a luat dupa alt site, iar siteul cu numarul 10 a luat stirea dupa comentariul postat de Dan Negru.
  • Adică ce mare descoperire a facut Negru? A circulat pe net informatia, eu habar nu aveam cine a lansat-o. De acolo ăștia au făcut un întreg reportaj plecând de la informatia ca sunt preturi astronomice.
    Cred că Negru îmbătrînește urât.
  • Canalul stiti cum o sa se scuze?Ca nu au luat de la negru, ca altcineva de la ei a facut LA FEL captura.Stati sa vedeti!

Trimite un comentariu