Skip to main content

VIDEO. Dan Negru bate obrazul celor de la Kanal D, care nu l-au menţionat ca „sursă” într-o ştire: „Legea tăcerii, când vine vorba de un om de la concurenţă”

 
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

VIDEO. Dan Negru bate obrazul concurenţei, mai exact postului Kanal D. Prezentatorul de la Antena 1 a semnalat, într-o postare pe Facebook, că la unul dintre jurnalele postului Dogan a apărut o ştire, cu o informaţie preluată de pe contul său de Facebook, care însă nu menţiona şi sursa.

Publicitate

„Postarea mea cu cazarea din Mamaia a devenit virală şi tocmai ce am văzut la Kanal D o ştire despre asta. Ştirea avea capturi din postare, dar niciodată nu a aparut sursa acelei ştiri”, a scris prezentatorul pe Facebook.

Negru postase pe pagina sa o serie de capturi cu preţurile uriaşe de pe litoralul românesc în această perioadă, post pandemie. El scotea în evidenţă că un hotel din Mamaia dă o cameră cu aproape 1.000 de euro pe noapte, alături de o captură foto.

Aceeaşi captură foto a apărut şi în jurnalul Kanal D. Ştirea avea ca subiect exact preţurile mari cerute de hoteluri în această perioadă.

Kanal D şi-a deschis ştirea, astfel: „Reacţii dure au apărut pe internet, după ce un hotel şi-a postat oferta de cazare pe internet (...) Una dintre oferte a devenit virală la scurt timp după postare - 965 de euro pe noapte”, informa ştirea Kanal D.

Apoi, Dan Negru a prezentat practica generală despre evitarea citării sursei, dacă sursa lucrează la un post concurent, şi a dat exemplu chiar şi postul unde lucrează, Antena 1.

„Aşa sunt toate televiziunile româneşti. Pro, Antena , Kanal, Prima etc au o lege a tăcerii, când vine vorba de un om de la concurenţă.

Mentalitatea e din anii' 80-90 când Roger Ailes, pe atunci bossul CNBC, le-a interzis angajaţilor sa vorbească despre concurenţă.

Ideea lui Ailes e demult depaşită oriunde in lume”, a punctat Negru.

În final, a venit cu un exemplu „de afară”. I-a dat exemplu pe Jimmy Fallon (The Tonight Show Starring la NBC), Jimmy Kimmel (Jimmy Kimmel Live la ABC) şi Stephen Colbert (The Late Show with Stephen Colbert la CBS), cei mai importanţi prezentatori de late-night-show-uri, care au lăsat la o parte concurenţa şi au prezentat un eveniment caritabil pe subiectul Coronavirusului.

Citeşte şi: Concurenţa, lăsată deoparte. Trei mari rivali de pe TV, gazde în aceeaşi emisiune caritabilă: Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel şi Stephen Colbert. Va fi dat şi la noi

VIDEO. Postarea lui Dan Negru, în care semnala ştirea Kanal D

Postarea lui Dan Negru, cu preţurile de la mare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Albul Dan Albul Dan
    Si de unde stie Negrutu ca, Kanalul a copiat stirea de la el? Kanalul poate a luat stirea dupa alt site, siteul ala a luat dupa alt site, iar siteul cu numarul 10 a luat stirea dupa comentariul postat de Dan Negru.
  • Emi Emi
    Probabil vrea si el dupa Berecleanu, la KanalD. Dă semnale
  • Adi Adi
    Adică ce mare descoperire a facut Negru? A circulat pe net informatia, eu habar nu aveam cine a lansat-o. De acolo ăștia au făcut un întreg reportaj plecând de la informatia ca sunt preturi astronomice.
    Cred că Negru îmbătrînește urât.
  • jk jk
    Canalul stiti cum o sa se scuze?Ca nu au luat de la negru, ca altcineva de la ei a facut LA FEL captura.Stati sa vedeti!

Trimite un comentariu

sus