Skip to main content

VIDEO. Dobrovolschi și proiectul Avanpost Guerrilla: "Și noi putem ajuta, așa cum și noi am fost ajutați"

 
VIDEO. Dobrovolschi și proiectul Avanpost Guerrilla: "Și noi putem ajuta, așa cum și noi am fost ajutați"

VIDEO. "Când noi am repornit Radio Guerrilla, nu aveam bani, dar mulți ne-au ajutat", a povestit Mihai Dobrovolschi la Interviurile Paginademedia.ro.

Publicitate

A continuat: "Ringier ne-a primit în sediu, Mobexpert ne-a ajutat cu mobilierul, firme de leasing au avut încredere și așa ne-am putut lua echipamente".

"Ne-am gândit că, așa cum și noi am fost ajutați, și noi putem ajuta", spune Dobbrovolschi despre esența proiectului Avanpost Radio Guerrilla.

Ce este, pe scurt, proiectul?

Mici afaceri, din diverse domenii - de la clinici la cafenele și mici făbricuțe - primesc "ștampila" Avanpost Radio Guerrilla. În fiecare zi, cei care au aceste afaceri sunt invitați să intre în direct pe Radio Guerrilla.

Aceste afaceri, spune Dobrovolschi nu au bani de publicitate, mai ales în această perioadă, dar au nevoie ca de aer să comunice schimbările pe care le-au făcut în această perioadă de criză. "Le-am făcut acest dar, ștampila cu „Avanpost”, ca o promovare".

"Avanposturile" sunt listate pe site-ul Radio Guerrilla. Foarte important: nu plătesc.

"Noi oricum aveam o comunitate. Locuri în care am mers, locuri cu care vibrăm și unde ne simțim bine și cărora le-am făcut acest cadou - Avanpost Guerrilla. Am zis că, dacă tot avem această comunitate, să o dezvoltăm", spune Dobro. "Mai ales acum, în criză, când au nevoie de ajutor."

Proiectul, continuă el, a fost "păstorit" de Adrian Popescu, unul dintre asociații Guerrilla, care a crezut că, în momente de sincopă, așa cum și noi am fost ajutați atunci, și noi trebuie să o facem, mai ales că putem".

Cum ajunge o companie Avanpost? "Sunt propuneri ale ascultătorilor sau ale noastre. Noi le verificăm și apoi aplicăm ștampila".

Dobrovolschi: "Oameni care fac ceea ce fac cu drive, cu pasiune, care își respectă munca pe care o fac. Au un standard de calitate, care nu au talăngi agățate de coadă, businessuri umane."

Ce înseamnă Avanpost Radio Guerrilla, în interviul cu Mihai Dobrovolschi:

VIDEO. Dobrovolschi, despre proiectul Avanpost Guerrilla

Idei din interviu:

  • Noi când am redeschis radioul n-aveam bani, dar au venit oamenii și ne-au ajutat, de la mobilă, la scule sau spațiu. În momente de sincopă trebuie să ajutăm și noi afacerile mici, cum am fost și noi ajutați
  • Ne-am hotărât să ajutăm afacerile mici, la început de drum. Le-am făcut acest dar, ștampila cu „Avanpost”, ca o promovare.
  • Aceste afaceri nu au bani de publicitate, mai ales în această perioadă, dar au nevoie ca de aer să comunice schimbările pe care le-au făcut în această perioadă de criză.
  • Comunitatea Avanpost Guerrilla îi poate ajuta, măcar în această perioadă.
  • Cafenele, clinici, făbricuțe, afaceri locale, orice ne atrage nouă atenția. Poate fi și un magazin de pește din Tulcea. Oameni care fac ce fac cu pasiune și care-și respectă munca pe care o fac.
  • Toate avanposturile, pe care le luăm zilnic la telefon, sunt prezente și într-o aplicație care este disponibilă pe IOS și Android. De exemplu, se poate vedea cum s-au adaptat aceste afaceri la criză.
  • În aplicație oamenii pot propune un avanpost, pe care noi îl luam și îl evaluăm destul de subiectiv, după sufletul nostru. Ne-am bazat tot timpul pe feeling, la fel și în acest caz.
  • Oamenii propun, noi evaluăm și punem ștampila. 

Vezi interviul integral: VIDEO. Cu Dobrovolschi - Radio Guerrilla despre Radio în vreme de pandemie. Este bine sau nu ca Guvernul să susțină presa?

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu