Skip to main content

În loc de Eurovision. N-avem competiția, dar avem spectacol "de acasă". Și pe TVR

 
În loc de Eurovision. N-avem competiția, dar avem spectacol "de acasă". Și pe TVR

N-avem Eurovision în acesta an, din cauza pandemiei, dar îi va ține locul un spectacol gândit de organizatorii competiției. Va fi un show adaptat crizei, cu toți artiștii acasă. 

Se va vedea și la noi, pe TVR 1, chiar în ziua când ar fi trebui să se țină marea finală de la Rotterdam, din acest an. Evenimentul „Europe Shine a Light” va fi programat sâmbătă, 16 mai, de la ora 22:00. 

Publicitate

Nu va lipsi nici Roxen, artista Global Records, și cea care ar fi trebuit să fie trimisa României în Olanda la finala 2020. 

Cum va fi evenimentul?

Concret, show-ul va trece prin toate cele 41 de melodii calificate în finală, inclusiv „Alcohol You” de la Roxen. Pe lângă acest lucru, vor fi și momente filmate de anumiți artiști chiar în casele lor. 

Gazde vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Show-ul este gândit de European Broadcasting Union, organizatorii concursului, și va fi dat, simultan, în toate cele 41 de țări care ar fi avut reprezentant la Rotterdam. 

Concursul, care ar fi trebuit să se desfășoare în această lună la Rotterdam (Olanda), a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Trimisa țării noastre la Rotterdam ar fi trebuit să fie cântăreța Roxen, de la Global Records, cu piesa Alcohol You. TVR a decis ca ea să meargă la ediția din 2021, dar cu altă piesă, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Nu este singurul eveniment gândit să țină loc competiției europene. YouTube și organizatorii competiției (European Broadcasting Union) anunță o serie de două emisiuni, live, despre artiștii și melodiile calificate în finala competiției anulate de coronavirus. 

Citește și: Eurovision 2020 pe... YouTube. Două emisiuni despre artiștii și melodiile calificate în finală. Plus, vloggeri români vor apărea în show

Spectacolul va avea și câteva momente ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision:

  • Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior.
  • Suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului
  • Marija Šerifović din Serbia, cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007
  • Netta (Israel, 2018), cu o piesă despre vremurile pe care le trăim
  • Duncan Laurence va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”
  • Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a spus:

„Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile.

Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia.”

VIDEO. Roxen - Alcohol You | Eurovision România 2020


Citește și: Românii au ales. Roxen merge la Rotterdam cu piesa Alcohol You


Citește și: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR și Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Si nu ar fi fost mai interesant sa se aleaga si un castigator? Oamenii ascultau toate piesele de acasa, votau si se alegea macar un castigator simbolic al acestui an daca tot se organizeaza ceva, era mai interesant asa.

Trimite un comentariu