Skip to main content

Azi, în SUA: Lansarea rachetei SpaceX, al lui Elon Musk. Unde, când și cum putem vedea evenimentul în România

 
Azi, în SUA: Lansarea rachetei SpaceX, al lui Elon Musk. Unde, când și cum putem vedea evenimentul în România
Foto | Discovery

Lansarea rachetei SpaceX: Se întâmplă și se vede astăzi în SUA, iar în România va fi dat - cel puțin pe TV - peste două săptămâni. Postul Discovery aduce pe TV evenimentul istoric, lansarea rachetei SpaceX cu echipaj uman la bord.

Publicitate

Românii pot vedea însă evenimentul mai devreme. Cum, în continuare:

În această seară este lansată nava Crew Dragon a SpaceX, de la centrul spațial Kennedy. Evenimentul marchează prima misiune spațială din ultimii nouă ani a unei nave care părăsește teritoriul Statelor Unite ale Americii cu obiectivul de a ajunge pe orbita Terrei.

Lansarea are loc astăzi, dar, pe TV, o vor putea vedea doar americanii. Totul va fi dat live, în SUA, pe Discovery și Science Channel.

Evenimentul va fi difuzat în România duminică, 14 iunie, de la ora 21:00, Pe Discovery. Tot atunci, va fi dat și un interviu cu Elon Musk (fondatorul Tesla și SpaceX). 

Tot atunci, înregistrarea lansării va fi urmată de un documentar de două ore - Nasa și SpaceX: Călătorie spre viitor - despre eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu.

Totuși, românii pot vedea premiera. Pe online, pe contul de YouTube al companiei SpaceX, la ora 19:00 (România), după cum scrie PressOne

În cadrul acestei lansări vor fi prezente nume ca Katy Perry, Adam Savage, fostul inginer NASA, în prezent star pe YouTube sau Mark Rober.

În plus, în timpul transmisiunii, pe lângă interviul oferit de Chris Cassidy, astronaut de la Stația Spațială Internațională, spectatorii îi vor putea urmări pe foștii astronauți Mike Massimino și Karen Nyberg, astronauții Jessica Meir și K. Megan McArthur, precum și pe administratorul NASA, Jim Bridenstine, care vor da informații despre spațiu, viața de astronaut și misiunea navei Crew Dragon.

Echipele Discovery și Science Channel au petrecut peste un an documentând eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu, spun reprezentanții postului. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Adam Savage nu e niciun fost inginer NASA :)))
    A lucrat la efecte speciale pentru filme pana l-au angajat Discovery. Dupa ce s-a terminat emisiunea s-a certat cu celalalt prezentator si s-a mutat pe youtube.

Trimite un comentariu