Skip to main content

Jurnalistul Mihnea Măruță, fost PressOne, într-un nou proiect: O emisiune de interviuri pe platforma festivalului TIFF. Cine e primul invitat?

 
Jurnalistul Mihnea Măruță, fost PressOne, într-un nou proiect: O emisiune de interviuri pe platforma festivalului TIFF. Cine e primul invitat?
Mihnea Măruță - Foto: Dan Bodea

Mihnea Măruță, fost redactor-șef PressOne, va face o serie de interviuri pe platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Sub titlul „InspiraTIFF”, producția va aduce la o discuție un invitat din diverse domenii (antreprenori, lideri, vizionari, inovatori și artiști), în fiecare săptămână.

Publicitate

Primul inivitat va fi regizorul Cristi Puiu, iar interviul va fi difuzat luni, 25 mai, de la ora 20:00 - gratuit, pe TIFF Unlimited. O mică mențiune, dialogul poate fi urmărit înainte de 25 mai, contra-cost. 

„InspiraTIFF este un proiect mai amplu, care-și propune să reunească antreprenori, lideri, vizionari, inovatori și artiști, într-un eveniment care să includă prezentări interactive, masterclass-uri, workshop-uri, dar și expoziții, performance-uri și evenimente de socializare”, spun reprezentanții proiectului. 

Interviul cu Cristi Puiu vine chiar în săptămâna în care ar fi trebuit înceapă ediția cu numărul 19 a festivalului, dar care s-a anulat din cauza pandemiei.

Cineastul vorbește despre trăirile și reflecțiile sale în această perioadă plină de incertitudini, cultivarea fricii în timpul pandemiei, temerea că se deschide calea unor regimuri autoritare sau fuga de politică a generației decrețeilor.

De asemenea, va da detalii și despre noul său film - Malmkrog - premiat la Berlin. 

Puiu a regizat, printre altele, Marfa și banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Aurora (2010) sau Sieranevada (2016). 

Mihnea Măruță a fost, până în mai 2019, coordonatorul proiectului jurnalistic PressOne. A fost între 2007 și 2008 redactor-șef la Cotidianul. În iulie 2012, a fost numit redactor-șef la Adevărul, funcție pe care a ocupat-o până în luna decembrie a aceluiași an.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, lansată în vara lui 2019. Conține filme „de festival”.

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu