Skip to main content

BANI PENTRU PRESĂ. Încă o redacție refuză ajutorul Guvernului. Orcan, Newsweek: „Este mai importantă credibilitatea în fața cititorilor decât situația financiară”

 
BANI PENTRU PRESĂ. Încă o redacție refuză ajutorul Guvernului. Orcan, Newsweek: „Este mai importantă credibilitatea în fața cititorilor decât situația financiară”

BANI PENTRU PRESĂ. După Recorder și G4Media, încă o redacție anunță că refuză ajutorul de la stat pentru presă. Este vorba despre publicația Newsweek România, condusă de Sabin Orcan.

„Să mai spunem că nu am ajuns la această decizie – care ne va costa niște mii de euro pe lună – pentru că ne-am fi temut că asta ne-ar afecta în vreun fel independența editorială sau spiritul critic.

Noi considerăm însă că, pe termen lung, este mai importantă credibilitatea în fața cititorilor decât situația financiară a companiei”, scrie Orcan pe Newsweek.ro. 

Publicitate

Într-un articol publicat pe site-ul revistei, acesta a motivat decizia redacției. Argumentele sale, pe scurt:

  • „Nu ne plac nici nouă criteriile discutabile după care se alocă acești bani”
  • „Nu înțelegem de ce „grosul” este luat de marile televiziuni generaliste sau, în online, de platforme care trăiesc în proporție de 90% din divertisment, nu din știri”
  • „Ne revoltă faptul că primesc „ajutor” și acele trusturi media care cumulează datorii către stat mai mari decât întreaga sumă de 40 de milioane de euro pusă la dispoziție de guvern”

Articolul complet, pe Newsweek.ro

Reamintim că printre primele publicații care au anunțat public că nu vor aplica pentru proiectul guvernului de ajutorare a presei se numără Recorder și G4Media. 

Pe scurt, despre proiectul Guvernului. Se vor aloca 40 de milioane de euro pentru presă, în următoarele patru luni (200 de milioane de lei).

Adică 10 milioane de euro pe lună, sub forma unei campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și campanii de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale după încetarea stării de urgență.


BANI PENTRU PRESĂ. S-a lansat platforma unde televiziunile, presa și site-urile pot lua bani de la Guvern


BANI PENTRU PRESĂ. Pro TV și Antena vor lua cea mai mare "felie" de la Guvern. Câți bani pot încasa televiziunile?


PAS banilor de Guvern. Recorder anunță că nu va lua bani de la Guvern: „Încurajează click bait-ul și nu există criterii de integritate” 


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu