Skip to main content

BANI PENTRU PRESĂ. Încă o redacţie refuză ajutorul Guvernului. Orcan, Newsweek: „Este mai importantă credibilitatea în faţa cititorilor decât situaţia financiară”

 
BANI PENTRU PRESĂ. Încă o redacţie refuză ajutorul Guvernului. Orcan, Newsweek: „Este mai importantă credibilitatea în faţa cititorilor decât situaţia financiară”

BANI PENTRU PRESĂ. După Recorder şi G4Media, încă o redacţie anunţă că refuză ajutorul de la stat pentru presă. Este vorba despre publicaţia Newsweek România, condusă de Sabin Orcan.

Publicitate

„Să mai spunem că nu am ajuns la această decizie – care ne va costa nişte mii de euro pe lună – pentru că ne-am fi temut că asta ne-ar afecta în vreun fel independenţa editorială sau spiritul critic.

Noi considerăm însă că, pe termen lung, este mai importantă credibilitatea în faţa cititorilor decât situaţia financiară a companiei”, scrie Orcan pe Newsweek.ro.

Într-un articol publicat pe site-ul revistei, acesta a motivat decizia redacţiei. Argumentele sale, pe scurt:

  • „Nu ne plac nici nouă criteriile discutabile după care se alocă aceşti bani”
  • „Nu înţelegem de ce „grosul” este luat de marile televiziuni generaliste sau, în online, de platforme care trăiesc în proporţie de 90% din divertisment, nu din ştiri”
  • „Ne revoltă faptul că primesc „ajutor” şi acele trusturi media care cumulează datorii către stat mai mari decât întreaga sumă de 40 de milioane de euro pusă la dispoziţie de guvern”

Articolul complet, pe Newsweek.ro

Reamintim că printre primele publicaţii care au anunţat public că nu vor aplica pentru proiectul guvernului de ajutorare a presei se numără Recorder şi G4Media.

Pe scurt, despre proiectul Guvernului. Se vor aloca 40 de milioane de euro pentru presă, în următoarele patru luni (200 de milioane de lei).

Adică 10 milioane de euro pe lună, sub forma unei campanii de informare publică privind măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului, precum şi campanii de informare publică privind modul de reluare a activităţilor economice şi sociale după încetarea stării de urgenţă.


BANI PENTRU PRESĂ. S-a lansat platforma unde televiziunile, presa şi site-urile pot lua bani de la Guvern


BANI PENTRU PRESĂ. Pro TV şi Antena vor lua cea mai mare "felie" de la Guvern. Câţi bani pot încasa televiziunile?


PAS banilor de Guvern. Recorder anunţă că nu va lua bani de la Guvern: „Încurajează click bait-ul şi nu există criterii de integritate”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Al banu Al banu
    Opaaa......s-a trezit deontologia la borcan.
  • Mihai Mihai
    ***

Trimite un comentariu

sus