Skip to main content

TVR 1, producții noi la-nceput de vară: Un documentar despre Mircea Lucescu.Cătălin Ștefănescu, noi ediții Garantat 100%

 
TVR 1, producții noi la-nceput de vară: Un documentar despre Mircea Lucescu.Cătălin Ștefănescu, noi ediții Garantat 100%

TVR 1 aduce noi producții la TV, la-nceput de vară. Postul public anunță mai multe filme documentare românești, între care unul despre Mircea Lucescu, dar și ediții noi din Garantat 100%, cu Cătălin Ștefănescu. 

Emisiunea lui Ștefănescu debutează chiar duminica aceasta, pe 24 mai, de la ora 23:00. Interviurile sunt filmate fie în studioul emisiunii, fie la distanță, cu invitați din țară și din străinătate.

Invitații de poimâine sunt Dan Bărbulescu, membru fondator al Parcului Natural Văcărești și Cristian Lascu, geolog prospector, cercetator al Institutului de speologie Emil Racoviță, care vor vorbi despre protejarea mediului înconjurător şi despre frumuseţea şi valoarea deltei din Capitală. 

Publicitate

Antrenorul român Mircea Lucescu va fi subiectul unui amplu documentar, care va fi difuzat la TVR 1 din 6 iunie. Seria documentară de 16 episoade, semnată de Dumitru Graur (comentator și realizator TV) va fi programată în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30.

Urmărește pas cu pas cariera de jucător și de antrenor a celui supranumit „Il Luce” încă din anii ’90, când își câștiga faima în Italia, la Pisa și Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, anunță reprezentanții postului public. 

O altă serie documentară, care va debuta pe 7 iunie, are ca subiect construcțiile care s-au făcut în România. Sub titlul „România construită”, producția în 10 episoade, va fi difuzată duminica, de la ora 17:00. 

Producător și realizator este Alexandru Munteanu, iar Gazde sunt Mihaela Simina (istoric, scriitor și jurnalist) și Toader Popescu (doctor în arhitectură, lector la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”).

În demersul său, Munteanu a plecat de la ideea că „nu comunismul a construit România”, spun reprezentanții TVR 1. 

Alte producții care revin cu ediții noi, la TVR, în perioada următoare:

  • Vreau să fiu sănătos va avea un nou sezon - sâmbătă, 23 mai, la ora 10:00
  • Levintza prezintă, emisiune de life-style, sezon nou din 30 mai
  • Teleenciclopedia - sâmbăta, de la 18:00 (din iunie)
  • Cooltura - ediții noi, din 6 iunie, de la ora 16:30
  • Șah-mat - ediții noi (filmate prin aplicație de tip Zoom), din 6 iunie, de la 9:30
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu