Skip to main content

Și Realitatea somată pentru fake-ul cu „românii la cules de ceapă”. Pentru imaginile vechi a fost penalizată și România TV

 
Și Realitatea somată pentru fake-ul cu „românii la cules de ceapă”. Pentru imaginile vechi a fost penalizată și România TV

CNA. Somație pentru postul Realitatea Plus, care a dat pe post imagini vechi de patru ani ca fiind actuale. Este vorba despre același caz  pentru care a fost sancționat și postul România TV, tot cu somație. 

Consiliul Național al Audiovizualului a tranșat rapid problema, în ședința de astăzi, și a aplicat aceeași „pedeapsă” ca la România TV (un avertisment) și postului Realitatea Plus. 

Pe scurt, este vorba despre aceleași imagini, filmate în anul 2016, dar preluate de România TV, Realitatea Plus și site-ul Antena3.ro, date ca fiind actuale și prezentate în contextul pandemiei de coronavirus. 

Publicitate

Somația pentru Realitatea Plus a venit de la Gabriel Tufeanu și a fost votată de toți ceilalți oameni din for prezenți în ședință. 

Tufeanu a spus: „Această speță a mai fost discutată, dar pentru alt canal. Dacă este aceeați speță prezentată în același mod, se impune aceeași măsură (n. r. - somație)”, a spus membrul CNA. 

Imaginile vechi de patru ani, date și de Antena3.ro. Acolo au fost rectificate și asumate

Imaginile discutate astăzi la CNA, vechi de patru ani, au fost date și de site-ul Antena3.ro. Diferența a fost că Antena 3 a dat imaginile doar pe site, și-a asumat greșeala și a rectificat informația. 

„Totul s-a întâmplat în anul 2016, însă, în urma unei greșeli, pe care echipa Antena3.ro și-o asumă în totalitate, imaginile au fost prezentate ca fiind filmate în această dimineață” - Așa arăta rectificarea făcută de site-ul Antena3.ro. 

Știrea, dată la jumătatea lunii aprilie pe Antena3.ro, prezenta un filmuleț în care „mii de români” fuseseră angajați în Germania „în plină pandemie” și fără să respecte „distanțarea socială”.

Cel care a postat imaginile pe Facebook a dezmințit, atunci, de când datau acestea.

Este vorba despre Vasile Țiplea, profesor de geografie și șef de magazin la Ieud, județul Maramureș. Acesta din urmă a scris, într-o postare pe Facebook, când a filmat imaginile:

„Doresc să vin cu o explicație a unei postări care conține o filmare făcută de mine în anul 2016, atunci când eram împreună cu mulți consăteni la muncă sezonieră în agricultură, în Germania”, scrie acesta.

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Eu nu inteleg ce nevoie au unii comentatori de audiente... Ce faceti cu ele? Voi va uitati la tv in functie de audiente? Daca aveti nevoie la serviciu, in mod sigur le primiti si voi. Daca nu, ma indoiesc ca primiti salariu in functie de audientele posturilor tv.
    Pe mine ma lasa rece daca meciul la care nu ma uit deloc are 90 la suta audienta sau daca documentarul la care ma uit 5 minute nu are deloc audienta...

Trimite un comentariu