Skip to main content

RELANSARE. Revista Psychologies, până anul trecut la Ringier, are un nou publisher. Va fi și în print. De când?

 
RELANSARE. Revista Psychologies, până anul trecut la Ringier, are un nou publisher. Va fi și în print. De când?

RELANSARE. Publicația Psychologies se întoarce pe piață, într-un nou format și editată de un alt publisher. Revista este deja disponibilă online, iar de la toamna va fi și pe hârtie, anunță reprezentanții acesteia.  

Publicitate

Până anul trecut la Ringier, revista a fost preluată la începutul acestui an (în ianuarie) de Clementina Anghelache - publisher care mai deține și brandul Learning Network (platformă axată pe zona de educație). 

„Licența a fost preluată pentru cinci ani”, au declarat reprezentanții Psychologies pentru Paginademedia.ro. 

Conducerea publicației anunță și o echipă redacțională nouă. Redactor-șef este Irina Markovits (consultant de fashion, jurnalist și blogger). A mai lucrat în locuri precum Fashionandbeauty.ro (2006-2011), ForbesLife Romania (2013-2014), The One, Tabu sau Cosmopolitan. 

Redacția este formată din opt oameni și 32 de colaboratori

La finalul lunii mai va fi disponibil cel de-al doilea număr al revistei, de când a fost preluată, iar din luna septembrie publicația ar trebui să apară și sub formă tipărită. Este anunțată, deja, o revistă cu 144 de pagini. 

Ar fi trebuit să fie tipărită mai devreme de luna septembrie, însă pandemia de coronavirus a amânat lucrurile, menționează sursa citată. 

O emisiune în online

Pshychologies aduce mai multe produse pe zona de online. În principal este vorba despre:

 • În căutarea stării de bine, emisiune săptămânală moderată de psihoterapeutul Simona Nicolaescu
 • PSYConect, catalog de terapeuți și mentori

„Atacă” și piața de evenimente 

O altă direcție pe care va merge noua conducere, cu privire la publicație, este și zona de evenimente. Vor fi organizate în trei direcții:

 • Conferința anuală „Psychologies meets work”
 • Workshop-uri lunare
 • Evenimente dedicate unor teme specifice

Primul va fi  online - „Psychologies meets Work”, în 26 iunie. Va fi dedicat comunității managerilor și specialiștilor de resurse umane, spun reprezentanții publicației. 

Istoria revistei în România. De la Edipresse, la Ringier

- Revista „Psychologies” are o istorie de peste 10 ani în România. A fost lansată în 2007, când era editată de grupul Edipresse. 

- În 2011, grupul Edipresse România a fost preluat de Ringier. Atunci, în portofoliul Ringier au intrat, printre altele, titluri ca Avantaje, Elle, Viva și Psychologies.

- A fost parte din Ringier până în aprilie 2019, când trustul nu a mai prelungit licența revistei. Ultimul redactor-șef al Psychologies a fost Iuliana Alexa. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Perpetuum mobile.
  Unii oameni au idei, fondează reviste din pasiune, scriu, umplu paginile, revista merge din inerție luni sau poate ani.
  Apar primele probleme cu vânzarea revistei, primele momente când ai probleme cu fluxul bănesc, nu poți plăti salariile și ai nevoie urgent de bani.
  Revista este preluată de un trust care are câteva publicații care asigură fluxul bănesc necesar tuturor celorlalte publicații și își permit noi experimente, inclusiv preluarea unor reviste cu potențial, dar nu grozav conduse... cam ca cea de care vorbim acum.
  Trec anii. Revista cu potențial nu ajunge să ia locul celor câteva produse de top, ba mai mult, este acum văzută ca un produs care afectează vânzarea altor reviste ale trustului. Se decide închiderea revistei!
  -------
  Apare un alt fondator care preia titlul și crează conținut din pasiune...

Trimite un comentariu