Skip to main content

Jurnaliștii: Proprietarul Ziare.com a vrut să schimbe politica editorială. Cum se numește și când se lansează site-ul echipei care pleacă în masă

 
Jurnaliștii: Proprietarul Ziare.com a vrut să schimbe politica editorială. Cum se numește și când se lansează site-ul echipei care pleacă în masă
Sursa: Pexels.com

Informații noi legate de situația de la Ziare.com. Echipa care a plecat în masă vorbește, într-o poziție trimisă Paginademedia.ro, despre motivele pentru care a decis să plece și despre planurile din viitorul apropiat.

Publicitate

Cauza principală ține de "intenția patronatului de a schimba politica editorială", dar și de a "controla conținul".

"După 13 ani în care a construit un brand puternic, un site ajuns într-un vârf de trafic (peste 6 milioane de cititori) și profitabil financiar, 32 de persoane reprezentând redacția, echipa tehnică și comercială au decis să încheie colaborarea, având în vedere intenția declarată în scris a proprietarului Ziare.com de schimbare a politicii editoriale și de control asupra conținutului", spune redacția în poziția trimisă Paginademedia.ro.

Redacția nu detaliază în ce ar fi constat schimbările de politică editorială cerute de patronatul ziare.com.

Echipa care a plecat în masă de la Ziare.com se pregătește de lansarea unui nou proiect editorial. Este vorba tot de un site, care urmează să fie online în perioada următoare.

Detalii, în continuare:

Înainte, contextul: Întreaga echipă a proiectului Ziare.com a decis să părăsească publicația, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, aici.

Este vorba de peste 30 de oameni, de la redacția condusă de Serinela Spătărelu, la departamentele de tehnic și vânzări.

Plecare a venit ca urmare a unor neînțelegeri cu reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Citește și: EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacția, tehnicul și vânzările

Ultima zi în care echipa semnează pentru Ziare.com - 7 iunie. Numele noului site

Actuala echipă a site-ului va continua să mai scrie până pe 7 iunie, urmând ca după 8 iunie conținutul și funcționarea să fie asigurate de noua echipă editorială. Ramona Ursu (fost Newsweek și Adevărul) va prelua poziția de redactor șef al Ziare.com

Noul proiect editorial al echipei se va numi SpotMedia.ro.

Site-ul SpotMedia.ro, realizat de echipa care până acum a lucrat 13 ani la Ziare.com va fi online începând din 15 iunie.

Fac parte din proiect nume precum Serinela Spătărelu, Magda Grădinaru, Ioana Ene Dogioiu și - revenit în echipă - Emilian Isăilă.

Cine asigură finanțarea?

Ziare.com era deținut de NCH, însă publicația era administrată de compania Alert News, deținută de Serinela Spătărelu. Pe aceeași companie erau angajați și membrii echipei din redacția publicației online.

Noul site SpotMedia.ro va fi operat de aceeași firmă. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro finanțarea noului site este asigurată, în prezent, din fondurile acestei firme.

Echipa redacțională condusă de Serinela Spătărelu, în poziția trimisă Paginademedia.ro:

"Echipa care a asigurat, în ultimii 13 ani, dezvoltarea Ziare.com a decis încheierea colaborării cu site-ul și lansarea unui nou proiect editorial, SpotMedia.ro.

După 13 ani în care a construit un brand puternic, un site ajuns într-un vârf de trafic (peste 6 milioane de cititori) și profitabil financiar, 32 de persoane reprezentând redacția, echipa tehnică și comercială au decis să încheie colaborarea, având în vedere intenția declarată în scris a proprietarului Ziare.com de schimbare a politicii editoriale și de control asupra conținutului.

Ultima zi în care actuala echipă a site-ului mai redactează articole pentru Ziare.com este 7 iunie, urmând ca, din 8 iunie, conținutul și funcționarea să fie asigurate de noua echipă editorială și noul administrator.

În concordanță cu valorile și atitudinea pe care și le-a asumat în mod constant în ultimii ani, echipa care a dezvoltat Ziare.com își va limita comunicarea pe acest subiect la informațiile din acest comunicat.

În perioada următoare, echipa se va concentra pe construcția noului site, SpotMedia.ro, care va fi lansat pe 15 iunie."

Despre noul proiect, SpotMedia.ro:

„În 13 ani am creat un brand puternic, de care suntem mândri, am crescut împreună cu cititorii noștri, cu respect față de ei, dar și față de misiunea noastră.

În noul proiect ne menținem valorile și principiile în numele cărora am înțeles până acum să servim interesul public, fără să ne subordonam oricăror interese private, economice sau politice.

Vom face în continuare ce știm să facem și ce ne place să facem: informăm corect, milităm pentru adevăr și valori sănătoase în societatea românească, avem opinii argumentate și conștiința că suntem în slujba publicului.

Alegem să facem un pas înainte și, pe lângă ce făceam până acum, ne vom asuma și vom promova un concept nou, jurnalismul constructiv care, credem, ar putea să ajute la schimbarea în bine pe care ne-o dorim în România.

Mulțumim cititorilor noștri pentru toată susținerea pe care am primit-o din partea lor în acești ani, ne-a ajutat de fiecare dată să mergem mai departe, să găsim soluții, să inovăm editorial și tehnologic, să rămânem fideli misiunii noastre."

Citește și: EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacția, tehnicul și vânzările

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • ***, exact cum vrei tu audientele doar cand e Antenuta lider
  La ultimul sezon de Asia cereai audientele in fiecare zi
  Acum la reluari din asiatici si cutitari nu mai vrei?
 • Postacule R la ce mai vrei audiente? Lumea e in vacanta lasa audientele.
  Vrei audientele divertisment luna mai? Pai am avut doar reluari. La ce vrei audiente?
  E clar ca in mai a fost Romanii au talent lider detasat. Pe urma reluarile la diferenta uriasa.
 • @jk ,am observat ca de cateva saptamani bune nu mai apar ,atunci cand site-ul a fost blocat,am mai insistat înca o data cu aceasta întrebare în scopul de a-mi raspunde cineva de la site,si poate sa remedieze
 • De ce nu mai sunt audientele vechi în istoricul paginademedia ,e doar pana la pg 15 dupa te da la prima pg ,audientele de aseara?? Nici pe cele ale lunii mai pe zona de divertisment ,stiri ,filme..
 • Deci si-au dat demisia toti rapid si ca prin miracol ii asteapta un nou site facut de la zero intr-o saptamana. Au ajuns jurnalistii sa dea declaratii ca politicienii...

Trimite un comentariu