Skip to main content

VIDEO. A fost lansat Bearflix, un fel de Netflix cu urși. Inițiativa, parte a unei campanii de donații pentru ursuleții orfani din România

 
VIDEO. A fost lansat Bearflix, un fel de Netflix cu urși. Inițiativa, parte a unei campanii de donații pentru ursuleții orfani din România
Foto | Gabriel Galgoczy via WWF

A apărut Bearflix, un fel de Netflix cu urși. Este o platformă de streaming unde sunt disponibile episoade și filmări de la Orfelinatul pentru urși, din munții Hășmaș, care prezintă viața de zi cu zi a ursuleților aflați în programul de reabilitare.

Inițiativa aparține celor de la WWF România (World Wide Fund for Nature) și urmărește susținerea, prin donații, a Orfelinatului. 

Publicitate

Filmele de pe platformă prezintă programul de reabilitare (de doi ani): cum ajung ursuleții orfani, cu ce se hrănesc, care sunt provocările lor și prin ce etape trec până se pot întoarce în pădure.

Bearflix este parte a unei campanii de stragere de fonduri. Clipurile de pe platformă sunt disponibile „la liber”, însă există și opțiunea de donații. 

Sunt disponibile trei tipuri de „abonament”: 5, 10 și 20 de euro

Platforma de conținut video este împărțită în patru categorii - Bearflix Originals, Binge-Worthy, Comedy Cub și Children & Family, Bearflix. 

Alina Moldovan (Digital Fundraising Coordinator la WWF-România), despre proiect: 

„WWF a sprijinit și promovat activitatea Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din România Bear Again - proiect care oferă singura șansă de supraviețuire pentru ursuleții rămași prea devreme fără mame.

Despărțirea este cauzată de cele mai multe ori de intervenția noastră, prin reducerea și tulburarea habitatului, și credem că e datoria noastră să reparăm măcar parțial acest neajuns. Însă acest efort costă și are nevoie de o susținere financiară continuă.

Pentru campania de fundraising din acest an ne-am gândit să folosim conținutul video primit de la Orfelinat care să transmită nu doar povești de succes, ci și informații esențiale despre importanța, biologia și comportamentul acestui animal fascinant. Mulțumim mult echipei care a lucrat la concept, strategie și materialele campaniei pentru abordarea originală și efortul depus”, a spus aceasta. 

Bear Again este singurul centru de reabilitare a puilor orfani de urs din Europa. Aici puii sunt crescuți ca urși sălbatici, departe de comunitățile umane.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu