Skip to main content

BILANȚ. Trei ani de Recorder: aproape 200.000 de euro de la cititori, în ultimul an. Jurnaliștii anunță o nouă „față” a site-ului

 
BILANȚ. Trei ani de Recorder: aproape 200.000 de euro de la cititori, în ultimul an. Jurnaliștii anunță o nouă „față” a site-ului

RAPORT. S-au făcut trei ani de Recorder.ro. Jurnaliștii au făcut și bilanțul ultimului an. Anchete ample, nume noi în echipă, un podcast, dar și aproape 200.000 de euro - donații din partea cititprilor. 

Publicitate

Raportul arată, în linii mari, cum au fost cheltuiți banii. De notat că veniturile din publicitate le-au scăzut în ultimele 12 luni. De ce? Explică tot ei:

„Dacă în primii doi ani finanțarea site-ului s-a bazat într-o proporție considerabilă pe contracte de publicitate, acum, aproximativ 70% din bugetul nostru este asigurat din plățile voluntare ale celor care ne urmăresc materialele și doar 30% vine din advertising.

Am făcut această tranziție cu convingerea că – indiferent de vremuri, crize financiare sau perioade de prosperitate – supraviețuirea unei publicații trebuie să depindă în primul rând de încrederea cititorilor și mai puțin de fluctuația piețelor de publicitate”, punctează în cel mai recent raport către cititori făcut de redacția Recorder.

Anca Simina (Evenimentul Zilei, Digi 24, Europa FM) și Andreea Pocotilă (Evenimentul Zilei, România Liberă, Vice) s-au alăturat redacției Recorder, în ultimul an. 

În raportul către cititori, Recorder anunță și o nouă „față” a site-ului, care va fi lansat „în săptămânile următoare”, după cum anunță jurnaliștii. 

Pe ce s-au dus banii? 

- Investiții: 17.000 de euro

Banii au mers către o mașină pentru deplasările prin țară, o nouă cameră video, microfoane și mixer de sunet pentru podcast. 

- Salarii și cheltuieli administrative: 125.000 de euro

Suma a fost cheltuită pe salariile a zece jurnaliști, chirie sau servicii de contabilitate, arată raportul. 

- Deplasări și alte cheltuieli: 18.000 de euro

Cu o parte din bani au fost susținute deplăsările prin țară (benzină, cazare), analize de laborator în cadrul seriei de investigații despre rețelele de apă potabilă sau cheltuieli de copyright pentru imaginile de arhivă incluse în documentarul „30 de ani de democrație”.

„Dintr-un total de 40.000 de euro, am suportat 10.000 de euro din donații, restul banilor venind dintr-un grant oferit de Ambasada SUA la București și dintr-o sponsorizare AQUA Carpatica”, spun reporterii cu privire la cheltuielite legate de documentar. 

De asemenea, alți bani merg pentru servicii de avocatură: „Unele materiale publicate în ultimul an ne-au adus și câteva procese pe rol”, spun tot ei. 

- Bani de zile negre - 32.000 de euro

Nu în ultimul rând și-au păstrat și un fond de „zile negre”, după cum notează raportul. 

Tabelul care explică cheltuielile Recorder din ultimul an

 
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Respecte recoder,

    Nu sunteti perfecti, sunteti umani si corecti ata cat se poate in lumea asta.

    Na, acuma sumele astea sunt cumva cat salariul + parandarat/luna celui mai prost, ales random, parlamentar. De obicei psd, dar e loc pt toata lumea.

    uite, pune unul de la psd sa bifeze casutele cu aparatele de taxat sau cu biciclete de la "nu sunt robot".
    Puteti o bifa langa: "sunt jmeker", "***" sau "nu sunt robot, sunt pur si simplu prost". Sa vedeti cati aleg shortcutul asta.

Trimite un comentariu