Skip to main content

Vodafone, campanie de strângere de fonduri pentru elevii care nu au acces la tehnologie pentru școala online

 
Vodafone, campanie de strângere de fonduri pentru elevii care nu au acces la tehnologie pentru școala online

Vodafone anunță campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, care vine ca o continuare a inițiativei „Școala în valiză”, lansată în 2018. Proiectul este o strângere de fonduri pentru elevii care nu au acces la tehnologie în contextul școlii online, cauzată de pandemie. 

„Unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale în timpul pandemiei”, arată una dintre statisticile de la care a pornit noua campanie. 

Fundația Vodafone a anunțat că va cumpara dispozitive pentru școala online, iar compania Vodafone va da date mobile gratuite pentru elevi. 

Publicitate

Oamenii pot dona orice sumă pentru această cauză, un proiect al Fundației Vodafone România și al Fundației World Vistion România care oferă mijloacele necesare pentru clase digitale.

„Fundația Vodafone România va dubla la finalul campaniei suma totală a donațiilor.

Toți utilizatorii mobili pot dona prin SMS la 8846 sau cu ajutorul unui card bancar, în timp ce utilizatorii Vodafone România pot dona din creditul existent pe cartela preplătită sau direct pe factura serviciilor mobile”, spun oficialii companiei. 

Campania se va desfășura până pe 15 septembrie.

Programul „Școala din valiză” în 2018. În acest moment, sunt 5.300 de copii, din 22 de școli din 11 județe care beneficiază de această soluție educațională.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: 

„Acesta este un moment decisiv pentru viitorul societății digitale românești. Consider că este foarte important să acționăm acum și, împreună cu utilizatorii Vodafone și în conformitate cu inițiativele autorităților, să susținem toți elevii și profesorii pentru a beneficia de acces la resurse educaționale de calitate din luna septembrie.

Doar acționând împreună vom putea să reușim în acest nou context. Chiar dacă pandemia a afectat inclusiv planurile noastre pentru acest an, am considerat că investițiile în educație ar trebui să fie o prioritate pentru a susține viitorul României.

Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare actor din această piață, fie că vorbim despre companii, despre autorități sau despre cetățeni și ar trebui să ne concentrăm pe reducerea decalajelor dintre mediul rural și cel urban și pe cele dintre diferitele categorii sociale. Accesul la educația trebuie să fie la fel pentru toată lumea, iar noi vom contribui la realizarea acestui lucru”, spune aceasta. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu