Skip to main content

Titluri pentru trafic. Corona Click-Bait de la Știrile ProTV: COVID nu există? Are liderul PSD COVID

 
Titluri pentru trafic. Corona Click-Bait de la Știrile ProTV: COVID nu există? Are liderul PSD COVID

Totul pentru trafic, totul pentru click. Două scurte exemple de la Știrile Pro TV. Două materiale promovate pe Facebook cu titluri la limita click-baitului.

1. COVID nu există?

Publicitate

ULTIMA ORĂ: OMS dă cea mai bună veste despre COVID-19: "Nu există!" scrie o postare de pe contul de Facebook Știrile Pro TV.

Chiar nu există COVID?

Dăm click și aflăm care era știrea:

"OMS: Este posibil ca al doilea val de coronavirus să nu existe".

Problema din material se referă la discuțiile despre un al doilea val al infecției, nu la COVID-19. Mai exact, ca să fim clari, la faptul că:

Al doilea val ”nu este un termen pe care l-am folosi [în epidemiologie] la ora actuală, deoarece virusul nu a dispărut, este în continuare în rândul populației noastre, s-a răspândit în 188 de țări”".

Postarea a fost sancționată de cititori:

Ar trebui report. Să-i blocheze un pic Zuki. Poate așa învață și editorii să-și facă treaba de jurnaliști nu de "clickbaitiști", a notat unul dintre cititorii contului Știrile Pro TV.

Postarea de pe Facebook:

Știrea de pe site:

2. BREAKING NEWS: Liderul PSD dus de urgență la spital! Are COVID-19!

Așa suna postarea Știrile Pro TV de pe Facebook: Liderul PSD dus de urgență la spital! Are COVID-19. Are liderul PSD COVID-19?

Dăm click și aici și aflăm:

Liderul PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, se află internat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei  Balș, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19 în data de 21 iulie.

Pe site, chiar sub știrea promovată pe Facebook cu titlul de click-bait,, este un banner al campaniei guvernamentale "Poartă masca".

Pentru partea de online, grupul Pro TV a obținut de la Guvern, în prima fază, un buget maxim al campaniei de 300.000 de euro.

Postarea de pe Facebook

Știrea de pe site:

Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia? 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu