Skip to main content

„M-ați făcut hoț” - Baronul PSD Marian Oprișan, supărat pe un text din Republica.ro. Ce l-a deranjat pe politician?

 
„M-ați făcut hoț” - Baronul PSD Marian Oprișan, supărat pe un text din Republica.ro. Ce l-a deranjat pe politician?
Foto | Octav Ganea (Inquam Photos)

Marian Oprișan, șeful Consiliului Județean Vrancea, s-a supărat pe site-ul Republica.ro: „Bună ziua! Domnu’ Livadaru? M-ați făcut hoț!”, i-a spus Oprișan, la telefon, lui Alex Livadaru, unul dintre fondatorii Republica. 

Publicitate

De asemenea, baronul PSD din Vrancea i-a mai spus lui Livadaru „că-l va da în judecată”, după cum povestește jurnalistul tot pe Republica

De la ce a pornit totul? 

Povestea a pornit de la un alt text, semnat de Livadaru, care are ca subiect banii pe care România îi va primi ca ajutor de la Uniunea Europeană pe fondul pandemiei de Covid. 

„Lost in translation: Cum va explica Mark Rutte contribuabilului olandez că banii lui ajung la mama lui Marian Oprișan și vor fi controlați de Curtea de Conturi a lui Niculae Bădălău”, titra materialul. 

Asta l-a supărat și pe Oprișan, după cum reiese și din conversația pe care politicianul o are cu Livadaru: 

„Ați scris un articol pe site-ul Republica. Dom’le, vă rog să-mi explicați și mie cum ajung banii lui Rutte din Olanda la maică-mea! M-ați făcut hoț!

L-am invitat pe domnul Oprișan să mai citească o dată articolul la care face referire și care este aici, să indice pasajul în care este utilizat cuvântul hoț”, după cum relatează jurnalistul. 

Printre altele, în textul despre banii de la UE, scrie: 

- Practic, Uniunea Europeană, prin marele plan de relansare economică, trebuie să întoarcă privirea de la ideea că baronul de Neamț Ionel Arsene va împărți tortul oamenilor de afaceri locali sau că Oprișan de la Vrancea, care este și mama lui când e vorba de avere, va dispune de bugete după bunul plac.

- Dar stați puțin! De controlul instituțiilor în România se ocupă Curtea de Conturi, condusă de onorabilul Niculae Bădălău.

„Mama mea sunt eu”

De unde vine referința „Marian Oprișan, care este și mama lui când e vorba de avere”, făcută de Livadaru?

Marian Oprișan i-a spus replica „Mama mea sunt eu” jurnalistei Paul Herlo, de la „România, te iubesc”, când a fost întrebat despre terenurile și bunurile deținute de mama sa.

„Legând punctul 1 (Mama mea sunt eu!) cu punctul 2 (fondurile UE care ar urma să ajungă și la Vrancea), rezultă, după spusele domnului Marian Oprișan (care s-a identificat/ echivalat/ confundat cu persoana mamei sale) că banii cetățenilor conduși de olandezul Rutte ajung (și) pe mâna mamei lui Marian Oprișan (care este de fapt chiar Marian Oprișan, după cum el însuși a declarat)”, explică jurnalistul. 

„Conversația telefonică s-a încheiat după 2 minute și 45 de secunde, cu amenințarea domnului președinte al Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan că mă va da în judecată pentru că l-am făcut hoț și cu invitația din partea mea de a proceda așa cum consideră domnia sa că este mai bine.

Și cu promisiunea subsemnatului că le voi dezvălui cititorilor această discuție”, conchide Livadaru. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu