Skip to main content

Mircea Radu, noul director de comunicare al TVR. Ce spune despre numire?

 
Mircea Radu, noul director de comunicare al TVR. Ce spune despre numire?

UPDATE. Ce spune Mircea Radu despre noua poziție? "Este o propunere onorantă", zice el, "dar și o mare provocare". Declarațiile lui, la finalul materialului.

Publicitate

Mircea Radu este noul director de comunicare al TVR. Prezentatorul TV va ocupa, din iulie, funcția de Șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol, după cum au fost anunțați angajații instituției publice. 

În același timp, Mircea Radu este și consilier al președintelui TVR Doina Gradea. Din ianuarie 2020, în această calitate, are atribuții pe zona editorială și de imagine a televiziunii publice.

Din anunțul TVR către angajați:

Consilier în management al Preşedintelui-Director General al TVR, Doina Gradea, atribuţiile sale fiind legate de proiectele editoriale şi de imagine ale televiziunii publice, Mircea Radu va îndeplini şi sarcinile de coordonator cu atribuţii de Șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol.

La finalul lui 2019, Mircea Radu a prezentat și emisiunea „Down the road. Aventura”, în care opt tineri cu sindrom Down vor porni într-o călătorie prin țară.

Mircea Radu a fost, de-a lungul anilor, gazdă a unor emisiuni precum „Telejurnal”, „ÎnTrecerea anilor” şi coprezentator „Femei de 10, Bărbaţi de 10”.

În decembrie 2017, Mircea Radu a părăsit postul public pentru a se întoarce în Antena 1, la cârma unei noi emisiuni, „Ie, Românie”. Producția a aut rezultate modeste de audiență și a fost mutată din grilă după câteva ediții. După această colaborare, Mircea Radu nu a mai avut niciun alt proiect cu Antena 1.

Ce spune Mircea Radu?

"Este o propunere onorantă", zice Mircea Radu într-o declarație pentru Paginademedia.ro, "dar și o mare provocare"

"Da, am fost numit coordonator al Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol al SRTV", răspunde Mircea Radu.

"Este o propunere onorantă, fără-ndoială, dar și o mare provocare. Toate vin la pachet cu îndatoriri de care am să mă achit așa cum am făcut-o în cei peste 25 de ani de televiziune", continuă el.

Mircea Radu:

 • "Am acceptat deoarece cred că, pentru a duce mai departe cu succes brandul TVR, alături de un management performant alcătuit din profesioniști cu experiență și cu rezultate în acest domeniu, este nevoie de un plan coerent de comunicare internă și externă."
 • "Este nevoie de o gândire proactivă, o atitudine fermă, convingeri puternice, tot ce înseamnă cultură organizațională, așa încât, pe plan intern, oamenii (atât angajații cât și colaboratorii) să capete o mai bună înțelegere a acțiunilor TVR și să aibă posibilitatea de a contribui la îmbunătățirea și/sau implementarea acestora."
 • "Pe plan extern, într-o perioadă de taifun al fake-news, obiectivul principal este o comunicare corectă, aplicată, clară și transparentă a publicului cu privire la atribuțiile și activitățile TVR."
   

Citește și: 

Mircea Radu revine la TVR, pentru o nouă emisiune

Mircea Radu, consilier al președintelui TVR Doina Gradea. Ce face?

INTERVIU. Mircea Radu, despre emisiunea cu tineri cu Sindrom Down: „E un show de emoție. Era absolut istovitor la filmări, dar foarte frumos”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Alo paginademedia, unde e stirea cu Falsez pentru tine ? Incepe pe 18 iulie la Pro TV.
  https://www.protv.ro/exclusiv/falsez-pentru-tine-un-show-de-muzica-si-mister-incepe-sambata-18-iulie-la-pro-tv.html
 • Mircea Radu scrie de o mie de ori mai bine și mai frumos decât toți răutăcioșii comentatori ai acestei știri.
 • "Management performant alcătuit din profesioniști cu experiență și cu rezultate în acest domeniu" - asta crede Mircea Radu despre gașca de politruci ambuscați în vârful TVR. Deci, Gradea, Zgabercea, Blebea, Sassu etc sunt, cum ar veni, un fel de Bill Gates care rup audiențele. Vai de capul tău, Mircică, ai rămas la nivelul "Din dragoste" față de stăpâni! Dar te înțelege toată lumea, că ratele la vila din Mogoșoaia sunt mari și pandemia ți-a dat socotelile peste cap.
 • Oare a fost vreodată TVR mai jos decât e azi? Cred că am ani buni de când am mai văzut vreun minut de ceva la TVR.
 • O nouă sinecură pentru un băiat perfecționat la Varan, care a plecat și s-a întors cum și când a vrut din/ la TVR. Tradusă în bani, afacerea sună așa: 80 de milioane pe lună leafă de consilier, 110 milioane pe aceeași lună salariul de coordonator. Trăiască Partidul majoritar în Parlament!

Trimite un comentariu