Skip to main content

CNA. Antena 3 e şi în Slatina. Postul a obţinut o nouă licenţă TV. Cât investeşte familia Voiculescu în noul post?

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

CNA. Antena 3 se extinde şi la Slatina. Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat o nouă licenţă locală postului de ştiri.

Publicitate

Va fi în format HD, iar investiţia ajunge la suma de 50.000 de euro, conform documentelor depuse la CNA.

Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi din partea forului audiovizual.

Licenţa va fi operată de firma Antena 3 SA din Bucureşti, deţinută de familia Voiculescu. Noul post va difuza, în cea mai mare parte, programul staţiei de la Bucureşti, dar va avea şi program propriu local (3 ore pe zi, după cum arată proiectul).

De notat că licenţa a fost obţinută chiar înaintea campaniilor pentru alegerile locale şi cele parlamentare, din această toamnă. Situaţia nu a fost ocolită, iar subiectul a fost ridicat de Dorina Rusu, membru CNA.

Dorina Rusu: O să intraţi şi în campania electorală?

Adrian Ursu, director editorial Antena 3: „Da, în condiţiile în care intră şi televiziunile naţionale, în baza regulilor impuse de CNA”, a spus acesta.

Antena 3 mai are încă 11 licenţe TV:

  • O licenţă locală pentru Antena 3 din Râmnicu Vâlcea
  • Nouă licenţe regionale pentru Antena 3. Este vorba despre licenţele care au aparţinut în trecut postului Antena 1 (Braşov, Constanţa-Tulcea, Călăraşi, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu Mureş).
  • Licenţa naţională pentru Antena 3.

Reamintim că staţiile locale ale Antena 1 au fost transformate în posturi regionale Antena 3, în luna aprilie 2019, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.

Cea mai recentă mutare Antena 3 a vizat tot o licenţă locală. Postul de ştiri a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea, în luna decembrie 2019.

Atunci, Antena 3 a preluat Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime, după cum şi Paginademedia.ro a relatat, AICI.

Antena 3 este şi singura televiziune de ştiri cu staţii locale, după ce Digi 24 a decis să închidă posturile din teritoriu.

Adrian Ursu: „Nu vrem să repetam greşelile care s-au făcut inclusiv la Antena 1”

La CNA a fost prezent şi Adrian Ursu (director editorial Antena 3). Printre altele, acesta a vorbit despre motivele pentru care trustul investeşte în staţiile locale sau despre campania electorală.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Acum mulţi ani, Antena 1 era una dintre cele mai bogate televiziuni din punct de vedere al studiourilor teritoriale. Avea mult program local. Apoi, Antena 1 a decis să nu mai finanţeze studiourile locale şi le-a cerut acestora să se descurce.

Eu îmi aduc aminte o experienţă traumatizantă, când am fost la Antena 1 în Iaşi. Oamenii ăia stăteau cu paltoanele pe ei pentru că nu mai aveau bani să plătească căldură. Sunt multe televiziuni care au renunţat la staţiile locale.

De unde aveţi această orientare cu Antena 3, de a face studiouri teritoriale? Mie mi se pare o idee bună, dar cum veţi avea grijă să nu aibă soarta studiourilor Antena 1, de exemplu?”, a întreabat Herjeu.

În replică, Adrian Ursu a spus:

„Situaţia aceasta tragică a studiourilor teritoriale ne aduce într-un context care-i favorizează pe cei care au curaj să investească. Noi avem acest curaj, să investim în acest lucru. Ştirea locală ajunge rar pe national, iar de multe ori se pierde pe diverse site-uri. Noi vrem să acoperim această nevoie a telespectatorilor.

Nu vrem să repetăm greşelile care s-au făcut inclusiv la Antena 1. Vrem să mergem la un alt nivel”, a punctat Ursu.

Dorina Rusu a adus în discuţie şi subiectul campaniei electorale, care se apropie:

„O să intraţi şi în campanie electorală?”, a întrebat aceasta.

Adrian Ursu: „Da, în condiţiile în care intră şi televiziunile naţionale, în baza regulilor impuse de CNA”, a punctat directorul editoarial Antena 3.

Antena 3 mai are o licenţă care acoperă judeţul Olt

Norina Ionescu, reprezentant Intact la CNA, a vorbit şi despre faptul că Antena 3 mai are o licenţă care a acoperă şi judeţul Olt:

„Este un interes local, mai mare. Mai este o licenţă regional, Antena 3 Piteşti, care acoperă şi judeţul Olt, dar înteleg că este un interes mai mare în această zonă”, a spus Norina Ionescu.


Citeşte şi: Staţiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3


Citeşte şi: CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    nu vi se pare ca cna este in ultima vreme ff darnic cu psd ? tv-sirbu tv-pandele acum extensie a3 !!! pnl ! dormiti ma ?
  • Statianul Statianul
    Postacule antenist mile , pe stirea cu audienta Raman cu tine nu zici nimic?
    Sau la intrebarile mele pe celelalte stiri nimic? Iti e frica postac?
    Supara adevarul?

    sa faca ai tai statii

    Pentru ce? Bani aruncati degeaba . Ha ha ha ha
  • jk jk
    Deh,vine campania
  • mile mile
    prostul moare de grija altuia
  • mile mile
    ***, pai sarbu protevist tot e pesedist
  • Marian Marian
    Iese Sarbu pe piata si de frica lor se extinde pe la Dancila Manda , Craiolguta , doar sunt oameni lor de propaganda si cine stie un loc caldut in parlament pentru oamenii lui voiculescu .
  • Gaetano Gaetano
    @jk: Acolo e mai multă ***.
  • jk jk
    Observ ca se extind în sud, dar nu si in rest.Oare de ce?
  • mile mile
    sa faca ai tai statii
  • Marian Marian
    Indobitocirea populatie ,a3 si Rom.tv ar trebui sa faca pe fiecare strada ,cartier bodegi etc,

Trimite un comentariu

sus