Skip to main content

CNA. Antena 3 e și în Slatina. Postul a obținut o nouă licență TV. Cât investește familia Voiculescu în noul post?

 
CNA. Antena 3 e și în Slatina. Postul a obținut o nouă licență TV. Cât investește familia Voiculescu în noul post?
Foto | Inquam Photos

CNA. Antena 3 se extinde și la Slatina. Consiliul Național al Audiovizualului a acordat o nouă licență locală postului de știri. 

Va fi în format HD, iar investiția ajunge la suma de 50.000 de euro, conform documentelor depuse la CNA. 

Publicitate

Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi din partea forului audiovizual. 

Licența va fi operată de firma Antena 3 SA din București, deținută de familia Voiculescu. Noul post va difuza, în cea mai mare parte, programul stației de la București, dar va avea și program propriu local (3 ore pe zi, după cum arată proiectul). 

De notat că licența a fost obținută chiar înaintea campaniilor pentru alegerile locale și cele parlamentare, din această toamnă. Situația nu a fost ocolită, iar subiectul a fost ridicat de Dorina Rusu, membru CNA.

Dorina Rusu: O să intrați și în campania electorală?

Adrian Ursu, director editorial Antena 3: „Da, în condițiile în care intră și televiziunile naționale, în baza regulilor impuse de CNA”, a spus acesta. 

Antena 3 mai are încă 11 licențe TV: 

  • O licență locală pentru Antena 3 din Râmnicu Vâlcea
  • Nouă licențe regionale pentru Antena 3. Este vorba despre licențele care au aparținut în trecut postului Antena 1 (Brașov, Constanța-Tulcea, Călărași, Deva, Iași, Pitești, Ploiești, Slobozia, Târgu Mureș). 
  • Licența națională pentru Antena 3.

Reamintim că stațiile locale ale Antena 1 au fost transformate în posturi regionale Antena 3, în luna aprilie 2019, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă

Cea mai recentă mutare Antena 3 a vizat tot o licență locală. Postul de știri a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea, în luna decembrie 2019. 

Atunci, Antena 3 a preluat Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime, după cum și Paginademedia.ro a relatat, AICI

Antena 3 este și singura televiziune de știri cu stații locale, după ce Digi 24 a decis să închidă posturile din teritoriu.

Adrian Ursu: „Nu vrem să repetam greșelile care s-au făcut inclusiv la Antena 1”

La CNA a fost prezent și Adrian Ursu (director editorial Antena 3). Printre altele, acesta a vorbit despre motivele pentru care trustul investește în stațiile locale sau despre campania electorală. 

Radu Herjeu, membru CNA:

„Acum mulți ani, Antena 1 era una dintre cele mai bogate televiziuni din punct de vedere al studiourilor teritoriale. Avea mult program local. Apoi, Antena 1 a decis să nu mai finanțeze studiourile locale și le-a cerut acestora să se descurce.

Eu îmi aduc aminte o experiență traumatizantă, când am fost la Antena 1 în Iași. Oamenii ăia stăteau cu paltoanele pe ei pentru că nu mai aveau bani să plătească căldură. Sunt multe televiziuni care au renunțat la stațiile locale.

De unde aveți această orientare cu Antena 3, de a face studiouri teritoriale? Mie mi se pare o idee bună, dar cum veți avea grijă să nu aibă soarta studiourilor Antena 1, de exemplu?”, a întreabat Herjeu. 

În replică, Adrian Ursu a spus:

„Situația aceasta tragică a studiourilor teritoriale ne aduce într-un context care-i favorizează pe cei care au curaj să investească. Noi avem acest curaj, să investim în acest lucru. Știrea locală ajunge rar pe national, iar de multe ori se pierde pe diverse site-uri. Noi vrem să acoperim această nevoie a telespectatorilor.

Nu vrem să repetăm greșelile care s-au făcut inclusiv la Antena 1. Vrem să mergem la un alt nivel”, a punctat Ursu. 

Dorina Rusu a adus în discuție și subiectul campaniei electorale, care se apropie: 

„O să intrați și în campanie electorală?”, a întrebat aceasta.

Adrian Ursu: „Da, în condițiile în care intră și televiziunile naționale, în baza regulilor impuse de CNA”, a punctat directorul editoarial Antena 3. 

Antena 3 mai are o licență care acoperă județul Olt

Norina Ionescu, reprezentant Intact la CNA, a vorbit și despre faptul că Antena 3 mai are o licență care a acoperă și județul Olt: 

„Este un interes local, mai mare. Mai este o licență regional, Antena 3 Pitești, care acoperă și județul Olt, dar înteleg că este un interes mai mare în această zonă”, a spus Norina Ionescu. 


Citește și: Stațiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3


Citește și: CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu