Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Dana Chera, fostă Dana Grecu, se întoarce! Va avea emisiune de seară. La ce post şi de când?

 
ULTIMA ORĂ. Dana Chera, fostă Dana Grecu, se întoarce! Va avea emisiune de seară. La ce post şi de când?

ULTIMA ORĂ. Dana Grecu Chera, fosta jurnalistă de la Antena 3, se întoarce în televiziune după aproape trei ani de pauză. Dana Chera (numele de acum, după căsătorie) va avea propria emisiune de seară.

Publicitate

Emisiunea moderată de Dana Grecu se va difuza marţi şi joi, între orele 19.00 şi 21.00.

Postul care o va avea în grilă nu este un canal de ştiri, ci o televiziune de nişă - Medika TV. De altfel, emisiunea de care se va ocupa se numeşte Medika Special şi "va trata cele mai importante subiecte ale actualităţii".

Medika TV a fost lansată în octombrie 2018, de către Grupul Evenimentul Românesc, deţinut de Vlad Pufu.

De ce la Medika TV?

Dana Grecu:

"Pentru ca am o dorinţă mai veche, care venea dintr-o frustare, acutizată în ultima vreme, cât am consumat media ca spectator. Anume aceea de a vedea la tv oameni care au făcut ceva în viaţa lor. Care au o meserie. Care s-au lovit, ca practicieni, de mizeriile din legile şi regulamentele făcute anapoda pentru ei de unii care vorbesc des la tv. Deci simt nevoia unor păreri avizate!

Am obosit cu cei care pot vorbi despre orice. Oricàt. Oricum. Care nu pot să spună: NU ŞTIU SĂ VĂ SPUN! Echipa de la Medika aşa m-a convins. Cu principiul: chemăm în emisiuni oameni care ştiu despre ce vorbesc. Specialişti. Elita asta mută, din sănătate, din educaţie, care a ţinut ţara . Făcànd.

Medicii, profesorii, cercetătorii, sunt elita unei naţii. Ei nu pot fi ţinuţi dosiţi şi scoşi din umbră doar atunci când vrem să ne spălăm măine murdare de atăta politică degeaba. Medika asta isi propune şi cu asta m-a convins."

Ce legătură are cu tipul de jurnalism pe care îl făcea până acum trei ani?

Dana Grecu:

"Cred că politicul a înghiţit tot în ţară, deci şi in media. În mod normal informaţia trebuie să vină de la specialişti şi politicienii să gândească legi, norme care să o cuprindă. Nu invers.

Am făcut presă politico socială, dacă am înteles bine sensul întrebării, iar acum sunt într-o zonă de nişă. Am experienţa răspunsul de tip politic. E savuros cum se încaieră unii în prime time, live, şi apoi se bat pe umăr. Cred avem nevoie de altceva! Eu am nevoie. Tu ai nevoie, asa cred. Noi avem nevoie. Încercăm. Cu bunăcredinţă...ne-o iesi, zic.

Un singur lucru pot promite. Onestitatea întrebărilor si a reactiilor."

La începutul acestui an, Dana Chera Grecu spunea, într-un interviu pentru Paginademedia.ro, că nu se va mai întoarce la Antena 3 după concediul de maternitate. Declaraţiile veneau după aproape doi ani de când realizatoarea intrase în concediu de maternitate.

"Pe mine Antena 3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut fată ca ziarist, dar au lasat urme în omul Dana Chera. Nimeni nu e deţinatorul adevărului absolut. Dumnezeu. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urât despre nimeni dar simt să fac altceva", a declarat atunci Dana Grecu pentru Paginademedia.ro.

Vezi interviul de atunci cu Dana Chera Grecu, aici.

"Perioada de pauză de televiziune a fost o reconsiderare a mea, este, dacă vrei, o privire înăuntrul meu. Aşa mi-am dat seama că este momentul sufletesc pentru altceva, pentru un alt proiect", spunea Dana Grecu.

Citeşte şi: Televiziunea Medika TV a început să emită. Unde se va vedea

Citeşte şi: Televiziunea cu profil medical Medika TV se va lansa în octombrie. Mencinicopshi şi profesorul Irinel Popescu vor avea emisiuni pe post

Citeşte şi: O televiziune cu profil medical se va lansa în România. Un fost şef B1 TV, acţionar

Citeşte şi: INTERVIU. Dana Chera Grecu: De ce nu se mai întoarce la Antena 3? „Pauza de doi ani m-a făcut să văd lucrurile altfel”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cezar Cezar
    Dana Chera: ești o persoană superbă, dulce și un super jurnalist, faci emisiuni super interesante. Multumim
  • Elena Elena
    Unele au mare nevoie de atentia celorlalti, dar oare noi avem nevoie de ele?
    Maine, poimanie aflam ca vrea sa fie primar.
  • Gabi Gabi
    Are credibilitate femeia asta ?
  • adi adi
    Vă dați seama cât a tras Medika de ea să o convinga? Pe ea, icoana televiziunii din Romania, cea mai cea de pe pământ. Ea care urla din toți plămânii de-ti venea sa spargi televizorul.
  • Ionut Ionut
    Evident ca are o dorinta de a vedea la TV oameni care au facut ceva in viata lor, care au o meserie. La *** 3 avea invitati doar pesedisti :)
  • dan grecu dan grecu
    dana te iubim ca ca tine nu gasim.

Trimite un comentariu

sus