Skip to main content

Farsa lui Selly a ajuns și în presa din străinătate. Euronews: Un star Youtube a păcălit mass-media din România

 
Farsa lui Selly a ajuns și în presa din străinătate. Euronews: Un star Youtube a păcălit mass-media din România
Captură Euronews

Farsa vloggerului Andrei Șelaru (Selly) a ajuns și în presa internațională. Publicația Euronews a tratat subiectul, pe larg, într-un articol.

Publicitate

Ce au scris jurnaliștii despre întâmplarea cu Selly?

„Un star Youtube a păcălit mass-media din România cu o știre de tip fake news”. Așa sună titlul celor de la Euronews. Ei au subliniat în articol întreaga poveste a farsei, inserând, de asemenea, și explicația din vlogul lui Selly.

Totodată, cei de la Euronews au scris și despre gestul ziarului Libertatea, singurul care și-a cerut public scuze după farsa lui Selly. Paginademedia.ro a scris pe larg despre acest subiect.

„Am făcut o greșeală și îmi cer scuze pentru asta. Cel mai rău lucru a fost ura pe care a avut-o echipa mea pentru ce s-a întâmplat.

Sunt jurnaliști buni, muncitori, care trebuie să lucreze într-o ritm infernal și nu au meritat acest lucru”, a mărturisit Anamaria Nedelcoff, autoarea articolului de pe Libertatea cu Selly, pentru Euronews.

Ce spune Selly despre farsa pentru jurnaliștii din România?

Andrei Șelaru (Selly) a oferit un scurt interviu pentru Euronews, în care și-a explicat gestul său. „Jurnaliștii trebuie să fie conștienți atât de puterea, cât și de responsabilitatea pe care o au”, a explicat el.

„Mi-am dat seama cât de departe pot ajunge minciunile celui mai urmărit post de știri din România (n.r. România TV). Acum trei săptămâni au lansat un fake news despre o luptă de-a mea într-un apartament.

În disperarea după audiență ei au realizat un eveniment care nu a avut loc vreodată”, mai susține Selly, pentru Euronews.

Citește și: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democrație trebuie să existe! Treaba cu democrația pică în momentul în care spui doar minciuni

Selly, pentru Paginademedia.ro: „Cred în presă!”

Andrei Șelaru a fost invitat la Interviurile Paginademedia și a povestit pe larg incidentul cu România TV. Printre alte subiecte, el a susținut că are în continuare încredere în presă.

"Da, cred în nevoia de presă", spune Selly - Andrei Selaru. "În orice democrație trebuie să existe o presă liberă", punctează vloggerul. Și continuă:

"Treaba cu democrația pică în momentul în care spun doar minciuni, pentru că adevărul nu mai interesează pe nimeni!".

Ce vrea de la presă, printre altele?

"Cel mai corect ar fi să se separe pe ecran ce e este știre de ce e părere personală", spune Selly. "Vreau să se facă diferența între știre și opinie."

"Mă aștept să verifice mai bine informația înainte de a publica", a mai spus Selly.

Interviul, pe larg, se poate urmări AICI.

Citește și: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democrație trebuie să existe! Treaba cu democrația pică în momentul în care spui doar minciuni

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • un copil a dat o palma presei din intrega lume Or fi invatat ei ceva ? nu cred ! banul facut pe seama prostimei e dulce
  • A exemplificat exact nivelul actual al presei si nu doar din Romania, peste tot sunt convins ca sunt televiziuni care fac orice pentru audienta. S-a ajuns la un nivel in care toti cauta sa faca bani din audienta, fie TV, presa, online, youtube si sunt prea putine subiecte pentru fiecare si atunci trebuie sa apelezi la orice nimic si sa il transformi in stire care sa atraga audienta.
    Televiziunea si asa e in scadere si cand reuseste un pusti de pe Youtube sa le manipuleze cum vrea e clar ce incredere merita.

Trimite un comentariu