Skip to main content

Revista Psychologies reapare la tarabe. Pe hârtie. Când apare primul număr, cu Mirela Retegan pe copertă?

 
Revista Psychologies reapare la tarabe. Pe hârtie. Când apare primul număr, cu Mirela Retegan pe copertă?

Relansare și pe hârtie. După relansarea online din luna mai, revista Psychologies revine și la tarabe. 

Publicitate

Primul număr tipărit, cel pe lunile septembrie și octombrie, va fi disponibil la începutul lunii septembrie, potrivit reprezentanților publicației. De notat că se pot face deja precomenzi online. 

„Pe 26 august iese revista de la tipar si începe distribuția către cei care au precomandat-o, care o pot achiziționa în această perioadă cu o reducere de 20% din prețul revistei la raft și vor primi exemplarul cu o saptămână înainte de a fi disponibil la chioșcuri.

Acum se stabilește cu distribuitorii data la care va fi la chioșcuri, cel mai probabil 1 septembrie”, au declarat pentru Paginademedia.ro reprezentanții Psychologies

În total, vor fi șase reviste tipărite pe an, adică una la fiecare două luni. 

Mirela Retegan, fondatoarea proiectului Gașca Zurli, este vedeta primei ediții tipărite. 

Ediția de toamna Psychologies are 144 de pagini. Printre subiectele abordate în ediția de toamnă se numără: 

- Vârstele sexuale ale femeii

- Cum faci diferența dintre iubire și obișnuință

- Emoțiile intraductibile pe care nu știai că le ai

- Sistemul digestiv: al doilea creier

Potrivit reprezentanțiilor companiei, revista ar fi trebuit să fie tipărită mai devreme, însă pandemia de coronavirus a amânat lucrurile. 

De ce o revistă în print, când piața e pe moarte? 

Reavista Psychologies este printre singurele publicații lansate în print în ultimele luni, când foarte multe ziare și reviste și-au redus tirajul sau chiar au ieșit de pe piața. 

Paginademedia.ro: De ce o revistă în print în această perioadă, când multe publicații se orientează către online sau chiar dispar? 

Clementina Anghelache (Publisher Psychologies): „E o provocare, dar ne place ce facem și credem în acest produs.

Numărul mare de oameni care s-au abonat în pre-campanie ne arată că îl așteptau și ne confirmă faptul că este o revistă de dezvoltare personală și wellbeing necesară”, spune aceasta. 

De la Ringier, la un nou publisher

Reamintim că revista Psyhologies a fost relansată în luna mai a acestui an, iar câteva luni a mers pe variantă digitală. Până anul trecut la Ringier, revista a fost preluată la începutul acestui an (în ianuarie) de Clementina Anghelache - publisher care mai deține și brandul Learning Network (platformă axată pe zona de educație).

„Licența a fost preluată pentru cinci ani”, după cum au declarat reprezentanții Psychologies pentru Paginademedia.ro în luna mai. 

După preluare, s-a format și o echipă redacțională nouă. Redactor-șef este Irina Markovits (consultant de fashion, jurnalist și blogger), iar redacția este formată din opt oameni și 32 de colaboratori.

Istoria revistei în România. De la Edipresse, la Ringier

- Revista „Psychologies” are o istorie de peste 10 ani în România. A fost lansată în 2007, când era editată de grupul Edipresse. 

- În 2011, grupul Edipresse România a fost preluat de Ringier. Atunci, în portofoliul Ringier au intrat, printre altele, titluri ca Avantaje, Elle, Viva și Psychologies.

- A fost parte din Ringier până în aprilie 2019, când trustul nu a mai prelungit licența revistei. Ultimul redactor-șef al Psychologies a fost Iuliana Alexa. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu