Skip to main content

Revista Psychologies reapare la tarabe. Pe hârtie. Când apare primul număr, cu Mirela Retegan pe copertă?

 
Revista Psychologies reapare la tarabe. Pe hârtie. Când apare primul număr, cu Mirela Retegan pe copertă?

Relansare şi pe hârtie. După relansarea online din luna mai, revista Psychologies revine şi la tarabe.

Publicitate

Primul număr tipărit, cel pe lunile septembrie şi octombrie, va fi disponibil la începutul lunii septembrie, potrivit reprezentanţilor publicaţiei. De notat că se pot face deja precomenzi online.

„Pe 26 august iese revista de la tipar si începe distribuţia către cei care au precomandat-o, care o pot achiziţiona în această perioadă cu o reducere de 20% din preţul revistei la raft şi vor primi exemplarul cu o saptămână înainte de a fi disponibil la chioşcuri.

Acum se stabileşte cu distribuitorii data la care va fi la chioşcuri, cel mai probabil 1 septembrie”, au declarat pentru Paginademedia.ro reprezentanţii Psychologies.

În total, vor fi şase reviste tipărite pe an, adică una la fiecare două luni.

Mirela Retegan, fondatoarea proiectului Gaşca Zurli, este vedeta primei ediţii tipărite.

Ediţia de toamna Psychologies are 144 de pagini. Printre subiectele abordate în ediţia de toamnă se numără:

- Vârstele sexuale ale femeii

- Cum faci diferenţa dintre iubire şi obişnuinţă

- Emoţiile intraductibile pe care nu ştiai că le ai

- Sistemul digestiv: al doilea creier

Potrivit reprezentanţiilor companiei, revista ar fi trebuit să fie tipărită mai devreme, însă pandemia de coronavirus a amânat lucrurile.

De ce o revistă în print, când piaţa e pe moarte?

Reavista Psychologies este printre singurele publicaţii lansate în print în ultimele luni, când foarte multe ziare şi reviste şi-au redus tirajul sau chiar au ieşit de pe piaţa.

Paginademedia.ro: De ce o revistă în print în această perioadă, când multe publicaţii se orientează către online sau chiar dispar?

Clementina Anghelache (Publisher Psychologies): „E o provocare, dar ne place ce facem şi credem în acest produs.

Numărul mare de oameni care s-au abonat în pre-campanie ne arată că îl aşteptau şi ne confirmă faptul că este o revistă de dezvoltare personală şi wellbeing necesară”, spune aceasta.

De la Ringier, la un nou publisher

Reamintim că revista Psyhologies a fost relansată în luna mai a acestui an, iar câteva luni a mers pe variantă digitală. Până anul trecut la Ringier, revista a fost preluată la începutul acestui an (în ianuarie) de Clementina Anghelache - publisher care mai deţine şi brandul Learning Network (platformă axată pe zona de educaţie).

„Licenţa a fost preluată pentru cinci ani”, după cum au declarat reprezentanţii Psychologies pentru Paginademedia.ro în luna mai.

După preluare, s-a format şi o echipă redacţională nouă. Redactor-şef este Irina Markovits (consultant de fashion, jurnalist şi blogger), iar redacţia este formată din opt oameni şi 32 de colaboratori.

Istoria revistei în România. De la Edipresse, la Ringier

- Revista „Psychologies” are o istorie de peste 10 ani în România. A fost lansată în 2007, când era editată de grupul Edipresse.

- În 2011, grupul Edipresse România a fost preluat de Ringier. Atunci, în portofoliul Ringier au intrat, printre altele, titluri ca Avantaje, Elle, Viva şi Psychologies.

- A fost parte din Ringier până în aprilie 2019, când trustul nu a mai prelungit licenţa revistei. Ultimul redactor-şef al Psychologies a fost Iuliana Alexa.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R R
    Audientele de aseara?? Ce a facut Varciu?a mai crescut sau a mai scazut?

Trimite un comentariu

sus