Skip to main content

Tik-Tok și WeChat, companii deținute de chinezi, somate de Trump: ori le vindeți, ori le blocăm

 
Tik-Tok și WeChat, companii deținute de chinezi, somate de Trump: ori le vindeți, ori le blocăm

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat că va interzice aplicațiile sociale TikTok și WeChat în America. Are însă o condiție: să fie vândute.

Publicitate

TikTok și WeChat sunt rețele sociale create în China, iar Trump acuză serviciile secrete din Asia că folosesc aplicațiile în scop de supraveghere. Trump pune la dispoziție 45 de zile patronilor celor două aplicații pentru a găsi un nou proprietar, anunță CNN.

Anunțul lui Trump pune o presiune imensă pe viitorul aplicației video, iar o vânzare potențială trebuie urgentată.

Microsoft, salvarea TikTok în America

Compania Microsoft a anunțat duminica trecută că a demarat negocierile cu firma chineză pentru a preluat TikTok. Donald Trump ar dori ca până pe 15 septembrie aplicația video să fie deținută de o firmă americană.

Joi seară, oficialii de la Washington au declarat, potrivit CNN, că „TikTok surprinde în mod automat vaste informații de la utilizatorii, cum ar fi date despre locații sau un istoric al navigării. Acest lucru îi permite Partidului Comunist Chinez să aibă acces la informațiile personale și de proprietate ale americanilor, lucru care permite accesarea locațiilor angajaților și contractanților federația. Se creează dosare cu informații personale pentru șantaj și conduce la spionaj corporativ.”

După ce a anunțat interzicerea TikTok, Trump a lansat un avertisment și pe WeChat, o aplicație ce implică transfer de bani, care însă este deținută de o altă companie chineză - Tencent.

WeChat le permite utilizatorilor să își transfere fonduri reciproc. Ordinul din partea administrației Trump susține, potrivit sursei anterior menționate, că tranzacțiile cu firma chineză vor fi interzise dacă nu se va schimba proprietarul.

Utilizatorii TikTok, îngrijorați de viitorul aplicației

Milioanele de utilizatori ai TikTok spun că viitorul aplicaiției este incert. De altfel, oamenii din America deja fac streaming-uri în direct sau videoclipuri în care vorbesc despre dispariția TikTok în America.

Pe de altă parte, TikTok susține că va rămâne alături de fanii aplicației din America. „TikTok este iubit de 100 de milioane de americani pentru că este o casă pentru divertisment, auto-exprimare și conexiune”, a declarat Josh Gartner, purtătorul de cuvând al TikTok, potrivit CNN.
 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dacă nu Erau interesele ca sua să dețină asta eram de acord sa interzică tampenia asta
    Dar vai,cum sa nu dețină america toate aplicatiile populare/te ale lumii?
  • @paginademedia Bun thumbnail-ul. Te face să te întrebi de ce nu s-a gândit nimeni mai devreme la banarea acelui *** de aplicație.
  • Aici este vorba de Facebook inc. care pierde teren pe aplicațiile sale (Facebook, Instagram) în favoarea TikTok. Așa au făcut și cei de la Apple cu huawei sau Amazon cu AliExpress.
    Multe interese la mijloc și în ultimul rând este “spionajul” iar pe primul loc dominarea Americii în lume pe toate planurile

Trimite un comentariu