Skip to main content

Stenograme. Udrea către Andronic, patronul EVZ: „Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o știre pozitivă legată de mine sau de minister”

 
Stenograme. Udrea către Andronic, patronul EVZ: „Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o știre pozitivă legată de mine sau de minister”
Foto | Tolo.ro

Detalii inedite din Dosarul Hidroelectrica. Elena Udrea, ministru al turismului la vremea aceea, îi cerea lui Dan Andronic, patronul EVZ și atunci, să publice „știri pozitive” despre ea și despre minister, scrie Libertatea

Datele din dosar arată și mecanismul prin care Udrea conducea Evenimentul Zilei din umbră, prin Andronic. 

Publicitate

Jurnalistii cotidianului Libertatea au publicat date din Dosarul Hidroelectrica, care arată realațiile dintre Elena Udrea, Dan Andronic, omul de afaceri Bogdan Buzăianu sau Radu Budeanu, cel care a recunoscut în urmă cu două săptămâni, în fața DNA, că a intermediat o mită pentru Udrea. 

Patronul publicațiilor Cancan, Gândul și ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro, către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.


Citește și: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao și Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Udrea: Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o știre pozitivă legată de mine sau de minister

Un schimb de mail-uri, din Dosarul Hidroelectrica, arată felul în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, controla ziarul Evenimentul Zilei. Într-un mesaj pentru Dan Andronic, Udrea îi cerea acestuia „știri pozitive”, potrivit Libertatea. 

Cum îi răspundea Andronic?

În replică, patronul Evz îi spunea Elenei Udrea că ar fi mai bine să îi trimită articolele scrise, „cu toate nuanțele necesare”, după cum arată mailul. 

Conversația, din 7 decembrie 2011, în continuare:

Elena Udrea, ministrul dezvoltării și turismului:Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o știre pozitivă legată de mine sau de minister, direct sau indirect. Spre exemplu, faptul că America își face brand verde acum, iar România și-a făcut de doi ani”.

Dan Andronic, patronul Evenimentului zilei: „OK. Cel mai bine ar fi ca cineva să le scrie cu toate nuanțele necesare și să mi le trimită mie”.

În alte mesaje, Udrea cerea chiar și „un editorial politic favorabil PD-L și defavorabil concurenței politice”, potrivit datelor. 

Într-un alt mail, Andronic îi cerea „ok-ul” ministrului pentru un articol despre hidrocentralele de pe Bistrița, legat de Piatra Neamț.

Evz, condus de Udrea prin Andronic

Alte detalii din dosar arată felul în care Udrea ajunsese să controleze din umbră publicația Evenimentul Zilei. Mai mult, procurorii susțin faptul că ziarul fusese „primit” de Udrea în același timp cu cele 3,8 milioane de euro.

„Dovada că Udrea a deținut Evenimentul zilei sunt transferuri bancare prin conturile mai multor persoane, printre care și Dinu Pescariu”, potrivit sursei citate. 

O scurtă istorie via Libertatea. Evenimentul zilei se afla, începând cu 2010, în posesia familiei Păunescu, cea care deținea și postul de televiziune B1 TV. Într-o declarație la DNA, Bobby Păunescu spune că „ziarul pierdea 100.000 de euro pe lună” și că a căutat căi ca să finanțeze atât ziarul, cât și postul TV.

Mesajul despre dificultățile Evenimentului zilei a ajuns la Elena Udrea, care i-a prezentat lui Păunescu o posibilă soluție, ca Dan Andronic să ia ziarul în numele ei.

Preluarea ziarului a fost făcută prin mai multe firme offshore. Iar o creanță de 900.000 de euro a lui Buzăianu, care împrumutase EvZ, a intrat, susține DNA, în posesia Elenei Udrea, drept mită pentru facilitarea acelorași contracte de energie. 


Vezi tot materialul din Libertatea


Citește și: Gândul, ProSport și Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio știre după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • camarila lui base ! si el saracu ,, habar nu avea ,, Cind il vad acum ce ,, combatant,, pt romani vrea sa fie mi se face lehamite Cit tupeu sau nesimtire sa ai in tine sa mai dai ochi cu lumea cind toti stiu de matrapaslicurile tale & co
  • Altă dovadă a ,,calității,, presei din Romania. Va dați seama cam cum se lucrează la publicațiile patronate de acest Radu Budeanu? Dacă o fi el adevăratul patron! Sau ce autoritate are Andronic pe la emisiunile unde este invitat. Da, sunt încă televiziuni care-l invita sa-si dea cu părerea.

Trimite un comentariu