Skip to main content

Stenograme. Udrea către Andronic, patronul EVZ: „Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o ştire pozitivă legată de mine sau de minister”

 
Foto | Tolo.ro
Foto | Tolo.ro

Detalii inedite din Dosarul Hidroelectrica. Elena Udrea, ministru al turismului la vremea aceea, îi cerea lui Dan Andronic, patronul EVZ şi atunci, să publice „ştiri pozitive” despre ea şi despre minister, scrie Libertatea.

Publicitate

Datele din dosar arată şi mecanismul prin care Udrea conducea Evenimentul Zilei din umbră, prin Andronic.

Jurnalistii cotidianului Libertatea au publicat date din Dosarul Hidroelectrica, care arată realaţiile dintre Elena Udrea, Dan Andronic, omul de afaceri Bogdan Buzăianu sau Radu Budeanu, cel care a recunoscut în urmă cu două săptămâni, în faţa DNA, că a intermediat o mită pentru Udrea.

Patronul publicaţiilor Cancan, Gândul şi ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro, către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.


Citeşte şi: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao şi Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Udrea: Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o ştire pozitivă legată de mine sau de minister

Un schimb de mail-uri, din Dosarul Hidroelectrica, arată felul în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, controla ziarul Evenimentul Zilei. Într-un mesaj pentru Dan Andronic, Udrea îi cerea acestuia „ştiri pozitive”, potrivit Libertatea.

Cum îi răspundea Andronic?

În replică, patronul Evz îi spunea Elenei Udrea că ar fi mai bine să îi trimită articolele scrise, „cu toate nuanţele necesare”, după cum arată mailul.

Conversaţia, din 7 decembrie 2011, în continuare:

Elena Udrea, ministrul dezvoltării şi turismului:Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o ştire pozitivă legată de mine sau de minister, direct sau indirect. Spre exemplu, faptul că America îşi face brand verde acum, iar România şi-a făcut de doi ani”.

Dan Andronic, patronul Evenimentului zilei: „OK. Cel mai bine ar fi ca cineva să le scrie cu toate nuanţele necesare şi să mi le trimită mie”.

În alte mesaje, Udrea cerea chiar şi „un editorial politic favorabil PD-L şi defavorabil concurenţei politice”, potrivit datelor.

Într-un alt mail, Andronic îi cerea „ok-ul” ministrului pentru un articol despre hidrocentralele de pe Bistriţa, legat de Piatra Neamţ.

Evz, condus de Udrea prin Andronic

Alte detalii din dosar arată felul în care Udrea ajunsese să controleze din umbră publicaţia Evenimentul Zilei. Mai mult, procurorii susţin faptul că ziarul fusese „primit” de Udrea în acelaşi timp cu cele 3,8 milioane de euro.

„Dovada că Udrea a deţinut Evenimentul zilei sunt transferuri bancare prin conturile mai multor persoane, printre care şi Dinu Pescariu”, potrivit sursei citate.

O scurtă istorie via Libertatea. Evenimentul zilei se afla, începând cu 2010, în posesia familiei Păunescu, cea care deţinea şi postul de televiziune B1 TV. Într-o declaraţie la DNA, Bobby Păunescu spune că „ziarul pierdea 100.000 de euro pe lună” şi că a căutat căi ca să finanţeze atât ziarul, cât şi postul TV.

Mesajul despre dificultăţile Evenimentului zilei a ajuns la Elena Udrea, care i-a prezentat lui Păunescu o posibilă soluţie, ca Dan Andronic să ia ziarul în numele ei.

Preluarea ziarului a fost făcută prin mai multe firme offshore. Iar o creanţă de 900.000 de euro a lui Buzăianu, care împrumutase EvZ, a intrat, susţine DNA, în posesia Elenei Udrea, drept mită pentru facilitarea aceloraşi contracte de energie.


Vezi tot materialul din Libertatea


Citeşte şi: Gândul, ProSport şi Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio ştire după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    camarila lui base ! si el saracu ,, habar nu avea ,, Cind il vad acum ce ,, combatant,, pt romani vrea sa fie mi se face lehamite Cit tupeu sau nesimtire sa ai in tine sa mai dai ochi cu lumea cind toti stiu de matrapaslicurile tale & co
  • Adi Adi
    Altă dovadă a ,,calității,, presei din Romania. Va dați seama cam cum se lucrează la publicațiile patronate de acest Radu Budeanu? Dacă o fi el adevăratul patron! Sau ce autoritate are Andronic pe la emisiunile unde este invitat. Da, sunt încă televiziuni care-l invita sa-si dea cu părerea.

Trimite un comentariu

sus