Skip to main content

Gândul, ProSport și Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio știre după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea

 
Gândul, ProSport și Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio știre după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea
Foto | Economica.net

Site-urile lui Radu Budeanu, nimic despre procesul lui Radu Budeanu. Site-urile patronate de acesta nu au scris nimic, după ce omul de afaceri a recunoscut, în fața DNA, o mită pe care i-a dat-o Elenei Udrea. 

CanCan, Ciao, Gândul sau ProSport - doar câteva din publicațiile din grupul lui Budeanu - au ocolit subiectul „mită pentru Udrea”.

Publicitate

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, Budeanu a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzat că a intermediat o mită de 3,8 milioane dolari, primită Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului la acea vremea.

„Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului B.R.I., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență”, potrivit unui comunicat al DNA

Contactați de Paginademedia.ro în legătură cu lipsa știrilor despre proces pe site, oficialii grupului de presă nu au comentat subiectul

O simplă căutare pe cele patru site-uri enumerate mai sus arată că nu s-a scris nimic despre Radu Budeanu și faptul că acesta și-a recunoscut fapta - o mită pe care i-a dat-o, ca intermediar, Elenei Udrea. 

Subiectul a fost tratat de nenumărate site-uri, în online. Câteva exemple: Libertatea, Europa FM, G4Media, Mediafax sau HotNews. 

Paginademedia.ro a analizat cele patru site-uri ale grupului de presă, iar rezultatul a fost că niciunul nu a tratat subiectul. Nu s-a scris nici despre reacția pe care Elena Udrea a avut-o după cele recunoscute de Budeanu la DNA.

Publicațiile se feresc să dea știri despre problemele patronilor

În trecut, când alți patroni de presă au avut probleme cu legea sau au fost audiați la DNA, publicațiile sau televiziunile pe care le patronau au avut subiectele, într-un fel sau altul. De obicei discret.

Două exemple:

  • Digi24 a dat o știre scurtă, când șefii din RCS au fost puși sub urmărire, după ce inițial nu dăduse nimic. La vremea respectivă, postul de știri a dat informația pe post, foarte pe scurt, la două ore după comunicatul DNA.

Chiar și așa, știrea era scurtă, avea trei paragrafe cu burtiera „Control judiciar pentru Dumitru Dragomir”, nu dădea detalii despre caz și menționează că sunt „cercetați mai mulți actuali și foști membri ai conducerii RCS”, fără a le da numele. Știrea e la fel de scurtă și pe site și nu este poziționată în primul ecran.

Despre cazul de atunci, aici: N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a șefilor din RCS. Antena 3 jubilează

  • Când Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare, Antena 3 a titrat tendențios: Voiculescu, condamnat pentru telepatie. Postul a dat știrea la jurnale, însă cu anumite citate din dosar.

Despre caz, aici: Dan Voiculescu, condamnat la închisoare. Antena 3: Voiculescu, condamnat pentru telepatie

GALERIE FOTO - Căutare după subiect în site-urile grupului

Budeanu a preluat mai multe titluri de la Mediafaxul lui Sârbu

Radu Budeanu, fondatorul Cancan și Ciao, a cumpărat mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group. Mișcarea s-a produs în toamna lui 2019. Și mărcile ProSport și ProMotor au trecut la Budeanu, în mai 2019

Grupul lui Radu Budeanu, cei mai mulți bani de la Guvern pe campania „Poartă Mască”

De notat că grupul lui Radu Budeanu încasează cei mai mulți de la Guvern pe campania „Poartă mască”, dintre jucătorii de pe online.

Jumătate de milion de euro, pentru patru luni, se duc către grupul lui Radu Budeanu (prin două firme), care are site-urile prosport.ro (cu secțiunea tacataca.ro, axată pe generarea de clickuri, de care Paginademedia.ro a scris în trecut), gândul și cancan.ro.

Cifrele însă vor putea fi mai mari, în noile condiții, în care prețurile au fost mărite, pe de o parte și, pe de altă parte, perioada campaniei a fost prelungită.


Citește și: Schimbări majore în Ordonanța bani pentru presă: încă 10 milioane în plus. Prețuri mai mari pentru TV, dar și pentru online. Campania, prelungită


Citește și: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao și Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu