Skip to main content

Gândul, ProSport şi Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio ştire după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea

 
Foto | Economica.net
Foto | Economica.net

Site-urile lui Radu Budeanu, nimic despre procesul lui Radu Budeanu. Site-urile patronate de acesta nu au scris nimic, după ce omul de afaceri a recunoscut, în faţa DNA, o mită pe care i-a dat-o Elenei Udrea.

Publicitate

CanCan, Ciao, Gândul sau ProSport - doar câteva din publicaţiile din grupul lui Budeanu - au ocolit subiectul „mită pentru Udrea”.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, Budeanu a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzat că a intermediat o mită de 3,8 milioane dolari, primită Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului la acea vremea.

„Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului B.R.I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”, potrivit unui comunicat al DNA.

Contactaţi de Paginademedia.ro în legătură cu lipsa ştirilor despre proces pe site, oficialii grupului de presă nu au comentat subiectul.

O simplă căutare pe cele patru site-uri enumerate mai sus arată că nu s-a scris nimic despre Radu Budeanu şi faptul că acesta şi-a recunoscut fapta - o mită pe care i-a dat-o, ca intermediar, Elenei Udrea.

Subiectul a fost tratat de nenumărate site-uri, în online. Câteva exemple: Libertatea, Europa FM, G4Media, Mediafax sau HotNews.

Paginademedia.ro a analizat cele patru site-uri ale grupului de presă, iar rezultatul a fost că niciunul nu a tratat subiectul. Nu s-a scris nici despre reacţia pe care Elena Udrea a avut-o după cele recunoscute de Budeanu la DNA.

Publicaţiile se feresc să dea ştiri despre problemele patronilor

În trecut, când alţi patroni de presă au avut probleme cu legea sau au fost audiaţi la DNA, publicaţiile sau televiziunile pe care le patronau au avut subiectele, într-un fel sau altul. De obicei discret.

Două exemple:

  • Digi24 a dat o ştire scurtă, când şefii din RCS au fost puşi sub urmărire, după ce iniţial nu dăduse nimic. La vremea respectivă, postul de ştiri a dat informaţia pe post, foarte pe scurt, la două ore după comunicatul DNA.

Chiar şi aşa, ştirea era scurtă, avea trei paragrafe cu burtiera „Control judiciar pentru Dumitru Dragomir”, nu dădea detalii despre caz şi menţionează că sunt „cercetaţi mai mulţi actuali şi foşti membri ai conducerii RCS”, fără a le da numele. Ştirea e la fel de scurtă şi pe site şi nu este poziţionată în primul ecran.

Despre cazul de atunci, aici: N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a şefilor din RCS. Antena 3 jubilează

  • Când Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare, Antena 3 a titrat tendenţios: Voiculescu, condamnat pentru telepatie. Postul a dat ştirea la jurnale, însă cu anumite citate din dosar.

Despre caz, aici: Dan Voiculescu, condamnat la închisoare. Antena 3: Voiculescu, condamnat pentru telepatie

GALERIE FOTO - Căutare după subiect în site-urile grupului

Budeanu a preluat mai multe titluri de la Mediafaxul lui Sârbu

Radu Budeanu, fondatorul Cancan şi Ciao, a cumpărat mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV şi Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group. Mişcarea s-a produs în toamna lui 2019. Şi mărcile ProSport şi ProMotor au trecut la Budeanu, în mai 2019.

Grupul lui Radu Budeanu, cei mai mulţi bani de la Guvern pe campania „Poartă Mască”

De notat că grupul lui Radu Budeanu încasează cei mai mulţi de la Guvern pe campania „Poartă mască”, dintre jucătorii de pe online.

Jumătate de milion de euro, pentru patru luni, se duc către grupul lui Radu Budeanu (prin două firme), care are site-urile prosport.ro (cu secţiunea tacataca.ro, axată pe generarea de clickuri, de care Paginademedia.ro a scris în trecut), gândul şi cancan.ro.

Cifrele însă vor putea fi mai mari, în noile condiţii, în care preţurile au fost mărite, pe de o parte şi, pe de altă parte, perioada campaniei a fost prelungită.


Citeşte şi: Schimbări majore în Ordonanţa bani pentru presă: încă 10 milioane în plus. Preţuri mai mari pentru TV, dar şi pentru online. Campania, prelungită


Citeşte şi: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao şi Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Cei de la “gândul” sunt Ocupați să scrie articole despre “sirenele găsite pe plajele din România”
  • Adi Adi
    ***
  • S S
    Fosta soție ce reacție a avut?

Trimite un comentariu

sus