Skip to main content

Libertatea. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”. Vrea să preia firma Romprest, iar Realitatea atacă șefi ai Romprest

 
Libertatea. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”. Vrea să preia firma Romprest, iar Realitatea atacă șefi ai Romprest

Dezvăluiri Libertatea. Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus) ar încerca să preia controlul firmei de salubritate Romprest. Păcuraru ar fi încercat să-și pună ginerele în fruntea companiei, iar pentru că nu a reușit a avut o ieșire nervoasă în fața celorlalți acționari Romprest. 

„Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”, a izbucnit Păcuraru, conform unor înregistrări publicate azi de Libertatea.

Publicitate

De altfel, unul dintre șefii din Romprest care nu au fost de acord cu Păcuraru au fost ținta unor materiale date pe Realitatea Plus (postul lui Păcuraru). Televiziunea și-a luat și o somație din această cauză.

Detalii, în continuare.

Înainte, puțin context:

Conducerea Romprest susține că Păcuraru încearcă să preia compania cu acte false. Firma (care are multe contracte cu statul) a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la FC Dinamo. După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie.

Numai că directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se și pe acțiunile deținute de omul de afaceri Andrei Dracea, susțin că ei au majoritatea. Dracea a fost și în centrul unor materiale date pe Realitatea.

În conducerea Romprest mai sunt Marian Măgureanu, fiul fostului șef SRI Virgil Măgureanu și un reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Radu Budeanu (patronul Gândul, Cancan, ProSport) a avut și el acțiuni la Romprest, dar le-a vândut către grupul Dracea, mai notează Libertatea.

Patronul Realitatea a izbucnit într-o discuție cu oameni din Romprest. Ieșirea a fost și filmată, iar clipul a fost publicat de Libertatea. Ce a spus Păcuraru? 

Înregistrarea este datată 27 iulie 2020, la o ședință a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romprest, Maricel Păcuraru a încercat numirea ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație. 

Cum ceilalți acționari s-au opus, vizibil nervos, Păcuraru a izbucnit și a făcut un autoelogiu al stilului său de afaceri, care i-a adus și o condamnare la închisoare. Printre altele, el a spus că “cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”.

O parte din transcriptul discuției, via Libertatea

- Păcuraru: Băi, ciobane! Nu mi-e rușine nici c-am fost cioban, nici că am fost țăran, nu mi-e rușine, mă! Muncesc! Mă, nu te-am furat, nici nu te-am șantajat! (…)

- Domnul Maricel, sunteți prea jos!

- Ia vezi, barosane! Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani!

- Și asta e șmecherie?

- Bă, banii mei, fac ce vreau! N-am fost ca Dracea, mă, să iau contracte… să dau contracte mari…

- Spălarea de bani înseamnă ce? Cea mai gravă faptă, infracțiune financiară, economică. Dumneavoastră ați făcut-o. Domnul Maricel, sunteți prea jos!

- Uaaa! Câtă treabă ai, câți bani ai de luat! Băi, te invidiez! Dar știi până când? Până pierzi procesul. Mă, tu confunzi, Maricel Păcuraru nu e scriitor, e cioban…

- E un infractor!

- Și care e problema, mă? Te oftici? Că te-nvăț? Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!

Emisiuni despre rivalul lui Pacuraru, la Realitatea Plus. Postul somat de CNA

Postul Realitatea Plus a avut emisiuni despre Andrei Dracea, rivalul lui Maricel Pacuraru. Într-o emisiune Dracea era acuzat că ar fi orchestrat o afacere ilegală cu celule stem. Pentru că nu a dat și poziția acuzatului, Realitatea s-a ales cu o somație. 

Cum a ajuns Păcuraru la Romprest

Până în luna aprilie, când, conform surselor Libertatea, Păcuraru a apărut pentru prima dată la Romprest, registrul companiilor din Canada, unde este înregistrată Detaco Ltd., arată că, în structura firmei, s-au produs câteva mutări.

Păcuraru ar fi prezentat la ședința cu scandal un „drept de administrare generală” primit de la fiul lui Walter, un soi de împuternicire pentru a-l reprezenta pe acesta din urmă, mai scrie sursa citată. 

Cu 3.000 de angajați, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești care se ocupă de curățenie urbană și are numeroase contracte cu statul. Firma a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la FC Dinamo.

După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie. Numai că directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se și pe acțiunile deținute de omul de afaceri Andrei Dracea, susțin că ei au majoritatea.

Când spunem AGA Romprest, scrie Libertatea, spunem: Marian Măgureanu, fiul fostului șef SRI Virgil Măgureanu; Omul de afaceri Andrei Dracea; Omul de afaceri Maricel Păcuraru; Un reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București. 


Citește toată ancheta, pe larg, în Libertatea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu stiu daca domnul Pacurariu a fost cioban sau nu ,stiu insa ca numele dansului vine de la negustoria cu pacura care era foarte frecventa in Muntenia, insa nu iteleg afacerile domnului Pacuraru. Insa afirmatii pe care le aud din presa , este om de afaceri sau sprigar. cred ca dreptul public trebuie sa isi apere dreptul asa cum privatul s-il apara pe-al lui
  • Toata cheia e facuta de geostrategul Coozzzmiiin Gușăăăă, fraților. Detaliile - bine puse la punct - au fost livrate oamenilor lui Tolo, care s-a dus pe fentă, subiectul fiind suculent. E drept că marfa e autentică. Beni Cioantă e aruncat in ciorbă la misto, pe post de victima colaterala. Gluma ca e "jurnalist" e una proasta, "performantele" lui pe la reality-show-uri vorbesc de la sine. De amintit ca omul i-a fost bagat pe gat Emmei Zeicescu la o emisiune matinala si isi musca limba incercant sa se descurce cu stiri rasuflate din zona mondena, luate de pe net. In rest, tot ce face Beni e sa tina o pravalie de 10 mp langa viloiul-bloc al familiei/ sediul PHG de pe Sevastopol 14, unde vinde de la guma de mestecat la cafea la plic.
  • Dle Raul Bambu, e clar ca Maricel Pacuraru nu-i decat un fost ospatar ajuns mare patron, dar apucaturile si necizelarea i-au ramas. Ce, se astepta cineva ca dupa puscarie sa se reintegreze moral si social? Omul face ce stie si ce poate, ai uitat cumva cum chema la munca pe vremea starii de urgenta sclavii-voluntari trimisi in somaj tehnic?!
  • Voi vă dati seama ce infractori patronează aceste posturi de televiziune? Voiculescu, Ghiță, Păcuraru, Burci, Sârbu, mi-a scăpat careva? Până si infractorul Mitrea are emisiune.Sorin Roșca Stănescu apare acum la Antene ca o măicuță nevinovată! Cum, Adrian Năstase nu are vreo emisiune?

Trimite un comentariu