Skip to main content

VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinţi şi Umbre: "foarte mulţi creatori de conţinut nu se gândesc la public"

 
VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinţi şi Umbre: "foarte mulţi creatori de conţinut nu se gândesc la public"

VIDEO. "Carisma este importantă în vânzarea actorului". O spune Domnica Cîrciumaru, director de casting. Are în spate producţii precum Las Fierbinţi, Vlad şi Umbre.

Publicitate

"Ce lipseşte în România e că foarte mulţi creatori de conţinut nu se gândesc la public, nu se fac focus grupuri. Dacă s-ar face asta, lucrurile ar funcţiona şi ai avea răspuns de la public", este de părere Domnica.

Un actor a stat de vorbă cu cea care căută, de obicei, actori. La Întrebarea zilei, Gabriel Costan, actor cu zeci de reclame, filme şi piese de teatru la activ, a încercat să "scoată" omul din spatele profesionistului Domnica Cîrciumaru.

Întrebarea zilei, un parteneriat Paginademedia.ro - Gabriel Costan. La primul interviu, invitat a fost Oase, câştigător şi prezentator de Asia Expres.

Citeşte şi: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citeşte şi: VIDEO. Oase, câştigător anii trecuţi la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Din interviul cu Domnica Cîrciumaru:

  • M-am îndrăgostit de zona de film acum 20 de ani şi am trecut prin mai multe genuri de ficţiune. Scurt-metraje, lung-metraje, drame, comedii, thriller. Pot să zic că le-am îndrăgit pe toate la fel. Am vreo 100 de lung-metraje sau scurt-metraje.
  • Mie mi-ar plăcea să nu mai existe oameni neprofesionişti. Mi-ar plăcea ca actorii să îşi înveţe textul. Sunt câţiva care nu îşi îndeplinesc misiunea până la capăt. Vreau de la un actor să fie profesionist, să aibă o atitudine pozitivă, să nu-l încarci pe cel din faţa cu niciun fel de probleme.
  • Să încerci să pui întrebări pentru personajul pentru care te-ai pregătit. Mi-ar plăcea ca actorii să înţeleagă să îmbrăţişeze meseria asta cu drag. Să se pregăteacă cu drag. A fi actor coincide cu a fi sportiv de performanţă.

Ce îi sfătuieşti pe cei aflaţi la început de drum în domeniul tău?

  • A fi director de casting presupune experienţă, creativitate. Trebuie să vezi actorul într-un mod obiectiv. Trebuie să aibă răbdare şi să înţeleagă că actorii sunt firi sensibile. Facultatea îi face inflexibili pentru că învaţă altfel de tehnici. În facultate nu sunt suficiente ore de pregătire pentru film, facultatea pregăteşte pentru teatru, deci este foarte greu dacă nu au un feedback pentru zona de film. I-aş sfătui să vadă multe filme, să se ducă să cunoască actori, să se ducă la evenimente.

Dacă ai avea o cazie să stai la masă cu un star de la Hollywood, pe cine ai alege?

  • Mie mi-ar plăcea Keanu Reeves. Este un om înainte de toate. Are o zonă de modestie şi de bunătate şi chiar e un exemplu pentru ceilalţi. Mi-ar plăcea să îi aflu povestea de viaţă.
  • Am văzut multe comedii, dar nu sunt ataşată de vreuna. Este o tragi-comedie care mi-a rămas în suflet: „La vitta e bella”. Roberto Bennini este unul dintre actorii mei preferaţi.

Ce te face să nu-ţi placă o reclamă?

  • Câteva reclame par uşor artificiale la nivel de comunicare. Actorii nu sunt ghidaţi bine şi sunt greu de urmărit sau chiar enervanţi. Este o chestie care te deranjează. Că e o voce stridentă, că e un joc artificial. Reclama ar trebui să fie atrăgătoare, să fie un actor carismatic, actriţă carismatică.

Ce ai face pentru ca România să devină un loc mai bun?

  • Aş începe cu educaţia, cu sănătatea. Noi de 30 de ani ne aflăm în acelaşi impas de a educa tânăra generaţie. Ar trebui să ne gândim ce se întâmplă peste 20 de ani. Trebuie investit foarte mult în tânăra generaţie şi în viitorul nostru. Trebuie să le dai libertatea copiilor, noi avem o şcoală teoretică, ar trebui o săptămână teorie, o săptămână practică. Sper să se întâmple ceva pe viitor.

Ai un proverb sau motto care ţi-a devenit filozofie de viaţă?

  • „Bate fieru cât e cald”. Mi se pare important să acţionezi imediat şi să faci lucrurile când trebuie făcute. „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”. Sunt omul momentului şi e important să iau fiecare zi şi să văd ce am realizat.

Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru (Director de casting):

Citeşte şi: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citeşte şi: VIDEO. Oase, câştigător anii trecuţi la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus