Skip to main content

VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinți și Umbre: "foarte mulți creatori de conținut nu se gândesc la public"

 
VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinți și Umbre: "foarte mulți creatori de conținut nu se gândesc la public"

VIDEO. "Carisma este importantă în vânzarea actorului". O spune Domnica Cîrciumaru, director de casting. Are în spate producții precum Las Fierbinți, Vlad și Umbre.

"Ce lipsește în România e că foarte mulți creatori de conținut nu se gândesc la public, nu se fac focus grupuri. Dacă s-ar face asta, lucrurile ar funcționa și ai avea răspuns de la public", este de părere Domnica.

Publicitate

Un actor a stat de vorbă cu cea care căută, de obicei, actori. La Întrebarea zilei, Gabriel Costan, actor cu zeci de reclame, filme și piese de teatru la activ, a încercat să "scoată" omul din spatele profesionistului Domnica Cîrciumaru.

Întrebarea zilei, un parteneriat Paginademedia.ro - Gabriel Costan. La primul interviu, invitat a fost Oase, câștigător și prezentator de Asia Expres.

Citește și: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citește și: VIDEO. Oase, câștigător anii trecuți la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Din interviul cu Domnica Cîrciumaru:

  • M-am îndrăgostit de zona de film acum 20 de ani și am trecut prin mai multe genuri de ficțiune. Scurt-metraje, lung-metraje, drame, comedii, thriller. Pot să zic că le-am îndrăgit pe toate la fel. Am vreo 100 de lung-metraje sau scurt-metraje.
  • Mie mi-ar plăcea să nu mai existe oameni neprofesioniști. Mi-ar plăcea ca actorii să își învețe textul. Sunt câțiva care nu își îndeplinesc misiunea până la capăt. Vreau de la un actor să fie profesionist, să aibă o atitudine pozitivă, să nu-l încarci pe cel din fața cu niciun fel de probleme.
  • Să încerci să pui întrebări pentru personajul pentru care te-ai pregătit. Mi-ar plăcea ca actorii să înțeleagă să îmbrățișeze meseria asta cu drag. Să se pregăteacă cu drag. A fi actor coincide cu a fi sportiv de performanță.

Ce îi sfătuiești pe cei aflați la început de drum în domeniul tău?

  • A fi director de casting presupune experiență, creativitate. Trebuie să vezi actorul într-un mod obiectiv. Trebuie să aibă răbdare și să înțeleagă că actorii sunt firi sensibile. Facultatea îi face inflexibili pentru că învață altfel de tehnici. În facultate nu sunt suficiente ore de pregătire pentru film, facultatea pregătește pentru teatru, deci este foarte greu dacă nu au un feedback pentru zona de film. I-aș sfătui să vadă multe filme, să se ducă să cunoască actori, să se ducă la evenimente.

Dacă ai avea o cazie să stai la masă cu un star de la Hollywood, pe cine ai alege?

  • Mie mi-ar plăcea Keanu Reeves. Este un om înainte de toate. Are o zonă de modestie și de bunătate și chiar e un exemplu pentru ceilalți. Mi-ar plăcea să îi aflu povestea de viață.
  • Am văzut multe comedii, dar nu sunt atașată de vreuna. Este o tragi-comedie care mi-a rămas în suflet: „La vitta e bella”. Roberto Bennini este unul dintre actorii mei preferați.

Ce te face să nu-ți placă o reclamă?

  • Câteva reclame par ușor artificiale la nivel de comunicare. Actorii nu sunt ghidați bine și sunt greu de urmărit sau chiar enervanți. Este o chestie care te deranjează. Că e o voce stridentă, că e un joc artificial. Reclama ar trebui să fie atrăgătoare, să fie un actor carismatic, actriță carismatică.

Ce ai face pentru ca România să devină un loc mai bun?

  • Aș începe cu educația, cu sănătatea. Noi de 30 de ani ne aflăm în același impas de a educa tânăra generație. Ar trebui să ne gândim ce se întâmplă peste 20 de ani. Trebuie investit foarte mult în tânăra generație și în viitorul nostru. Trebuie să le dai libertatea copiilor, noi avem o școală teoretică, ar trebui o săptămână teorie, o săptămână practică. Sper să se întâmple ceva pe viitor.

Ai un proverb sau motto care ți-a devenit filozofie de viață?

  • „Bate fieru cât e cald”. Mi se pare important să acționezi imediat și să faci lucrurile când trebuie făcute. „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”. Sunt omul momentului și e important să iau fiecare zi și să văd ce am realizat.

Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru (Director de casting):

Citește și: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citește și: VIDEO. Oase, câștigător anii trecuți la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu