Skip to main content

Ziare vechi, reclame, clipuri sau afișe, la Muzeul de publicitate. Unde se ține ediția din acest an?

 
Ziare vechi, reclame, clipuri sau afișe, la Muzeul de publicitate. Unde se ține ediția din acest an?

Publicitatea la muzeu. Muzeul de publicitate și branduri românești revine cu ediția a treia. 

Expoziția debutează pe 2 octombrie și va ține până pe 18 octombrie, la Mega Mall. Intrarea va fi gratuită. 

Muzeul va aduce decorul și conținutul autentic al unui magazin universal, de acum poate 50 sau 100 de ani, într-un centru comercial ultra-modern, spun organizatorii. 

Publicitate

Vor fi expuse peste 500 de obiecte autentice precum ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV cu reclame sau transmise la Radio, studii de caz pe campanii de publicitate și antreprenori români și reclame din arhive.

Subiectele expoziției:

Cum a apărut publicitatea ca activitate în România, ce cumpărau românii în trecut, dar și poveștile din spatele reclamelor și ale brandurilor naționale de altădată.

Selecţia cuprinde piese autentice din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană – conţinând atât printuri (afişe, ziare, reviste), cât şi obiecte reprezentative pentru designul de produs de larg consum al acestor vremuri.

Ediția a treia a muzeului de publicitate și branduri Made in RO va continua în luna noiembrie, la Arcub, prin expoziții, conferințe, tururi ghidate, podcast-uri și ateliere creative, masterclass-uri și spații experiențiale.

Evenimentul de anul acesta va marca, de asemenea, și construirea primului muzeu virtual de publicitate și branduri românești, care reprezintă o cronică digitală a industriilor creative din România: Tururi virtuale, articole, analize, fotografii de arhivă, fragmente din presa din țară, dar mai ales digitizarea unei părți din colecțiile expuse din expoziție pe site-ul proiectului

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu