Skip to main content

FOTO. Povestea primarului din Deveselu care a fost ales primar deşi murise, în presa străină: CNN, BBC, Reuters şi Euronews au scris despre subiect

 
FOTO. Povestea primarului din Deveselu care a fost ales primar deşi murise, în presa străină: CNN, BBC, Reuters şi Euronews au scris despre subiect

Primarul din Deveselu, reales primar deşi murise de două săptămâni, a ajuns şi în presa străină. BBC, CNN, Euronews (semnat de jurnalistul Mircea Barbu), Reuters, Independent sau CBC News sunt doar câteva dintre site-urile mari, „de-afară”, care au scris despre subiect.

Publicitate

„Ion Aliman a câştigat un al treilea mandat în funcţia de primar la Deveselu, un sat din sudul României, obţinând 64% din voturi”, relatează BBC.

Despre poveste notează şi Reuters:

„Un clip postat în social media arăta zeci de oameni la mormântul lui Ion Aliman, după ce votul se terminase duminică seară: Este victoria ta, a spus un sătean”, menţionează publicaţia.

„Aliman a murit într-un spital din Bucureşti. Numele său era deja trecut pe buletinele de vot şi nu putea fi înlăturat. Se vor organiza noi alegeri, spun oficialii”, scrie CNN via Reuters.

Şi publicaţia The Independent a scris un articol despre întâmplare:

„Aliman a murit de Covid-19, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile locale, fiind unul dintre cei 4.700 de oameni răpuşi de noul coronavirus în România”, punctează site-ul.

Cazul a fost relatat pe larg şi de presa de la noi, chiar din seara alegerilor. Una dintre primele publicaţii care au scris despre întâmplarea din Deveselu a fost Libertatea.

GALERIE FOTO

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Multi alegatori habar n-au ce aleg,cum dracu sa alegi un decedat? nu te duce capul ca se vor face altele?

Trimite un comentariu

sus