Skip to main content

Seara de duminică a pus capac: Selly dă în judecată România TV pentru „acuzațiile complet mincinoase pe care le-au făcut”

 
Seara de duminică a pus capac: Selly dă în judecată România TV pentru „acuzațiile complet mincinoase pe care le-au făcut”

S-a umplut paharul. Vloggerul Selly (Andrei Șelaru) anunță că va da în judecată postul România TV, pe care-l acuză că a publicat informații false despre el. De asemenea, acuză stația și de defăimare. 

„Cu talk show-ul de duminică cei de la România TV m-au convins să-i dau în judecată. Voi acționa în judecată postul România TV pentru acuzațiile complet mincinoase pe care le-au făcut aseară”, anunță Selly într-un clip postat ieri. 

Publicitate

Ce s-a întâmplat duminică seara?

Duminică seara, pe România TV au rulat mai multe burtiere, printre care "Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" și "Banii ceruți și primiți de Selly de la PSD". "Banii de la Dăncilă" erau, de fapt, finanțarea primită anul trecut pentru filmul 5Gang. "Banii de la PSD" vizau o informație pe surse, cum că "agentul" lui Selly ar fi discutat cu PSD pentru promovare electorală în schimbul a 50.000 de euro."

Ediția de duminică venea după ce și sâmbătă seara Selly a fost ținta unei "investigații jurnalistice" (în fapt secvențe din filmele lui), cu "acuzații grave" (luate din versurile unor piese de Abi Talent).

În vlogul de azi, în care anunță intenția de a-i da în judecată, Selly spune:

„N-am cerut niciodată în viața mea bani de la politicieni sau de la partide politice. E unul dintre principile mele să nu fac astfel de asocieri politice. Zvonul că aș fi cerut 50.000 de euro unui partid e complet fals”, spune vloggerul.  

Educația rezolvă problema fake-news - Scrisoare către ministrul educației

"Nu închiderea unui post ar rezolva problema știrilor false. Nu", spune Selly - Andrei Selaru în vlog. Educația este răspunsul. În școli nu se face nici educație media, nici financiară, continuă el.

„Problema fake news-ului este mult mai profundă. De unde pleacă această problemă? Adevărata problemă pleacă din educație. Motivul pentru care vedeți atâtea tâmpenii la televizor este pentru că minciunile aduc mai multă audiență decât adevărul”, menționează Selly. 

Vloggerul a povestit cum a fost chemat pentru discuții de ministrul educației, Monica Anisie și cum aceasta a renunțat când a auzit că vine și presa la întâlnire.

Totodată, Selly a pregătit o scrisoare deschisă cu o serie de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului educațional.

VIDEO. Selly - Dau televiziunea în judecată

Reamintim că Selly a fabricat un material din care părea că are un „nou accident”, filmul a ajuns la România TV (de la un „telespectator”), iar postul TV a mușcat „momeala”: a dat clipul pe post. Fără o minimă verificare.

La aproximativ o săptămână după România TV a început atacul contra lui Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Au dat burtiere ca „Cum a încălcat Selly Ordonanțele militare în pandemie", „Filmări cu deplasările ilegale ale lui Selly” sau „A consumat substanțe cu efect halucinogen?", conform unei monitorizări Paginademedia.ro. 

Contextul, pe larg

Miercuri, 19 august. Un film în care părea că un tânăr este gonit de Selly de la locul unui accident este publicat de România TV și e preluat apoi de mai multe publicații: Digi 24, Adevărul, Libertatea, Antena 3, Cancan, Evz sunt doar câteva dintre titlurile care au preluat materialul.

Joi, 20 august. Selly dezvăluie într-un clip că el a fabricat filmul pentru „a da o lecție despre cât de ușor se poate dezinforma". Spune că nimeni nu l-a sunat pentru verificare și că a decis să facă farsa după ce România TV a difuzat în câteva rânduri informații false despre el.

Sâmbătă, 29 august. România TV s-a dezlănțuit contra lui Selly. O ploaie de burtiere despre Selly a curs timp de o oră, după care au urmat și „înregistrările scandaloase care îl demască pe Selly".

„Deplasări ilegale" ale lui Selly, întrebări legate de consum de droguri de către vloger, consumatori de droguri în anturajul lui, „urme" pe care să le șteargă sau despre cum a încălcat legea. Nu mai putin de 14 burtiere despre Selly au curs timp de o oră pe post. 

Duminică, 30 august. Ofensiva a continuat și duminică. Au fost burtiere ca „Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" și „Banii ceruți și primiți de Selly de la PSD"

De ce a făcut vloggerul asta farsa pentru România TV?

Totul a pornit de la România TV. După ce postul a difuzat materiale cu burtiere deplasate și informații neverificare despre el, la începutul lunii august, acesta s-a hotărât să le dea o lecție. Cum au arătat burtierele România TV, de atunci? Doar câteva:

- „Filmarea momentului în care Selly trage cu pistolul”
- „Prezentator TV, împușcat de milionarul Selly”
- „Selly, dus la detectorul de minciuni”

„Mi-au speriat familia pentru un punct de rating”, explică el.


Citește și: Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzații de consum de droguri rupte din melodii


Citește și: Altă dată să verificați! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului


Citește și: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democrație trebuie să existe! Treaba cu democrația pică în momentul în care spui doar minciuni


Citește și: REACȚII. Știrea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicații? Adevărul și Libertatea, rectificări și scuze


Citește și: VIDEO. Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu