Skip to main content

Duelul „Trump vs Biden” pentru Casa Albă, subiectul unui documentar. B1 TV, printre primele posturi din lume care dau filmul

 
Duelul „Trump vs Biden” pentru Casa Albă, subiectul unui documentar. B1 TV, printre primele posturi din lume care dau filmul

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2020 - Alegerile din Statele Unite ale Americii - va fi tratat de postul B1 TV. Confruntarea dintre Donald Trump și Joe Biden pentru fotoliul de Președinte este subiectul unui documentar pe care-l va da și stația de știri. 

Producția „America alege: Trump vs Biden” va fi difuzată vineri, de la ora 22:00.

Publicitate

Documentarul va fi dat în peste 40 de țări, iar postul B1 TV se află printre primele televiziuni din lume care vor ecraniza pelicula. 

Filmul prezintă biografia și profilul celor doi candidați, Donald Trump - președintele în funcție, candidat republican și Joe Biden - candidatul democrat. Vor fi prezentate detalii despre despre viața celor doi candidați, mediul în care au crescut, crizele personale, obstacolele și tragediile cu care au avut de a face pe parcursul anilor, implicarea lor în afaceri și ascensiunea în politică. 

Vor exista și multe imagini de arhivă cu cei doi. 

Documentarul face o analiză a celor doi și din perspectiva anului 2020 pentru Statele Unite, un an în care pandemia de Covid-19 a lovit puternic în economia americană, deja aflată în dificultate, și o perioadă în care tensiunile rasiale au ajuns la un nivel foarte înalt, iar divizarea și polarizarea societății americane au devenit mai pronunțate ca niciodată.

Ancheta conține și o serie 47 de interviuri și declarații ale apropiaților celor doi, familie, prieteni și foști colegi de clasă, consilieri, politicieni, dar și a mai multor jurnaliști apropiați de Casa Albă. Printre aceștia se numără:

- Jill Biden (soția lui Joe Biden), Steve Bannon (fost consilier al lui Donald Trump), Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului), Corey Lewandowski (fost șef de campanie al lui Donald Trump), Valerie Owens (sora lui Joe Biden), Roger Stone (fost consilier al lui Donald Trump), Antony Bliken (consilierul de campanie a lui Joe Biden), Anthony Scaramucci (fost director de comunicare la Casa Albă), Valerie Jarett (fostă consilieră a lui Barack Obama), Nikki Haskell (prezentatoare TV, prietenă de familie a lui Donald Trump), dar și jurnaliști de la ”The New York Times”, ”The New Yorker”, ”The Wall Street Journal”, ”The Washington Post”, ”Politico” și ”The Atlantic”.

Este produs de echipa de investigații jurnalistice „Frontline”, câștigătoare a zeci de premii Emmy, a postului american PBS. Primul documentar ”The Choice” a fost produs pentru alegerile din 1988, iar o dată la patru ani, echipa ”Frontline” realizează această anchetă specială pentru publicul american, devenind în timp un real reper pentru votanți.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu