Skip to main content

World Press Photo 2020. Fotografii de presă din toată lumea, expuse la București

 
World Press Photo 2020. Fotografii de presă din toată lumea, expuse la București
Nicolas Asfour | Agence France Presse

Fotografii de presă din toată lumea vor fi expuse la București, luna aceasta. România găzduiește o nouă expoziție World Press Photo, competiție internațională de fotojurnalism. S-a deschis chiar astăzi. 

Publicitate

Va putea fi vizitată până pe 30 septembrie. Programul este de miercuri până duminică, între 11.00-17.00, la Muzeul Național de Artă al României (intrarea Știrbei Vodă).

„Este al treilea an în care organizăm, alături de Fundația Eidos, expoziția internațională de fotojurnalism World Press Photo la Muzeul Național de Artă al României. Susținem ideile, mesajele și, mai ales, dorim să transmitem împreună emoțiile - elemente ce încadrează și definesc fotografia.

Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvențe din viața noastră, într-un context ce marchează social, sanitar și spiritual întreaga omenire. Expoziția din acest an va fi martorul în imagini a prezentului și va scrie istorie”, spune Cristina Verona Tobi, Manager interimar al MNAR.

La ediția din acest an a World Press Photo s-au înscris 4,282 de fotografi din 125 de țări, ceea ce înseamnă un total de 73,996 de fotografii. Dintre aceștia, doar 44 de fotografi au ajuns în selecția finală a juriului.

Evenimentul din București este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu