Skip to main content

Aniversare la Guerrilla. Zece ani de Guerrilive: „Muzica românească nu are nicio șansa, noi i-am dat o șansă”. A revenit și matinalul

 
Aniversare la Guerrilla. Zece ani de Guerrilive: „Muzica românească nu are nicio șansa, noi i-am dat o șansă”. A revenit și matinalul

Aniversare pentru radio Guerrilla, în ziua în care s-a întors și matinalul din vacanță. Se fac zece ani de Guerrilive - emisiune realizată de Bogadan Șerban, unde sunt promovate trupe românești.

Cu această ocazie, oamenii de Radio Guerrilla au organizat un adevărat maraton de concerte live. Concret, zece trupe vor concerta astăzi, toată ziua. Artiștii se aud pe radio, dar se și văd live, pe pagina de Facebook a stației. 

Publicitate

Cei care urcă pe scenă sunt: ZOB (18:30), Byron (17:30), The Mono Jacks (16:30), Ana Coman (15:30), E.M.I.L (14:30), Omul cu Șobolani (13:30). De asemenea, s-au mai auzit RATB, Gojira și Planet H, Omu Gnom și Les Elephants Bizarres. 

Noi am creat noul val din muzica românească

La zece ani de Guerrilive, Adrian Popescu (managing partner al Radio Guerrilla) a vorbit despre proiect și despre aniversare. Ce a spus Popescu, pentru Paginademedia.ro, printre altele:

„Muzica e una dintre responsabilitățile noastre. De aceea, noi nu dăm melodii testate, ci promovăm artiști și trupe la început de drum. Ne-am asumat această misiune, spre deosebire de alte posturi care merg pe „rețete” testate, unde artiștii sunt promovați după ce deja au ajuns să fie cunoscuți de multă lume. 

Noi am avut curajul să facem pionierat și să promovăm nume noi. 

De asta s-a născut Guerrilive, în urmă cu zece ani. Noi am avut o idee: să facem concerte live din studio. Omul care s-a ocupat de proiect a fost Bogdan Șerban, care e un adevărat curator în muzica românească.

 Alături de el, la începuturile proiectului era și Mihai Dinu (pe atunci director muzical la Guerrilla).

Pentru început era vorba să facem 15 concerte, iar acum, după zece ani numărăm peste 350 de emisiuni-concert și peste 200 de trupe și artiști români invitați. Noi am creat noul val din muzica românească. (FOTO - O parte trupelor care au participat la primul sezon de Guerrilive, de acum zece ani)

Am fost social media muzicii înainte să existe social media. Muzica românească nu are nicio șansa, dar noi i-am dat și îi dăm o șansă”, a punctat acesta. 

De asemenea, a mai anunțat că muzica românească are o zi a ei, în grila Guerrilla:

„Ne-am luat angajamentul ca în zilele de joi să avem doar muzică românească”, a menționat Popescu. 

Matinalul va avea o oră în plus

Una dintre noutățile Radio Guerrilla din această toamnă este aceea că matinalul va avea o oră în plus. Emisiunea de dimineață, cu Dobro, Gilda și Matei, se va auzi de la ora 7:00 până la ora 11:00.

„Lumea și-a schimbat obiceiul de consum. Acum, multă lume lucrează de-acasă și de aceea trebuie să ne auzim mai mult”, a mai spus Adrian Popescu. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Lucrez de acasa. O ora de dimineata eram blocat in masina. Mergea radio. Acasa merge doar ce muzica vreau eu, fara reclame si lamentari ale unor oameni de radio. Nu vad de ce as mai aaculta un matinal ticsit de reclame
  • Matinalul Guerilla va avea o oră în plus pt. ca e tot mai irelevant, din pacate. Spera Dobro sa mai adune ceva bruma de audienta din ora aia in plus, sa iasa la numar, sa justifice prezenta shefului in matinal. Daca o sa il mai faca Dobro, in curand Matinalul Guerilla o sa fie de dimineata pana seara Si o sa il asculte doar Dobro, in casti..
  • Primul care a adus muzicieni să cînte live afost, Andrei Partoș și după El au venit și cei dela Guerilla fie că vă place fie că nu.
  • Mihai, te contrazic. Dobrovolschi e cel mai inteligent om de radio... atentie: nu numai destept, ci si inteligent... dar poate e prea mult pentru tine:)
  • Mai bine sa fie GuerriLive toata ziua decat sa-l mai ascultam pe propagandistul rosu Dobrovolski cum lauda psd-ul si ataca libertatea justitiei!

Trimite un comentariu