Skip to main content

Aniversare la Guerrilla. Zece ani de Guerrilive: „Muzica românească nu are nicio şansa, noi i-am dat o şansă”. A revenit şi matinalul

 
Aniversare la Guerrilla. Zece ani de Guerrilive: „Muzica românească nu are nicio şansa, noi i-am dat o şansă”. A revenit şi matinalul

Aniversare pentru radio Guerrilla, în ziua în care s-a întors şi matinalul din vacanţă. Se fac zece ani de Guerrilive - emisiune realizată de Bogadan Şerban, unde sunt promovate trupe româneşti.

Publicitate

Cu această ocazie, oamenii de Radio Guerrilla au organizat un adevărat maraton de concerte live. Concret, zece trupe vor concerta astăzi, toată ziua. Artiştii se aud pe radio, dar se şi văd live, pe pagina de Facebook a staţiei.

Cei care urcă pe scenă sunt: ZOB (18:30), Byron (17:30), The Mono Jacks (16:30), Ana Coman (15:30), E.M.I.L (14:30), Omul cu Şobolani (13:30). De asemenea, s-au mai auzit RATB, Gojira şi Planet H, Omu Gnom şi Les Elephants Bizarres.

Noi am creat noul val din muzica românească

La zece ani de Guerrilive, Adrian Popescu (managing partner al Radio Guerrilla) a vorbit despre proiect şi despre aniversare. Ce a spus Popescu, pentru Paginademedia.ro, printre altele:

„Muzica e una dintre responsabilităţile noastre. De aceea, noi nu dăm melodii testate, ci promovăm artişti şi trupe la început de drum. Ne-am asumat această misiune, spre deosebire de alte posturi care merg pe „reţete” testate, unde artiştii sunt promovaţi după ce deja au ajuns să fie cunoscuţi de multă lume.

Noi am avut curajul să facem pionierat şi să promovăm nume noi.

De asta s-a născut Guerrilive, în urmă cu zece ani. Noi am avut o idee: să facem concerte live din studio. Omul care s-a ocupat de proiect a fost Bogdan Şerban, care e un adevărat curator în muzica românească.

Alături de el, la începuturile proiectului era şi Mihai Dinu (pe atunci director muzical la Guerrilla).

Pentru început era vorba să facem 15 concerte, iar acum, după zece ani numărăm peste 350 de emisiuni-concert şi peste 200 de trupe şi artişti români invitaţi. Noi am creat noul val din muzica românească. (FOTO - O parte trupelor care au participat la primul sezon de Guerrilive, de acum zece ani)

Am fost social media muzicii înainte să existe social media. Muzica românească nu are nicio şansa, dar noi i-am dat şi îi dăm o şansă”, a punctat acesta.

De asemenea, a mai anunţat că muzica românească are o zi a ei, în grila Guerrilla:

„Ne-am luat angajamentul ca în zilele de joi să avem doar muzică românească”, a menţionat Popescu.

Matinalul va avea o oră în plus

Una dintre noutăţile Radio Guerrilla din această toamnă este aceea că matinalul va avea o oră în plus. Emisiunea de dimineaţă, cu Dobro, Gilda şi Matei, se va auzi de la ora 7:00 până la ora 11:00.

„Lumea şi-a schimbat obiceiul de consum. Acum, multă lume lucrează de-acasă şi de aceea trebuie să ne auzim mai mult”, a mai spus Adrian Popescu.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jack Jack
    Lucrez de acasa. O ora de dimineata eram blocat in masina. Mergea radio. Acasa merge doar ce muzica vreau eu, fara reclame si lamentari ale unor oameni de radio. Nu vad de ce as mai aaculta un matinal ticsit de reclame
  • Mircea Mircea
    Matinalul Guerilla va avea o oră în plus pt. ca e tot mai irelevant, din pacate. Spera Dobro sa mai adune ceva bruma de audienta din ora aia in plus, sa iasa la numar, sa justifice prezenta shefului in matinal. Daca o sa il mai faca Dobro, in curand Matinalul Guerilla o sa fie de dimineata pana seara Si o sa il asculte doar Dobro, in casti..
  • teodor teodor
    Primul care a adus muzicieni să cînte live afost, Andrei Partoș și după El au venit și cei dela Guerilla fie că vă place fie că nu.
  • Mircea Mircea
    Mihai, te contrazic. Dobrovolschi e cel mai inteligent om de radio... atentie: nu numai destept, ci si inteligent... dar poate e prea mult pentru tine:)
  • Mihai Mihai
    Mai bine sa fie GuerriLive toata ziua decat sa-l mai ascultam pe propagandistul rosu Dobrovolski cum lauda psd-ul si ataca libertatea justitiei!
  • R R
    Dati si audientele meciului Findlanda U21 România U21!

Trimite un comentariu

sus