Skip to main content

COMUNICAT. Zece tipuri de paste pe care trebuie să le încerci măcar o dată

 
COMUNICAT. Zece tipuri de paste pe care trebuie să le încerci măcar o dată
Foto | Freepik.com

COMUNICAT. De fiecare dată când ne gândim la Italia, ne vin în minte delicioasele paste și multitudinea de feluri în care în care acestea sunt preparate de chefii bucătari.

Fettuccine, spaghete, tortellini, penne sau tagliatelle, toate sortimentele sunt foarte apreciate în lumea întreagă, secretul popularității lor fiind gustul savuros și faptul că pot fi combinate cu legume, carne, brânzeturi, pește ori fructe de mare.

Publicitate

Practic, pastele se pot pregăti în orice combinație, dulce sau sărată, însă chiar și simple sunt foarte gustoase și sățioase. Dacă îți place mâncarea italiană, iată câteva tipuri de paste pe care trebuie să le încerci.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Farfalle

Sunt cunoscute în mod obișnuit ca pastele sub formă de papion sau fluture. Denumirea lor provine de cuvântul italienesc “farfalla”, care înseamnă future. Pastele de dimensiuni mici se numesc farfalette sau farfallini.

Aceste paste provin din nordul Italiei și sunt cunoscute încă din secolul al XV-lea. Au o culoare galbenă, similară cu cea a multor tipuri de paste, dar pot fi și verzi, dacă că au în compoziție spanac sau roșii, și includ un adaos de sos de tomate. Pastele farfalle se pregătesc cu tot felul de ingrediente, dar au un gust deosebit amestecate cu sos de roșii și smântână.

2. Penne

Pot fi pregătite în diferite moduri și cu o mulțime de ingrediente gustoase. Pastele penne au o formă tubulară, sunt tăiate pe diagonală, iar numele confirmă că au forma unui stilou.

Se cunosc două tipuri de penne, și anume unele cu striații – penne rigati, și altele cu aspect neted la exterior, denumite penne lisce. Cel mai des se pregătesc cu sos de roșii, sos pesto sau preparate la cuptor.

3. Bucatini

Foarte populare în regiunea Lazio din Italia și apreciate în lumea întreagă pentru simplitatea lor, pastele bucatini arată ca niște spaghete, doar că au o gaură mică în mijloc.

Numele lor derivă din cuvântul “buco”, care înseamnă gaură. Consistența acestor paste intensifică foarte mult gustul oricărui tip de sos, de aceea bucatini sunt des utilizate pentru prepararea pastelor groase, în stil ragu. Dacă vrei o rețetă deosebită, bucatini alla carbonara reprezintă cea mai inspirată alegere.

4. Spaghetti

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute și iubite paste italienești. Cu siguranță, aproape oricine a auzit de ele și le-a gustat măcar o dată, mai ales că sunt un preparat de bază al localurilor ce livrează mâncare la domiciliu cu specific italian.

Spaghetti sunt cele mai utilizate paste italiene, iar numele lor se trage din cuvântul “spago”, care înseamnă sfori și căruia i se alătură diminutivul “ett”, pentru a sublinia faptul că sunt subțiri. Acestea sunt originare din Napoli, iar cel mai des sunt servite cu sos de roșii sau brânză.

5. Fusilli

Au apărut pentru prima dată în Italia de Nord, iar forma lor se aseamănă foarte mult cu niște spirale. Acest tip de paste merge de minune cu sos de roșii sau pesto de roșii, o porție de cârnați în sos roșu picant, fructe de mare și sos pesto ori legume precum broccoli, ardei, usturoi și roșii.

6. Tortellini

Originare din Bologna, pastele tortellini se mai numesc și ombelico deoarece au o formă de buric. Acestea sunt umplute cu carne, prosciutto sau brânză și se servesc alături de diverse sosuri. Italienii le consumă destul de des pregătite în supă de găină, dar pot fi preparate și la cuptor cu brânză, ou și bacon.

7. Cannelloni

Unele dintre primele paste care au apărut în Italia sunt cannelloni. Acestea seamănă foarte mult cu niște tuburi mici, care se umplu adesea cu spanac și brânză ricotta și se gătesc în cuptor. În mod tradițional, cannelloni se prepară cu carne de vită, ceapă și brânză ricotta.

8. Fettuccine

În regiunea Toscana aceste paste se consumă în cantități foarte mari, împreună cu sos de vită sau de pui, numite beef ragu și chicken ragu. Numele lor vine de la cuvântul “fettucce”, adică panglică, la care se adaugă și terminația “ine” pentru că sunt mici.

9. Rigatoni

Foarte des întâlnim pe mesele italienilor și rigatoni. Aceste paste sunt foarte gustoase cu sos de roșii, carne și brânză mozzarela. Se diferențiază de restul pastelor prin striațiile exterioare și faptul că sunt mult mai mari și mai groase.

10. Tagliatelle

Sunt tăiței lungi, plați și lați, asemănători cu pastele fettuccine. De regulă, se pregătesc alături de un sos gros, precum cel Bolognese. Pastele tagliatelle sunt originare din regiunile Marche și Emilia-Romagna, dar au devenit cunoscute în lumea întreagă pentru forma lor deosebită.

Pastele sunt pur și simplu un aliment minunat. Unii susțin că sunt aduse de Marco Polo din Orientul Îndepărtat, iar alții că au origine arabă ori greacă, însă chiar dacă nu au fost inventate în Italia, acolo este lumea lor.

Sunt o adevărată delicatesă, se pregătesc și numeroase combinații și pot fi consumate în orice tip de dietă, așa că încearcă-le pe toate cu mare încredere!

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu