Skip to main content

COMUNICAT. Zece tipuri de paste pe care trebuie să le încerci măcar o dată

 
Foto | Freepik.com
Foto | Freepik.com

COMUNICAT. De fiecare dată când ne gândim la Italia, ne vin în minte delicioasele paste şi multitudinea de feluri în care în care acestea sunt preparate de chefii bucătari.

Publicitate

Fettuccine, spaghete, tortellini, penne sau tagliatelle, toate sortimentele sunt foarte apreciate în lumea întreagă, secretul popularităţii lor fiind gustul savuros şi faptul că pot fi combinate cu legume, carne, brânzeturi, peşte ori fructe de mare.

Practic, pastele se pot pregăti în orice combinaţie, dulce sau sărată, însă chiar şi simple sunt foarte gustoase şi săţioase. Dacă îţi place mâncarea italiană, iată câteva tipuri de paste pe care trebuie să le încerci.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Farfalle

Sunt cunoscute în mod obişnuit ca pastele sub formă de papion sau fluture. Denumirea lor provine de cuvântul italienesc “farfalla”, care înseamnă future. Pastele de dimensiuni mici se numesc farfalette sau farfallini.

Aceste paste provin din nordul Italiei şi sunt cunoscute încă din secolul al XV-lea. Au o culoare galbenă, similară cu cea a multor tipuri de paste, dar pot fi şi verzi, dacă că au în compoziţie spanac sau roşii, şi includ un adaos de sos de tomate. Pastele farfalle se pregătesc cu tot felul de ingrediente, dar au un gust deosebit amestecate cu sos de roşii şi smântână.

2. Penne

Pot fi pregătite în diferite moduri şi cu o mulţime de ingrediente gustoase. Pastele penne au o formă tubulară, sunt tăiate pe diagonală, iar numele confirmă că au forma unui stilou.

Se cunosc două tipuri de penne, şi anume unele cu striaţii – penne rigati, şi altele cu aspect neted la exterior, denumite penne lisce. Cel mai des se pregătesc cu sos de roşii, sos pesto sau preparate la cuptor.

3. Bucatini

Foarte populare în regiunea Lazio din Italia şi apreciate în lumea întreagă pentru simplitatea lor, pastele bucatini arată ca nişte spaghete, doar că au o gaură mică în mijloc.

Numele lor derivă din cuvântul “buco”, care înseamnă gaură. Consistenţa acestor paste intensifică foarte mult gustul oricărui tip de sos, de aceea bucatini sunt des utilizate pentru prepararea pastelor groase, în stil ragu. Dacă vrei o reţetă deosebită, bucatini alla carbonara reprezintă cea mai inspirată alegere.

4. Spaghetti

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute şi iubite paste italieneşti. Cu siguranţă, aproape oricine a auzit de ele şi le-a gustat măcar o dată, mai ales că sunt un preparat de bază al localurilor ce livrează mâncare la domiciliu cu specific italian.

Spaghetti sunt cele mai utilizate paste italiene, iar numele lor se trage din cuvântul “spago”, care înseamnă sfori şi căruia i se alătură diminutivul “ett”, pentru a sublinia faptul că sunt subţiri. Acestea sunt originare din Napoli, iar cel mai des sunt servite cu sos de roşii sau brânză.

5. Fusilli

Au apărut pentru prima dată în Italia de Nord, iar forma lor se aseamănă foarte mult cu nişte spirale. Acest tip de paste merge de minune cu sos de roşii sau pesto de roşii, o porţie de cârnaţi în sos roşu picant, fructe de mare şi sos pesto ori legume precum broccoli, ardei, usturoi şi roşii.

6. Tortellini

Originare din Bologna, pastele tortellini se mai numesc şi ombelico deoarece au o formă de buric. Acestea sunt umplute cu carne, prosciutto sau brânză şi se servesc alături de diverse sosuri. Italienii le consumă destul de des pregătite în supă de găină, dar pot fi preparate şi la cuptor cu brânză, ou şi bacon.

7. Cannelloni

Unele dintre primele paste care au apărut în Italia sunt cannelloni. Acestea seamănă foarte mult cu nişte tuburi mici, care se umplu adesea cu spanac şi brânză ricotta şi se gătesc în cuptor. În mod tradiţional, cannelloni se prepară cu carne de vită, ceapă şi brânză ricotta.

8. Fettuccine

În regiunea Toscana aceste paste se consumă în cantităţi foarte mari, împreună cu sos de vită sau de pui, numite beef ragu şi chicken ragu. Numele lor vine de la cuvântul “fettucce”, adică panglică, la care se adaugă şi terminaţia “ine” pentru că sunt mici.

9. Rigatoni

Foarte des întâlnim pe mesele italienilor şi rigatoni. Aceste paste sunt foarte gustoase cu sos de roşii, carne şi brânză mozzarela. Se diferenţiază de restul pastelor prin striaţiile exterioare şi faptul că sunt mult mai mari şi mai groase.

10. Tagliatelle

Sunt tăiţei lungi, plaţi şi laţi, asemănători cu pastele fettuccine. De regulă, se pregătesc alături de un sos gros, precum cel Bolognese. Pastele tagliatelle sunt originare din regiunile Marche şi Emilia-Romagna, dar au devenit cunoscute în lumea întreagă pentru forma lor deosebită.

Pastele sunt pur şi simplu un aliment minunat. Unii susţin că sunt aduse de Marco Polo din Orientul Îndepărtat, iar alţii că au origine arabă ori greacă, însă chiar dacă nu au fost inventate în Italia, acolo este lumea lor.

Sunt o adevărată delicatesă, se pregătesc şi numeroase combinaţii şi pot fi consumate în orice tip de dietă, aşa că încearcă-le pe toate cu mare încredere!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus