Skip to main content

Gabriela Firea a pierdut o bătălie cu echipa lui Tolontan. Tribunalul i-a respins o acțiune în instanță ca „nulă”

 
Gabriela Firea a pierdut o bătălie cu echipa lui Tolontan. Tribunalul i-a respins o acțiune în instanță ca „nulă”
Foto | Hepta

Gabriela Firea a pierdut o bătălie contra jurnaliștilor de la Libertatea, pe care-i dăduse în judecată. Tribunalul București a respins acțiunea fostului edil ca „nulă” și a hotărât că primarii nu pot cheltui bani publici ca să se apere, scrie cotidianul Libertatea

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în 30 de zile. 

Publicitate

Procesul deschis de Firea contra jurnaliștilor Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac și Oana Costea viza o anchetă publicată de ziar, despre care fostul primar spunea că i-ar fi lezat imaginea. Ea cerea și despăgubiri de 100.000 de euro. 

Mai mult, Gabriela Firea cheltuit peste 8.000 de lei, bani publici, pentru taxa de timbru. Daca ar fi dat în judecată ziarul ca persoană fizică ar fi fost scutită de respectiva taxă, scrie sursa citată. 

De notat că nu este singurul proces deschis de Firea din poziția de Primar General al Bucureștiului. Mai are câteva cu presa, dar și cu Nicușor Dan (primarul ales al Capitalei). 

Libertatea a relatat cum un raport al Corpului de Control al Guvernului a descoperit fraude uriașe la Spitalul Gomoiu. Publicația a mai scris și cum fostul edil a mai cheltuit 1,1 milioane de euro din bugetul muncipalității promovând un spot cu spitalul unde cheltuielile au fost umflate. 

Ce spun judecătorii:

Admite excepția lipsei capacității procesuale de folosință a reclamantului Primarul General al Municipiului Bucureşti. Constată nulitatea cererii.

Avocatul ziarului a explicat soluția:

Primarul general, autoritatea, nu este nici persoană fizică, nici persoană juridică; dacă nu are dreptul, nu poate nici să și-l apere în justiție.

Citește mai multe, pe Libertatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu