Skip to main content

Începe o nouă ediție a Muzeului de publicitate. Ziare vechi, postere și reclame, la expoziție

 
Începe o nouă ediție a Muzeului de publicitate. Ziare vechi, postere și reclame, la expoziție

O nouă ediție a muzeului de publicitate - Made in RO - ia startul. Vor fi expuse afișe, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV și reclame din arhive.

Va avea loc între 3-18 noiembrie, la Galeria Senat (Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29, sector 1). O parte din expoziție va fi disponibilă și online.

Publicitate

Sunt peste 2.500 de exponate care prezintă povestea unor branduri celebre în țara noastră. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 12:00 și 20:00, iar în zilele de weekend până la ora 21.00. Intrarea este gratuită, cu respectarea restricțiilor impuse de pandemia Covid-19.

„Veți putea descoperi cum a apărut publicitatea ca activitate în România, ce cumpărau și consumau sau aveau prin locuințe românii în trecut, dar și poveștile din spatele reclamelor și brandurilor naționale de altădată.

Made in RO va aduce sub același acoperiș o expoziție principală prezentată ca o călătorie în timp, ce își va introduce vizitatorii într-o adevărată istorie vizuală a publicității românești și a mărcilor autohtone, cuprinsă în obiecte autentice de memorabilia și artefacte ale brandurilor iconice, ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV, reclame din arhive, dar și de propagandă politică din alte vremuri trecute”, spun organizatorii. 

Selecția de lucrări de artă publicitară și obiecte va cuprinde piese autentice din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană. 

Pe lângă expoziție, au loc și mai multe conferințe online. Vor avea loc în perioada 9-13 noiembrie, în intervalul 10.00-12.00:

• Reclama Made in RO într-un tunel al timpului: campanii publicitare românești de Golden Drum, dar și de Zmeura de Aur.
• Umor și nostalgie în publicitatea românească: studii de caz pe branduri noi și branduri mai vechi construite ca imagine pe perspectiva trecutului sau pe haz de necaz.
• Publicitatea în numele binelui: teme sociale tratate de reclame, despre cum se poate naște spiritul civic prin industriile creative. Despre CSR cu onestitate.
• MADE IN RO, cum arată viitorul brandurilor românești și unde este locul brandurilor autohtone la scară globală?
• Sarea în bucate și în advertising: o scurtă istorie interactivă a mâncării românești tradiționale prin miturile culinare din poveștile autohtone din vremuri de demult și cum interpretează publicitatea această simbolistică gastronomică.

Proiectul a fost inițiat și este organizat de Asociația ESCU, începând cu 2018.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu