Skip to main content

COMUNICAT. Cinci efecte nebănuite ale sportului în aer liber

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Sportul în aer liber face minuni pentru creier şi inimă, de aceea medicii recomandă să te bucuri cât mai mult de mişcare. Fie că alergi în parc, te plimbi prin oraş, faci exerciţii sau drumeţii, aceste activităţi te ajută nu doar să te relaxezi, ci şi să reduci riscul unor afecţiuni serioase.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Îţi prezentăm care sunt efectele sportului în aer liber, în rândurile de mai jos!

Sportul ţine departe depresia şi anxietatea

Orice activitate ai dori să faci în aer liber, începe întotdeauna cu o uşoară încălzire, care să includă rotiri de cap, de umeri, de braţe şi de trunchi. Dacă îţi place să faci sport, încălzirea este esenţială şi previne durerile de spate şi accidentările. Nu mai ai nevoie decât de un echipament sport, care să includă un trening confortabil şi încălţăminte potrivită, ca o pereche de adidaşi New Balance.

Primul beneficiu al sportului în aer liber? Îndepărtarea depresiei şi a anxietăţii! Activităţile în aer liber şi expunerea la razele soarelui au rolul de a stimula producţia de serotonină şi endorfine, hormonii fericirii. Astfel, vei ţine departe anxietatea şi depresia.

Chiar şi câteva minute de activitate fizică în natură pot să îmbunătăţească starea de spirit şi sănătatea minţii, prevenind episoadele de depresie. Mai mult, sportul în natură asigură oxigenarea corespunzătoare a creierului, pentru a te putea concentra asupra lucrurilor pe care le ai de făcut.

Mişcarea în aer liber te ajută să dormi mai bine

Suferi de insomnii? Mişcarea în natură te ajută să dormi mai bine, pentru că îţi consumi energia într-un mod plăcut. Atunci când faci sport în aer liber, corpul şi mintea se relaxează, iar tu vei observa schimbări în programul de somn încă din prima seară.

După o zi intensă de sport în aer liber, vei adormi mai uşor, te vei bucura de un somn mai adânc.

Sportul în aer liber previne îmbătrânirea prematură

Vitamina D este necesară pentru menţinerea sănătăţii oaselor, a sistemului imunitar şi contribuie la prevenirea îmbătrânirii. Expunerea la soare de care te bucuri în timpul mişcării în aer liber ajută organismul să producă o cantitate însemnată de vitamina D, în condiţii optime de expunere.

Mai mult, sportul în aer liber asigură un control bun al greutăţii şi întăreşte sistemul osos şi muscular.

Antrenamentul în aer liber lucrează toate grupele de muşchi

Sportul în aer liber implică punerea în mişcare a tuturor grupelor musculare, fie că vorbim despre alergat, antrenamente cardio sau exerciţii cu greutăţi. Totodată, sporturile în aer liber precum fotbalul, tenisul, baschetul sau ciclismul te pun în mişcare, te obligă să alergi şi să fii energic non-stop.

Mişcarea în aer liber îmbunătăţeşte atenţia şi concentrarea

Mediul în care te bucuri de exerciţiile fizice are un impact major asupra capacităţii tale de concentrare. Astfel, o plimbare de jumătate de oră prin parc sau o alergare uşoară are efecte benefice, în comparaţie cu o plimbare prin mall.

Specialiştii afirmă că mişcarea în natură poate avea efecte asemănătoare cu cele ale unei ceşti de cafea, de energizant. Cu ajutorul antrenamentelor în aer liber, slăbeşti mai uşor, creşti nivelul de energie şi te simţi mai bine pe parcursul zilei.

Fii perseverent, bucură-te de sport în aer liber şi de efectele benefice ale mişcării! Pentru a avea grijă de sănătatea ta mentală, renunţă la alergatul pe bandă şi înlocuieşte-l cu sesiuni relaxante de antrenament în parc.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus