Skip to main content

COMUNICAT. Cum te pot ajuta suplimentele să pierzi rapid din greutate?

 
COMUNICAT. Cum te pot ajuta suplimentele să pierzi rapid din greutate?
Foto | Pexels

COMUNICAT. Pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus, există pe piață diverse soluții, de la regimuri alimentare la programe de fitness și suplimente alimentare pentru slăbit.

Publicitate

Acestea din urmă au apărut pe piață într-un număr tot mai mare și se găsesc acum mult mai ușor decât în trecut. Deși unele produse sunt promovate agresiv și promit rezultate rapide, este important să știi cum te pot ajuta ele să slăbești și să le alegi pe cele de încredere.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cum funcționează suplimentele de slăbit

În general, suplimentele de slăbit acționează pe trei căi: reduc apetitul, făcându-i pe cei care le iau să se simtă sătui cu mai puține calorii, reduc absorbția anumitor nutrienți, precum grăsimile, fie accelerează procesul de ardere a caloriilor.

Aceste mecanisme naturale sunt activate în organism de anumite substanțe, ingredientele cheie din suplimentele de slăbit.

Printre cele mai frecvente ingrediente regăsite în suplimente pentru slăbit se numără cofeina, extractul de ceai verde, extractul de boabe de cafea verde, portocala amară sau acidul linoleic conjugat. Iată cum te ajută acestea să slăbești rapid.

Cofeina

Cofeina este o substanță excitantă care se regăsește în cafea, ceai, băuturi carbogazoase sau ciocolată.

Este unul dintre ingredientele adăugate frecvent și în pastilele de slăbit.

Studiile au arătat că adulții obezi care au consumat doze mari de cofeină au avut pierderi mai mari de greutate și în circumferința taliei, față de cei care au consumat mai puțină cofeină. Pe de altă parte, cofeina are și efecte secundare, printre care puls crescut, insomnie, agitație.

Extractul din boabe de cafea verde

Boabele de cafea verde sunt boabe normale de cafea, care n-au fost prăjite. Acestea conțin două substanțe care ajută în lupta cu kilogramele: cofeina și acidul clorogenic.

Cofeina susține arderea grăsimilor, în timp ce acidul clorogenic încetinește digestia carbohidraților în intestine, astfel că se obține efectul de scădere în greutate.

Totodată, extractul de cafea verde ajută la reglarea glicemiei și reduce hipertensiunea arterială, fiind potrivit pentru persoanele diabetice. Ca și în cazul cofeinei, există efecte secundare legate de stări de agitație sau lipsa somnului. În plus, în anumite cazuri, acidul clorogenic poate cauza diaree.

Portocala amară

Portocala amară sau sinefrina acționează similar unei alte substanțe care se regăsește în pastilele de slăbit, efedrina. Acestea reduc apetitul și cresc semnificativ arderea grăsimilor, fiind foarte eficiente în curele de slăbire pe termen scurt și mediu.

La fel ca efedrina, sinefrina poate avea efecte secundare legate de aparatul cardiovascular și poate da dependență. De aceea, este foarte important să discuți cu un medic înainte de a lua suplimentele pentru slăbit.

Acidul linoleic conjugat

CLA sau acidul linoleic conjugat este un acid gras sănătos care se regăsește în mod natural în alimente precum carne de vită, brânză sau unt.

Acidul linoleic conjugat reduce apetitul, potențează metabolismul și stimulează absorbția grăsimilor, astfel încât acestea nu se depun. Printre efectele secundare ale acidului linoleic conjugat se numără probleme digestive și sindromul de ficat gras.

Extractul de ceai verde

Extractul de ceai verde este un ingredient foarte des utilizat în suplimentele pentru slăbit, pentru că principala sa componentă antioxidantă, EGCG, are un rol important în arderea grăsimilor.

Extractul de ceai verde sporește activitatea norepinefrinei, un hormon cu rol important în arderea grăsimilor, iar studiile au arătat că suplimentele pe bază de extract de ceai verde sunt eficiente în special pentru pierderea grăsimii din zona burții. Ceaiul verde este mai bine tolerat de organism decât alte ingrediente din suplimentele de slăbit.

Conținutul său de cofeină îi poate afecta pe cei care au o sensibilitate la această substanță.

În concluzie, suplimentele pentru slăbit conțin ingrediente active care reduc apetitul, cresc capacitatea organismului de-a arde grăsimile sau îmbunătățesc metabolismul.

Eficiența acestor ingrediente a fost dovedită prin studii, însă este important să alegi produse certificate, să citești cu atenție eticheta și să discuți cu medicul tău înainte de a lua orice supliment. 

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu