Skip to main content

Profesorii învaţă despre educaţia media. Eveniment pentru ei

 
Profesorii învaţă despre educaţia media. Eveniment pentru ei

Conferinţă despre educaţia media, pentru profesori. Va fi online, peste două săptămâni.

Publicitate

Se desfăşoară în perioada 20 - 21 noiembrie şi va cuprinde teme precum: integrarea metodelor de educație media în programa școlară, resursele existente în educație media, metode interactive de predare prin instrumente media şi gândirea critică.

Înscrierea e gratuită, iar termenul limită este 8 noiembrie 2020.

Speakerii invitaţi la conferinţă sunt Adina Baya (lector universitar), Brînduşa Armanca (jurnalist, profesor universitar), Nicoleta Fotiade (formatoare în domeniul educaţiei media şi comunicării) şi Sergiu Spătan (doctorand în filosofie).

Vor fi organizate ateliere aplicate de educaţie media şi va avea loc lansarea volumului „Caietul de educație media. Ghidul profesorului pentru disciplinele socio-umane”, de Nicoleta Fotiade și Sergiu Spătan.

Conferinţa este organizată de Asociaţia Culturală Contrasens, alături de Mediawise Society şi face parte din programul alternativ de formare în educaţia media: Access Media.

Totul vine în contextul în care Consiliul Europei recomandă includerea educației în domeniul media (media literacy) în programa școlară obligatorie. Educația media se referă la capacitatea de a accesa mijloacele de informare, de a înțelege și de a evalua cu spirit critic diferite aspecte ale acestora și ale conținutului lor și de a crea comunicări într-o varietate de contexte.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus