Skip to main content

Performanță rară! Filmul „Colectiv”, pe locul doi în topul realizat de Time: „Este un documentar ca un thriller politic”

 
Performanță rară! Filmul „Colectiv”, pe locul doi în topul realizat de Time: „Este un documentar ca un thriller politic”

Platforma Time a publicat un top al celor mai bune filme din 2020. Pe locul secund se află producția „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, care urmărește întâmplările desfășurate în țara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv.

„Filmul Colectiv al lui Alexander Nanau urmărește o echipă de jurnaliști români în timp ce descoperă un scandal în sistemul de sănătate, ale cărui tentacule ajung într-un Guvern corupt.

Este acel documentar rar ca un thriller politic. Dar este, de asemenea, un testament profund emoționant atât al puterii, cât și al necesității jurnalismului de investigație - în orice țară condusă de un guvern care se străduiește să denatureze adevărul pentru a-și îndeplini propriile obiective”, descriu filmul cei de la Time.

Publicitate

„Colectiv” este depășit în top doar de producția „First Cow”, în timp ce podiumul este completat de un film Netflix - „The Trial of the Chicago 7”.

Vezi topul integral AICI

Filmul Colectiv, propunerea României la Oscar

Producția Colectiv este propunerea României pentru Gala Premiilor Oscar din 2021. Este propus pentru secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional", anterior numită „Cel mai bun film străin”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Documentarul include și culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare și halucinante din spitale.

De asmenea, filmul s-a lansat recent în Statele Unite, iar mai multe publicații din străinătate au vorbit la superlativ despre această investigație jurnalistică, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. 

CITEȘTE ȘI: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar. Filmul va fi lansat în SUA și Marea Britanie luna viitoare

CITEȘTE ȘI: Trei mari publicații străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toți oamenii președintelui”

CITEȘTE ȘI: Cursa pentru Oscar: „colectiv” se lansează în SUA, Marea Britanie și Canada. Laudă filmul New York Times, Washington Post, The Guardian

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu