Skip to main content

Dacă nu-i așa, atunci cum e? Ministrul Monica Anisie acuză un fake-news, dar nu contrazice nimic

 
Dacă nu-i așa, atunci cum e? Ministrul Monica Anisie acuză un fake-news, dar nu contrazice nimic

Joaca de-a fake-ul. Monica Anisie, ministru al educației, acuză o jurnalistă de fake-news. Apăsat, cu o mare ștampilă. O acuză, dar nu spune absolut deloc de ce ar fi fake-news ce a scris ziarista în cauză (care puncta cifre, statistici, punea linkuri și o cita chiar pe Monica Anisie).

Anisie „ștampilează” cu titlul „fake-news” opinia Dianei Oncioiu (Dela0.ro) fără a contrazice efectiv afirmațiile jurnalistei, arată o analiză Edupedu.ro.

Publicitate

Ce a scris ziarista și cum a replicat ministrul?

Totul a pornit de la postarea Dianei Oncioiu - o opinie exprimată pe Facebook - în care a dat (pe lângă opinii) și informații statistice (cu linkuri!) despre situația inspectorilor școlari, numiți politic.

Ce a scris Diana Oncioiu:

„Că e în vogă discuția despre politizarea inspectoratelor. Păi, măi, USR dacă vă deranjează această politizare nu mai bine o întrebați pe Monica Anisie de ce într-un an de mandat nu a reușit să organizeze concursuri. Și sper că nu vă mulțumiți cu justificarea - pentru că pandemie.

Ce spunea Anisie pe 18 noiembrie 2019? (https://bit.ly/38dCuKu)

<Când credeți că veți organiza acest concurs? Sunt mai mult de jumătate dintre inspectori numiți prin detașare, iar mulți sunt înregimentați politic într-un partid sau altul, majoritatea în PSD.

Mandatul meu este unul scurt, dar deschid drumul prin revizuirea metodologiei, pentru că atât sindicatele cât și profesori din sistem, și directori și inspectori, au solicitat revizuirea metodologiei de concurs și să sperăm că până la finalul anului acesta școlar avem toate documentele puse la punct ca în anul următor să putem intra cu aceste concursuri. Pentru că să știți că nu este vorba de politizare.>

Unde suntem un an mai târziu?

- aproape 90% dintre inspectorii generali sunt numiți politic, adică sunt membri, susținători, activiști PNL. Proces demerat de ministrul Anisie la nici două săptămâni de la instalare. (https://bit.ly/2HQWsjP)

- 60% dintre inspectorii generali au candidat la locale pe listele PNL (https://bit.ly/2TPUiD6)

- 20% dintre inspectorii generali sunt pe listele PNL pentru parlamentarele din decembrie (https://bit.ly/34OlWa2)” 

În replică, Anisie pune o mare ștampilă roșie de "Fake News", dar nu indică informațiile „false”, doar acuză PSD-ul că a împiedicat organizarea de concursuri în instituțiile de stat. 

„Adevărul este unul dintre principiile pe care le-am respectat și care mi-au ghidat viața, întreaga activitate. Este și una dintre virtuțile pe care le-am insuflat tuturor elevilor mei.

Iată de ce aleg, încă o dată, să vă prezint adevărul:

prin amendamentele aduse Legii 55/2020, de PSD, în frunte cu Șerban Nicolae, privind instaurarea stării de alertă, aceștia au blocat organizarea oricărui concurs în instituțiile de stat!
începerea anului școlar a fost pusă în pericol de această prevedere. Cu toate acestea, am reușit, cu eforturi considerabile, să obținem o excepție pentru organizarea examenului de

Titularizare a cadrelor didactice în sistemul național de învățământ. Însă, cu o lună întârziere!

Dezideratul meu rămâne depolitizarea învățământului! Un prim pas ar fi organizarea de concursuri pentru inspectori și directori, ceea ce am făcut și în 2016 !!!
documentele pentru organizarea acestor concursuri le-am realizat și publicat încă din 2 aprilie.

Cât timp suntem în stare de alertă și cât timp Parlamentul este folosit de PSD, eu, ca ministru al Educației, nu am nicio pârghie legală să pot profesionaliza și depolitiza Educația.

Mă întristează și mă revoltă să văd atacuri inclusiv din partea altor partide de Dreapta care au votat și ele alături de PSD acest amendament ce a interzis realizarea de concursuri! Am încredere că viitorul Parlament va permite, va construi și încuraja acte normative care să susțină depolitizarea instituțiilor statului.

Voi lupta, indiferent în ce funcție mă voi afla, anul viitor, pentru ca acest minister să poată organiza concursurile care așteaptă încă din primăvară și care constituie un pas important în depolitizarea și profesionalizarea managementului școlar!

#RomâniaEducată”


Vezi analiza celor de la Edupedu, pe larg


Vezi postarea Dianei Oncioiu

Vezi postarea Monicăi Anisie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Anisie e o incompetenta si hyper-mincinoasa, in mare parte din timp. Si cand vad ex-ziaristi ca Oana Dobre Dimofte, care stiu cat de incompetenta e femeia asta, dar totusi ii tin partea si o tot promoveaza pe Facebook pentru ca au si ei niste mici avantaje din relatia de prietenie cu doamna Anisie... absolut gretos. Bine macar ca pt. orice om ca Oana Dobre Dimofte exista si un jurnalist ca Diana Oncioiu, se mai echilibreaza lucrurile putin.

Trimite un comentariu