Skip to main content

Dacă nu-i aşa, atunci cum e? Ministrul Monica Anisie acuză un fake-news, dar nu contrazice nimic

 
Dacă nu-i aşa, atunci cum e? Ministrul Monica Anisie acuză un fake-news, dar nu contrazice nimic

Joaca de-a fake-ul. Monica Anisie, ministru al educaţiei, acuză o jurnalistă de fake-news. Apăsat, cu o mare ştampilă. O acuză, dar nu spune absolut deloc de ce ar fi fake-news ce a scris ziarista în cauză (care puncta cifre, statistici, punea linkuri şi o cita chiar pe Monica Anisie).

Publicitate

Anisie „ştampilează” cu titlul „fake-news” opinia Dianei Oncioiu (Dela0.ro) fără a contrazice efectiv afirmaţiile jurnalistei, arată o analiză Edupedu.ro.

Ce a scris ziarista şi cum a replicat ministrul?

Totul a pornit de la postarea Dianei Oncioiu - o opinie exprimată pe Facebook - în care a dat (pe lângă opinii) şi informaţii statistice (cu linkuri!) despre situaţia inspectorilor şcolari, numiţi politic.

Ce a scris Diana Oncioiu:

„Că e în vogă discuţia despre politizarea inspectoratelor. Păi, măi, USR dacă vă deranjează această politizare nu mai bine o întrebaţi pe Monica Anisie de ce într-un an de mandat nu a reuşit să organizeze concursuri. Şi sper că nu vă mulţumiţi cu justificarea - pentru că pandemie.

Ce spunea Anisie pe 18 noiembrie 2019? (https://bit.ly/38dCuKu)

<Când credeţi că veţi organiza acest concurs? Sunt mai mult de jumătate dintre inspectori numiţi prin detaşare, iar mulţi sunt înregimentaţi politic într-un partid sau altul, majoritatea în PSD.

Mandatul meu este unul scurt, dar deschid drumul prin revizuirea metodologiei, pentru că atât sindicatele cât şi profesori din sistem, şi directori şi inspectori, au solicitat revizuirea metodologiei de concurs şi să sperăm că până la finalul anului acesta şcolar avem toate documentele puse la punct ca în anul următor să putem intra cu aceste concursuri. Pentru că să ştiţi că nu este vorba de politizare.>

Unde suntem un an mai târziu?

- aproape 90% dintre inspectorii generali sunt numiţi politic, adică sunt membri, susţinători, activişti PNL. Proces demerat de ministrul Anisie la nici două săptămâni de la instalare. (https://bit.ly/2HQWsjP)

- 60% dintre inspectorii generali au candidat la locale pe listele PNL (https://bit.ly/2TPUiD6)

- 20% dintre inspectorii generali sunt pe listele PNL pentru parlamentarele din decembrie (https://bit.ly/34OlWa2)”

În replică, Anisie pune o mare ştampilă roşie de "Fake News", dar nu indică informaţiile „false”, doar acuză PSD-ul că a împiedicat organizarea de concursuri în instituţiile de stat.

„Adevărul este unul dintre principiile pe care le-am respectat şi care mi-au ghidat viaţa, întreaga activitate. Este şi una dintre virtuţile pe care le-am insuflat tuturor elevilor mei.

Iată de ce aleg, încă o dată, să vă prezint adevărul:

prin amendamentele aduse Legii 55/2020, de PSD, în frunte cu Şerban Nicolae, privind instaurarea stării de alertă, aceştia au blocat organizarea oricărui concurs în instituţiile de stat!
începerea anului şcolar a fost pusă în pericol de această prevedere. Cu toate acestea, am reuşit, cu eforturi considerabile, să obţinem o excepţie pentru organizarea examenului de

Titularizare a cadrelor didactice în sistemul naţional de învăţământ. Însă, cu o lună întârziere!

Dezideratul meu rămâne depolitizarea învăţământului! Un prim pas ar fi organizarea de concursuri pentru inspectori şi directori, ceea ce am făcut şi în 2016 !!!
documentele pentru organizarea acestor concursuri le-am realizat şi publicat încă din 2 aprilie.

Cât timp suntem în stare de alertă şi cât timp Parlamentul este folosit de PSD, eu, ca ministru al Educaţiei, nu am nicio pârghie legală să pot profesionaliza şi depolitiza Educaţia.

Mă întristează şi mă revoltă să văd atacuri inclusiv din partea altor partide de Dreapta care au votat şi ele alături de PSD acest amendament ce a interzis realizarea de concursuri! Am încredere că viitorul Parlament va permite, va construi şi încuraja acte normative care să susţină depolitizarea instituţiilor statului.

Voi lupta, indiferent în ce funcţie mă voi afla, anul viitor, pentru ca acest minister să poată organiza concursurile care aşteaptă încă din primăvară şi care constituie un pas important în depolitizarea şi profesionalizarea managementului şcolar!

#RomâniaEducată”


Vezi analiza celor de la Edupedu, pe larg


Vezi postarea Dianei Oncioiu

Vezi postarea Monicăi Anisie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zf zf
    Anisie e o incompetenta si hyper-mincinoasa, in mare parte din timp. Si cand vad ex-ziaristi ca Oana Dobre Dimofte, care stiu cat de incompetenta e femeia asta, dar totusi ii tin partea si o tot promoveaza pe Facebook pentru ca au si ei niste mici avantaje din relatia de prietenie cu doamna Anisie... absolut gretos. Bine macar ca pt. orice om ca Oana Dobre Dimofte exista si un jurnalist ca Diana Oncioiu, se mai echilibreaza lucrurile putin.

Trimite un comentariu

sus