Skip to main content

VIDEO. Nou proiect semnat de echipa Starea Nației: despre violența domestică și problemele femeilor în țara noastră

 
VIDEO. Nou proiect semnat de echipa Starea Nației: despre violența domestică și problemele femeilor în țara noastră

Echipa emisiunii Starea Nației, cu Dragoș Pătraru, aduce un nou proiect video. Se numește „Nația. Genul feminin” și vine pe fondul unui fenomen crunt, agravat de pandemia Covid-19: violența domestică

Materialele, care se văd pe contul de YouTube Starea Nației Oficial, vor fi prezentate de Oana Băluță (activistă și cadru universitar al Universității București). 

Publicitate

Episodul pilot a fost lansat ieri, 25 noiembrie, când în lume a fost marcată „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”. Emisiunea va apărea la fiecare două săptămâni. 

Obiectivul emisiunii este să abordeze cele mai frecvente și stringente probleme pe care le au femeile din România și în același timp să sancționeze blocajele politice care îngreunează respectarea egalității de gen și/sau a unor drepturi ale femeilor, spun reprezentanții proiectului. 

Înainte de alte detalii legate de proiect, episodul pilot:

Aceștia au mai adăugat: 

„Datele Poliției Române arată că, în 2020, în intervalul ianuarie-septembrie, autoritățile au înregistrat 34.798 de victime ale violenței domestice, semn că pandemia Covid-19 a agravat o situație care oricum era problematică în societatea românească.

Starea Nației își propune să fie o platformă de exprimare pentru specialiști și experți din toate domeniile care îi vizează în mod direct pe cetățenii României, iar proiectul „Nația. Genul feminin” este doar un alt pas în această direcție.”

Oana Băluță, despre emisiune:

„Cred cu tărie că e bine ca rezultatele cercetărilor și abordările teoretice, argumentele în favoarea egalității și a dreptății de gen să nu rămână în interiorul pereților Universităților.

Eu am învățat de la studenții mei în acești ani să lucrez cu exemple, să comunic în așa fel încât ei să înțeleagă concepte, idei complexe, evoluția gândirii într-un anumit domeniu. Acești ani de activism civic îmi spun că mai e mult până departe și că blocaje majore sunt în domeniul politicii în felul în care partidele politice înțeleg drepturile femeilor și egalitatea de gen. Mai exact, nu o înțeleg și nu le pasă.

Politicile omit de pe agendă problemele cu care se confruntă de obicei femeile, iar aceste politici rareori, spre deloc, au ca obiectiv și egalitatea de gen. Este ceea ce spun de ani de zile în publicații, interviuri, editoriale”, spune ea. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Hai, curaj, nu ceri audientele acestei emisiuni scumpe ? Ca e mult mai scumpa fata de Ferma. Sau fata de un film vechi si antic de 1000 de ani.
  • Azi începe bootcamp la x factor

    Degeaba incep postac platit cu 5 lei postarea. Tot pe locul 2 emisiunea ta. Audientele nu le ceri?
  • Poate dl. Pătraru și cei care îi scriu textele vor lua aminte că nu-ți fac niciun fel de cinste glumele pe seama aspectului fizic al unei femei, indiferent că o cheamă Raluca Turcan sau Viorica Dăncilă.
    Altfel, e o dovadă de ipocrizie introducerea unei rubrici pe această temă.
  • Imi place Patraru ca este vegan, dar din subiectul asta nu am inteles nimic. Nu se zice ca legislatie exista, dar nu se aplica???
    Plus ca de propria prostie nu te poate proteja nicio lege. Azi dimineata, unu care fusese deranjat pe timpul noptii de mieunatul unei pisici, arunca pietre in ea, iar prietena lui il aproviziona cu pietre. Sper sa apara cat mai curand violenta domestica intre ei. Previzibil.

Trimite un comentariu