Skip to main content

De la grup de Facebook, la revistă de parenting în toată regula. Bogdan Nicolai, om de radio şi TV, în spatele proiectului

 
De la grup de Facebook, la revistă de parenting în toată regula. Bogdan Nicolai, om de radio şi TV, în spatele proiectului

Bogdan Nicolai, om de radio şi producător la postul de ştiri al lui Adrian Sârbu - Aleph News, şi-a lansat revistă online de parentig. Se numeşte „Omuleţi vorbăreţi” şi a pornit de la un grup de Facebook, pe care părinţii postează lucrurile amuzante spuse de copiii lor.

Publicitate

În numai un an de la lansare, grupul administrat de Nicolai şi de soţia sa, Ana (marketing specialist) a ajuns la 33.000 de membri.

Din echipa editorială fac parte şi un medic pediatru, un sociolog şi doi psihologi specializaţi în parenting. De notat că proiectul va avea şi variantă print, din toamna anului viitor.

Ana Nicolai, despre proiect:

„Totul a pornit de la o idee frumoasă în care eu şi Bogdan am crezut din prima clipă. Am creat comunitatea Omuleţi Vorbăreţi pe Facebook şi am fost surprinşi de numărul mare de perle postate zilnic şi de feedback-ul pozitiv.

Am crescut mult, repede si frumos. Revista va păstra conceptul grupului, îi vom invita pe părinţi să scrie şi aici poveşti amuzante. Dar, din echipa editorială fac parte şi un medic pediatru, un sociolog şi doi psihologi specializaţi în parenting care vor aborda şi teme mai serioase.

Vrem ca publicaţia să acopere toate informaţiile de care are nevoie un părinte în 2020, inclusiv zonele de lifestyle, de fashion sau de jucării. Rubrica Books este printre favoritele mele. Aici veţi găsi recenzii la cele mai frumoase cărţi pentru copii”, spune ea.

De asemenea, Bogdan Nicolai spune:

„Publicul pe care îl vizăm sunt părinţii educaţi pe care i-am reunit deja pe grup. Nu le-am cerut CV-ul, nu i-am întrebat ce studii au, dar i-am selactat după cât de corect scriu şi după coerenţa postărilor.

Este o comunitate de părinţi tineri, ai căror copii sunt la vârsta umorului involuntar, savuros, hrănit de o imaginaţie pură, nealterată de informaţii inutile. Conţinutul este unic pentru că vine din experienţele noastre personale. Tot ce ţine de sănătate, de parenting sau de viaţa de cuplu a tinerilor părinţi va fi abordat de profesionişti, dar într-o notă mai relaxată, uşor de citit. Acum suntem doar online, dar din toamna anului viitor vom fi şi pe print, cu distribuţie gratuită”, spune el.

Ana Nicolai a studiat marketing-ul la Universitatea din Oxford şi a lucrat în Marea Britanie pentru o companie de telecomunicaţii. Acum, lucrează în România pentru aceeaşi companie, iar în restul timpului se dedică celor doi copii şi proiectului Omuleţi Vorbăreţi.

Bogdan Nicolai este absolvent al Facultăţii de Jurnalism (FJSC, Universitatea Bucureşti), a fost scenarist al show-ului Vocea României, directorul postului de televiziune MTV, a prezentat timp de 5 ani matinalul de la Pro FM România (“Alarma”) şi a produs şi realizat emisiuni la Europa FM.

A publicat editoriale, reportaje şi texte umoristice în ‘A list Magazine by Andreea Esca, ProMotor, The ONE şi Times New Roman şi scrie pe blog-ul său încă din 2007. A semnat scenarii pentru seriale de televiziune şi filme de lung metraj.

Nicolai a prezentat, până de curând, morning show-ul “Los Bandidos” (cu Nicolai şi Craioveanu) de la Radio Smart şi a scris cartea “#LoveIsFun”, împreună cu psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Peste o sută de mii de români îi urmăresc paginile de Facebook şi de Instagram. În prezent, este producător de emisiuni la Aleph News, prima televiziune din seria Aleph, creată de Adrian Sârbu.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Acelashi Nando Acelashi Nando
    Ce cuplu fain! Râdeam de mă spărgeam când era Nicolai la matinal la radio. Cele mai tari glume pe care le-am auzit la un om de radio și nu numai.
  • Martha Cristea Martha Cristea
    am intrat, am citit cateva articole si imi place. e un produs curat, bine scris! succes!

Trimite un comentariu

sus