Skip to main content

De la grup de Facebook, la revistă de parenting în toată regula. Bogdan Nicolai, om de radio și TV, în spatele proiectului

 
De la grup de Facebook, la revistă de parenting în toată regula. Bogdan Nicolai, om de radio și TV, în spatele proiectului

Bogdan Nicolai, om de radio și producător la postul de știri al lui Adrian Sârbu - Aleph News, și-a lansat revistă online de parentig. Se numește „Omuleți vorbăreți” și a pornit de la un grup de Facebook, pe care părinții postează lucrurile amuzante spuse de copiii lor. 

În numai un an de la lansare, grupul administrat de Nicolai și de soția sa, Ana (marketing specialist) a ajuns la 33.000 de membri.

Din echipa editorială fac parte și un medic pediatru, un sociolog și doi psihologi specializați în parenting. De notat că proiectul va avea și variantă print, din toamna anului viitor. 

Publicitate

Ana Nicolai, despre proiect: 

„Totul a pornit de la o idee frumoasă în care eu și Bogdan am crezut din prima clipă. Am creat comunitatea Omuleți Vorbăreți pe Facebook și am fost surprinși de numărul mare de perle postate zilnic și de feedback-ul pozitiv.

Am crescut mult, repede si frumos. Revista va păstra conceptul grupului, îi vom invita pe părinți să scrie și aici povești amuzante. Dar, din echipa editorială fac parte și un medic pediatru, un sociolog și doi psihologi specializați în parenting care vor aborda și teme mai serioase.

Vrem ca publicația să acopere toate informațiile de care are nevoie un părinte în 2020, inclusiv zonele de lifestyle, de fashion sau de jucării. Rubrica Books este printre favoritele mele. Aici veți găsi recenzii la cele mai frumoase cărți pentru copii”, spune ea. 

De asemenea, Bogdan Nicolai spune:

„Publicul pe care îl vizăm sunt părinții educați pe care i-am reunit deja pe grup. Nu le-am cerut CV-ul, nu i-am întrebat ce studii au, dar i-am selactat după cât de corect scriu și după coerența postărilor.

Este o comunitate de părinți tineri, ai căror copii sunt la vârsta umorului involuntar, savuros, hrănit de o imaginație pură, nealterată de informații inutile. Conținutul este unic pentru că vine din experiențele noastre personale. Tot ce ține de sănătate, de parenting sau de viața de cuplu a tinerilor părinți va fi abordat de profesioniști, dar într-o notă mai relaxată, ușor de citit. Acum suntem doar online, dar din toamna anului viitor vom fi și pe print, cu distribuție gratuită”, spune el. 

Ana Nicolai a studiat marketing-ul la Universitatea din Oxford și a lucrat în Marea Britanie pentru o companie de telecomunicații. Acum, lucrează în România pentru aceeași companie, iar în restul timpului se dedică celor doi copii și proiectului Omuleți Vorbăreți.

Bogdan Nicolai este absolvent al Facultății de Jurnalism (FJSC, Universitatea București), a fost scenarist al show-ului Vocea României, directorul postului de televiziune MTV, a prezentat timp de 5 ani matinalul de la Pro FM România (“Alarma”) şi a produs și realizat emisiuni la Europa FM.

A publicat editoriale, reportaje şi texte umoristice în ‘A list Magazine by Andreea Esca, ProMotor, The ONE și Times New Roman şi scrie pe blog-ul său încă din 2007. A semnat scenarii pentru seriale de televiziune și filme de lung metraj.

Nicolai a prezentat, până de curând, morning show-ul “Los Bandidos” (cu Nicolai și Craioveanu) de la Radio Smart și a scris cartea “#LoveIsFun”, împreună cu psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Peste o sută de mii de români îi urmăresc paginile de Facebook și de Instagram. În prezent, este producător de emisiuni la Aleph News, prima televiziune din seria Aleph, creată de Adrian Sârbu.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu