Skip to main content

Stop violenței! Campanie contra violenței bazate pe gen, pe Instagram și Facebook

 
Stop violenței! Campanie contra violenței bazate pe gen, pe Instagram și Facebook

Stop violenței! Se lansează campania #STOPviolenței, pe Facebook și Instagram. Inițiatorul este SECS - Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală și are ca obiectiv prezentarea diverselor forme ale violenței bazate pe gen. 

Totul plecă de la o cloncluzie dură: 30% dintre femeile din România recunosc că au fost afectate de violenţa fizică sau sexuală, conform analizei publicate de Institutul Național de Sănătate Publică în urmă cu doi ani.

Publicitate

Mai mult, în contextul actual, cel al pandemiei COVID-19, violența împotriva femeilor și fetelor, în special violența domestică, a escaladat în întreaga lume, arată studiile ONU.

Prin această campanie, inițiatorii îndeamnă tinerele și tinerii din România, martori sau supraviețuitori ai acestui fenomen, să vorbească deschis depre propriile experiențe pe rețelele sociale.

Prin campania #STOPviolenței, se marcheză și în România evenimentul global 16 Zile de Activism împotriva Violenței Bazate pe Gen, alăturându-se campaniei internaționale #STOPviolence, derulate de Federația Internațională de Planificare Familială. 

16 Zile de Activism Împotriva Violenței Bazate pe Gen este o campanie internațională anuală care începe pe 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, și se desfășoară până pe 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului.

Campania fost demarată inițial în 1991, la inaugurarea Institutului de Leadership Global pentru Femei. Încă de atunci, persoane și organizații din întreaga lume solicită prevenirea și eliminarea violenței care se îndreaptă în special împotriva femeilor și fetelor.
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu