Skip to main content

Twitter a suspendat un cont fals atribuit liderului religios din Iran, după ce Donald Trump a fost amenințat

 
Twitter a suspendat un cont fals atribuit liderului religios din Iran, după ce Donald Trump a fost amenințat
Foto: Twitter via digi24

UPDATE: Twitter a suspendat, de fapt, un cont fals atribuit liderului religios din Iran după ce a apărut poza cu Donald Trump și mesajul de amenințare în limba arabă, notează Digi24, care citează Reuters.

Publicitate

Știrea inițială:

Twitter mai ia o măsură extremă după ce i-a suspendat definitiv contul lui Donald Trump, la jumătatea lunii ianuarie, în urma violențelor de la Capitoliu. Platforma socială a luat o măsură similară în cazul lui Ali Khamenei, liderul suprem religios din Iran, care l-a amenințat pe Trump.

Potrivit Digi24, acesta a scris un mesaj controversat pe Twitter în limba arabă, însoțit de o imagine cu Trump în timp ce joacă Golf. Fostul președinte american era filmat în umbra unui avion militar sau a unei drone de mari dimensiuni, iar Khamenei a scris „Răzbunarea este inevitabilă”.

Ulterior, Twitter a șters postarea și a închis contul. Postarea ar avea legătură cu uciderea lui Qasem Soleimani, asasinat la început de 2020 de o dronă americană, la ordinul lui Donald Trump. 

Presupusul mesaj de pe contul fals al liderului religios Ali Khamenei

 

Confirmarea de la Twitter. Contul fals atribuit lui Ali Khamenei a fost suspendat

Donald Trump, interzis pe Facebook, Instagram și Twitter

Donald Trump a avut un final de mandat controversat, după violențele de la Capitoliu. Postările săle de pe rețelele sociale au incitat la ură, astfel că Mark Zuckerberg a decis să îi suspende contul pe Facebook și Instagram până pe 20 ianuarie (când și-a terminat oficial mandatul).

Twitter, în schimb, a luat o decizie mai drastică și i-a închis definitiv contul fostului președinte american.

 

CITEȘTE ȘI: Donald Trump a fost blocat permanent pe Twitter

CITEȘTE ȘI: Donald Trump, interzis pe Facebook și Instagram până la finalul mandatului de președinte

CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO. Breaking News. Imaginile care au șocat lumea: Capitoliul invadat de suporterii lui Donald Trump

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu