Skip to main content

DIN NOU. Deputatul Iulian Bulai critică TVR că nu face anchete ca Recorder. TVR îl trimite să consulte site-ul instituţiei

 
DIN NOU. Deputatul Iulian Bulai critică TVR că nu face anchete ca Recorder. TVR îl trimite să consulte site-ul instituţiei

Povestea n-are sfârşit, la TVR. Deputatul USR Iulian Bulai şi conducerea TVR se contrează din nou.

Publicitate

De această dată, preşedintele comisiei mass-media din Parlament critică TVR şi Radioului public, cărora le reproşează că nu fac investigaţii ca Recorder, „investigaţii care să facă diferenţa şi care să fie de maximă relevanţă publică”, aşa cum spune deputatul pe Facebook.

De cealaltă parte, conducerea TVR îl acuză, din nou, pe politician de „atacuri la independenţa editorială a TVR”. Postul public se apără şi îl trimite pe Bulai „să consulte site-ul instituţiei”, dar enumeră şi o serie de emisiuni din grila TVR:

„În ceea ce priveşte pretinsa absenţă a programelor SRTv de tip reportaj şi anchetă, invocată de domnul deputat Bulai, îi aducem la cunoştinţă programele canalelor Televiziunii Române, despre care în mod evident nu are ştiinţă şi care pot fi consultate pe siteul instituţiei http://www.tvr.ro/program.html.

Acestea includ cunoscute emisiuni de anchetă din grilele TVR, producţii premiate intern şi internaţional, precum „Dosar România”, „Dispăruţi fără urmă”, „Anchetele comisarului Antonescu”, „Adevăruri despre trecut”, „Decembrie Roşu”, „Moştenirea clandestină” sau reportajele difuzate în cadrul Telejurnalelor”, arată un comunicat al Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din TVR.

TVR şi Radioul Public au un buget anual de 380 de milioane de lei şi mii de angajaţi

În aceeaşi postare pe Facebook, Iulian Bulai a criticat atât TVR, cât şi Radioul Public:

TVR şi Radioul Public au un buget anual de aproximativ 380 de milioane de lei şi mii de angajaţi. Niciodată, în ultimii ani, nu au livrat investigaţii care să facă diferenţa şi care să fie de maximă relevanţă publică. Mi-aş dori mult să ajungă la această performaţă”, spune el.

De asemnea, laudă cea mai recentă investigaţie Recorder, despre numirile politice de la Apele Române. În urma materialului, DNA a descins la sediul instituţiei.

Recorder face poate cele mai relevante şi mai de impact investigaţii din România. Care duc la anchete DNA şi la căderea multor politicieni corupţi. Au un buget de câteva zeci de mii de euro anual şi fac o treabă minunată. Cu impact uriaş.

De ce nu ar face la fel şi TVR şi SRR?”, scrie acesta.

Aceste noi contre între deputat şi oficialii TVR vin la aproape o lună de la scandalul iscat de Revelionul cu Vacanţa Mare. Reamintim că programul a fost criticat dur de Dorina Rusu (membră CNA), de Iulian Bulai (preşedintele comisiei mass-media din Parlament), dar şi de alţi politicieni.

Într-un final, CNA a decis că emisiunea nu încalcă legislaţia.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Bulai a criticat TVR că l-a avut pe fostul preot Pomohaci în platoul unei emisiuni.


Citeşte şi: NOI DIVERGENŢE. Bulai critică TVR pentru că l-a avut pe Pomohaci pe post, iar TVR se plânge de cenzură


CITEŞTE ŞI: Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”


CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco


CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?


CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TVR si Doina Gradea iar au dat cu bîta-n baltă. Nicoleta Gavrila, șefa Comunicării, până mai ieri o ilustră necunoscută (acum insa in cauza si-a câștigat o ceebritate negativă) a dat un răspuns de trei lulele, trei surcele. In specificul felului de a fi si de a vorbi, devenite celebre, ale lui Dîrvariu și al Doiniței. Și pe urmă, aai de emisiunile coordonate de Răzvan ButarU

Trimite un comentariu

sus