Skip to main content

DIN NOU. Deputatul Iulian Bulai critică TVR că nu face anchete ca Recorder. TVR îl trimite să consulte site-ul instituţiei

 
DIN NOU. Deputatul Iulian Bulai critică TVR că nu face anchete ca Recorder. TVR îl trimite să consulte site-ul instituţiei

Povestea n-are sfârşit, la TVR. Deputatul USR Iulian Bulai şi conducerea TVR se contrează din nou.

Publicitate

De această dată, preşedintele comisiei mass-media din Parlament critică TVR şi Radioului public, cărora le reproşează că nu fac investigaţii ca Recorder, „investigaţii care să facă diferenţa şi care să fie de maximă relevanţă publică”, aşa cum spune deputatul pe Facebook.

De cealaltă parte, conducerea TVR îl acuză, din nou, pe politician de „atacuri la independenţa editorială a TVR”. Postul public se apără şi îl trimite pe Bulai „să consulte site-ul instituţiei”, dar enumeră şi o serie de emisiuni din grila TVR:

„În ceea ce priveşte pretinsa absenţă a programelor SRTv de tip reportaj şi anchetă, invocată de domnul deputat Bulai, îi aducem la cunoştinţă programele canalelor Televiziunii Române, despre care în mod evident nu are ştiinţă şi care pot fi consultate pe siteul instituţiei http://www.tvr.ro/program.html.

Acestea includ cunoscute emisiuni de anchetă din grilele TVR, producţii premiate intern şi internaţional, precum „Dosar România”, „Dispăruţi fără urmă”, „Anchetele comisarului Antonescu”, „Adevăruri despre trecut”, „Decembrie Roşu”, „Moştenirea clandestină” sau reportajele difuzate în cadrul Telejurnalelor”, arată un comunicat al Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din TVR.

TVR şi Radioul Public au un buget anual de 380 de milioane de lei şi mii de angajaţi

În aceeaşi postare pe Facebook, Iulian Bulai a criticat atât TVR, cât şi Radioul Public:

TVR şi Radioul Public au un buget anual de aproximativ 380 de milioane de lei şi mii de angajaţi. Niciodată, în ultimii ani, nu au livrat investigaţii care să facă diferenţa şi care să fie de maximă relevanţă publică. Mi-aş dori mult să ajungă la această performaţă”, spune el.

De asemnea, laudă cea mai recentă investigaţie Recorder, despre numirile politice de la Apele Române. În urma materialului, DNA a descins la sediul instituţiei.

Recorder face poate cele mai relevante şi mai de impact investigaţii din România. Care duc la anchete DNA şi la căderea multor politicieni corupţi. Au un buget de câteva zeci de mii de euro anual şi fac o treabă minunată. Cu impact uriaş.

De ce nu ar face la fel şi TVR şi SRR?”, scrie acesta.

Aceste noi contre între deputat şi oficialii TVR vin la aproape o lună de la scandalul iscat de Revelionul cu Vacanţa Mare. Reamintim că programul a fost criticat dur de Dorina Rusu (membră CNA), de Iulian Bulai (preşedintele comisiei mass-media din Parlament), dar şi de alţi politicieni.

Într-un final, CNA a decis că emisiunea nu încalcă legislaţia.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Bulai a criticat TVR că l-a avut pe fostul preot Pomohaci în platoul unei emisiuni.


Citeşte şi: NOI DIVERGENŢE. Bulai critică TVR pentru că l-a avut pe Pomohaci pe post, iar TVR se plânge de cenzură


CITEŞTE ŞI: Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”


CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco


CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?


CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    solutia ar fi ca si tvr si rra sa se finanteze la fel ca si recorder, din donatii. sa vezi atunci performata si audienta la tristii aia din redactii si de prin carrefour :))))
  • Dan Apostoleanu Dan Apostoleanu
    Pentru anchete solide, echilibrate si neinteresate, ai nevoie de resurse materiale si umane (jurnalisti pregatiti), timp, informatori (surse) mângâiați din când în când cu gologani, dintr-un fond de protocol pe care redactiile le aveau pe vremuri. Cei de tipul Recorder si Tolo sunt supape din politica, justitie, patronate, prin care, atunci cand trebuie, anumite informatii ajung publice, din motive ușor de înțeles: presiune pe concurență, defăimarea adversarului politic, etc.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Gradea și Gavrila! Rău e atunci cind vrei sa dai lecții, dar nu ai habar de meserie! DOSAR ROMÂNIA e o emisiune de reportaj, nu de anchete. Iar Anchetele Comisarului Antonescu amintesc de romanul Un biet bunic și o biata aventura. Asta e. Gradea a terminat Economie agrara, Gavrila a fost șefa la Știri la o Televiziune particulară, dar nu a scris în viata ei o știre. Management de strinsura.
  • Milu Crocodilu Milu Crocodilu
    Câtă ipocrizie pe domnii politicieni! După știința mea, atât SRR cât și SRTV sunt instituții care își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului. Daca dl. Bulai vrea reportaje ca la Recorder să aibă curaj să pună umărul la reformarea celor doua instituții. Are asta în fișa postului. Doar că, domnia sa, nu vrea să miște nimic. E politician și e primul interesat să aibă control asupra presei. Miza e mult mai țintită. În primăvară, președinții SRR și SRTV (ambii numiți pe vremea guvernării PSD) au de prezentat în Parlament un raport de activitate. Dacă pică, mandatul lor încetează. După asta coaliția își pune oamenii șefi peste cele doua instituții iar dl. Bulai va pune batista pe țambal. Dat fiind acest foarte posibil scenariu, dacă aș fi dl. Bulai m-aș îngrijora puțin. În calitate de șef de Comisie de Cultură și Mass Media din Parlament se poate trezi vedetă într-un reportaj Recorder. Nu de alta, dar oricum ar da-o, se află, el însuși, în fața unei foarte posibile numiri politice la care va contribui direct. Va avea oare curajul sa se opună?
  • Cut Cut Cut Cut
    @Andrei. Prietene, nu știu ce fumezi dar e marfa tare. Înțeleg că ai o sinecură ai calduta la TVR și va deranjează că afla lumea ce *** e acolo, dar spui că Recorder a demobilizat votantii USR e ceva demn de logica lui Gâdea& Co. Mai trebuia sa o spui pe aia cu naziștii...in alta ordine apel se vor schimba la TVR pentru că a a adunat prea multa mizerie in locul ăla. E că la un spital: când încărcătură microbiologica e prea mare dărâmi, și după aia construiești. Asta urmeaza și la voi...și nu, în TVR nu face nimeni anchete de valoarea Recorder, pentru că orice subiect relevant este cenzurat la sânge de șefi, desigur sub pretextul politicii editoriale.
  • doina doina
    E minunat cum răspunsurile TVR arata câte țațe fără ocupație sunt pe acolo. Cafele mai face cineva? Sper ca nu reporterii;)
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Cred ca TVR ar trebui sa urmeze sfatul d-lui Bulai. Ii sugerez d-lui Butaru citeva subiecte :
    1.Salariul umflat al Doinei Geadea
    2. Contractul secretizat al lui Ionuț Cristache
    3. Concursurile dubioase de angajare susținute de Camelia Ivașcu, Cătălin Blebea, Smaranda Vornicu.
  • Andrei Andrei
    Iulian Bulai laudă Recorder că scoate la iveală mizeriile celor cu care au intrat la guvernare.Ce nu-și dă seama Bulai e că investigațiile Recorder lovesc în plin în USR,poate mai mult decât în PNL.Fiind difuzate în online,au început să prindă la tinerii #gi,votanții USR care s-au demobilizat simțitor la ultimele alegeri,în special în urma primei anchete devenită virală.Bulai are un instinct tipic USR-ist.Să se cațere pe orice pentru putere.Așa au făcut la Colectiv,așa au făcut la Balș când a ieșit partenera de coaliție a domnului Bulai,doamna Alina Ghorghiu,să ne zică că incendiul lichidat cu ”succes” cu 11 morți ”a unit coaliția”.Bulai se crede important pentru că și-a văzut numele în niște titluri de presă.Bulia tati,de îți dă Gradea o palmă vezi direct pe mama aia surogat de care ne ziceai.Îl pune Barna pe Eminescu la Comisia de Cultură,ești *** :))) Cât despre TVR,în ultimii ani a avut parte de investiții.Asta cu ”banii publici” e discutabilă.TVR trăiește și din publicitate.Nimeni nu a specificat clar din ce ”buzunar” au fost banii pentru Revelion.Nici măcar TVR.Aștept cu nerăbdare ca tentaculele #giste să ajungă în TVR și să vedem tot felul de ONG-iste *** cum se perindă pe la Televiziunea Publică promovându-și proiectele cu salvarea peștilor din baltă și paiurile din foi de varză ca să nu se topească ghețarii de la Polul Nord.Mie chiar îmi place cu puii ăștia de securiști de la USR. :)
  • Media spune lucruri traznite Media spune lucruri traznite
    Misiunea unei televiziuni (sau radio) nationale este de a informa corect si nepartinitor publicul larg . Intr-o tara profund corupta , de la politic la justitie , institutiile astea au conduceri numite politic care vor pune stop oricaror incercari de a spune adevaruri incomode . Independeta editoriala este o gluma . Si nu , o televiziune publica nu trebuie sa stea cu ochii pe audiente , chiar daca are 10 spectatori la o emisiune facuta corect si care spune adevaruri de interes public .
  • Livia Milă Livia Milă
    În locul TVR-ului, m-aş apuca imediat să fac niscaiva anchete pe tema şmenozelilor lui Barna, Crocodile Armand şi Plicuşor Ban, ca să nu mai aibă deputatul Bulă motive să se plângă de lipsa anchetelor.
  • Livia Pilă Livia Pilă
    Are dreptate Bulai. Anchetele facute de Recorder sunt un exemplu de jurnalism autentic de la care are trebui sa plece toti jurnalistii TVR. Sa fim seriosi, emisiunile produse de TVR pe acest sector nu au nicio treaba cu anchete seriose, ci sunt reportaje sociale: Dosar Romania, Izolati in Romania etc.
  • B.A.M B.A.M
    Pagina de media, TREZIREA!!!
    UN COMENTARIU MODERAT NU POATE FI IDENTIC CU CEL ORIGINAL!!!! (Dacă e identic cu cel original, NU E MODERAT!!!)
    Nu v-ați verificat serverele???? Mai ales că ați mai facut așa (cel puțin în cazul meu) și la un articol B 1 TV!!!
    DE CE FACEȚI ACEASTĂ MIZERIE??? CE SPUN GREȘIT SAU INCOMOD LA ADRESA VOASTRĂ??? SUNTEȚI PLĂTIȚI DE BULAI??? SAU CE???
  • B.A.M B.A.M
    De când cuvântul "***" (atestat în DEX) la adresa noastră (a oamenilor deștepți) e limbaj vulgar, Pagina de Media???
    P.S. Fiți mai coereți! Că vă aruncați singuri în același abis unde e domnul Bulai!!!
  • doru giurgiu doru giurgiu
    Distinsa doamna Gradea, stiti ce rtg a făcut aseara marea vedeta Ionut Crsitache: O, 8. Pe comercial TVR 1 nici nu apare? Distinsă doamna ce ginditi despre asta? Ce spuneti doamna Nicoleta Gavrila?
  • B.A.M B.A.M
    Să-i spună cineva domnului Bulai că absolut niciun radio și nicio televiziune din România (inclusiv TVR) NU ESTE OBLIGATĂ să facă anchete precum Recorder!
    NICI MĂCAR RECORDER NU E OBLIGAT SĂ FACĂ ANCHETE PRECUM RECORDER!!!
    E O ALEGERE EDITORIALĂ! (Mai ales că au avut noroc pe subiect, alte materiale Recorder au rămas la stadiul de "cât de cât popular pe youtube")
    ÎNȚELEG CĂ E ORDIN DE LA PARTID (că nu suntem ***) DAR SĂ-I SPUNĂ CINEVA ȘI CĂ TREBUIE SĂ FIE MAI DISCRET CÂND ARUNCĂ CU NOROI ÎN STÂNGA ȘI ÎN DREAPTA!!!

Trimite un comentariu

sus