
EXCLUSIV Paginademedia.ro. Schimbări importante în organizarea postului de televiziune Antena 3. Apar noi departamente, iar redacția va funcționa după o nouă structură. În această primăvară ar urma să fie lansată și CNN Hour, emisiunea făcută în parteneriat cu CNN.
Paginademedia.ro vă prezintă în exclusivitate, potrivit unor informații din interiorul postului de televiziune, cum va fi organizată Antena 3 și care sunt direcțiile dorite de canalul de știri al grupului Intact.
Schimbările vin după ce, la începutul lunii februarie, Mihai Gâdea, director general, a preluat și atribuțiile editoriale, iar Adrian Ursu a trecut pe poziția de director executiv.
"Pentru a pune în practică noua strategie editorială, adaptată să susţină parteneriatele noastre internaţionale, voi gestiona direct atribuţiile editoriale. Voi construi în scurtă vreme o nouă structură în zona de conţinut", spunea atunci Mihai Gâdea. De altfel, din informațiile Paginademedia.ro, Gâdea preia inclusiv coordonarea celor două ședințe de sumar zilnice.
De notat poziția Sabinei Iosub - Head of Programming, dar și venirea unor nume noi: Alina Manolache, exDigi 24 și Libertatea, va fi reporter în redacția emisiunii CNN Hour.
Odată cu lansarea emisiunii CNN Hour, Antena 3 își va schimba și pachetul grafic.
În linii mari, Antena 3 va funcționa pe mai multe departamente, dar cu un nou tip de organizare: News Gathering, Programming, Online, Marketing, Redacția CNN. De exemplu, dacă până acum redacția și producția erau departamente diferite, de acum înainte se vor regăsi combinate în noile departamente, în funcție de rolul acestora.
Tot în linii mari, din informațiile Paginademedia.ro, Antena 3 își propune reducerea componentei de talk-show și o creștere consistentă a ponderii știrilor (în jur de 70% știri și 30% talk).
Detalii, în continuare:
Vârful companiei:
Mihai Gâdea - director general, coordonator editorial
Alin Romașcan - director general adjunct (producție, editorial)
Ela Țane - director general adjunct (business, administrativ)
Adrian Ursu - director executiv (vânzări, dezvoltare, proiecte speciale). Adrian Ursu nu mai are atribuții editoriale și rămâne pe post cu emisiunea Secvențial.
Organizarea departamentelor este una dintre marile schimbări de la Antena 3:
Departamentul News Gathering
- noul departament este condus de Alexandru Cantuniari, fost redactor-șef adjunct, acum Head of News Gathering.
- departamentul nou înființat colectează știrile și informațiile zilei.
- cuprinde toate resursele implicate în strângerea informațiilor: reporterii de social, politiv, economic, eveniment, carele DSNG (de transmisie), EOD - Editors of the Day.
Departamentul Programming
- dacă zona de News Gathering adună știrile, partea de Programming se ocupă de "împachetare".
- vor fi trei coordonatori, fiecare cu o anumită zonă de acoperit:
- Head of Programming - Sabina Iosub
- Executive Producer - din informațiile Paginademedia.ro, urmează să vină la Antena 3 de la un alt post TV
- Head of Content - Iulian Budoi, fost EOD în Antena 3.
- tot ce înseamnă coordonarea scriiturii, editarea, titlurile ține de acest departament.
- în Programming intră redactorii, prezentatorii, editorii și producătorii.
Redacția CNN Hour
Parteneriatul cu CNN ar urma să se materializeze în această primăvară, când va fi lansată emisiunea CNN Hour.
Producătorul general al emisiunii CNN Hour va fi un angajat al rețelei internaționale de televiziune. Emisiunea produsă de Antena 3 cu CNN va avea o redacție separată, pentru acest proiect. Unul dintre numele deja intrate în echipă, pentru CNN Hour, este Alina Manolache, jurnalistă care a lucrat în trecut în grupul Intact, apoi la Digi 24 și, în ultima perioadă, la cotidianul Libertatea.
Emisiunea - care va fi difuzată în Prime-Time - va avea un studio special și o grafică specială. De altfel, întreaga grafică a postului Antena 3 urmează să fie schimbată și nu numai. Studioul de știri al Antena 3 va arăta altfel odată cu lansarea parteneriatului cu CNN.
Pe lângă acestea, vor mai funcționa departamentul Online (coordonat de Liviu Comăneanu) și cel de Marketing.
Noua organizare ar urma să aducă, potrivit surselor Paginademedia.ro, o altă poziționare a televiziunii de știri. Potrivit informațiilor din interiorul redacției, Mihai Gâdea ar urmări o creștere în credibilitate a televiziunii de știri, cu o pondere mai mare alocată informațiilor și mai mică zonei de opinie.
Reamintim că, la începutul lunii februarie, Antena 3 anunța schimbări la nivelul conducerii:
"În structura de conducere a postului partener CNN, Adrian Ursu va ocupa poziţia de Director Executiv cu atribuţii de dezvoltare, vânzări şi proiecte speciale, Alin Romaşcan si Ela Ţane îşi vor continua atribuţiile de coordonare în domeniile Operaţional şi, respectiv, Administrare afaceri.
Atribuţiile editoriale vor fi gestionate direct de Mihai Gâdea, Preşedinte – Director General."
Citește și: Ce audiențe au avut posturile TV în ianuarie? România TV, cel mai urmărit post de știri
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
*** a angajat intact de la o poșta!
CNN nu a " ales" A3 pentru continutul stirilor, ci pentru ca au fost singurii dispusi sa plateasca. Cam cum au luat si premiile alea americane. Iar Varanul a platit pentru ca are nevoie de credibilitatea pe care nu a reusit sa si-o construiasca cu gadea, badea, ciuvica etc.
Valoarea unui program de stiri este data de continut, de informatia transmisa, de cine o transmite, aspectele laudate de tine sunt doar suport. Cum credibilitatea Intact lipseste iar informatia este lipsita de substanta si obiectivitate (daca nu este fabricata dupa modelul mirela bugetara, atunci este copy/paste din social media sau comunicate), faci ceva pe grafica, studio, camere etc. Este ca si cum ai spune ca Russia Today are cel mai bun program de stiri, ca's misto rusoaicele si profesionisti cameramanii! Sau Mona Lisa este frumoasa pentru ca-i expusa la Paris, intr-o sala frumoasa si cu o rama de aur!
In concluzie, cat timp cei care ii dedica oda turnatorului vor fi la butoane, pot sa dea cnn 24 din 24, credibilitatea lor va fi la fel de mica, indiferent de realizarile tehnice.
Si Pro TV peste Antenuta Zero si Antenuta 3. Asta e tot ce conteaza. Plangi ! Ha ha ha !
INCREDIBIL.
Toate astea de mai sus nu-s cumva promo-uri la iUmor?
Dragii mei
Eu am lucrat ani de zile la digi24
Dar am o rudă in UK,am facut școală ,si facultatea de jurnalism si am avut loc de munca la un post de știri din Mare Britanie
Daca taceai,filozof rămâneai
Stiu de 100 de ori mai multe chestii ca voi in materie de jurnalism,deci shut up
Va rog sa va țineți gura
Ma îndoiesc că lucrați in Televiziune
Ma îndoiesc ca știți ce fel de jurnale sunt afară
Daca voi sunteți atât de înapoiati mintal încât sa credeti ca audiențele arăta calitatea jurnalului...înseamnă ca v-ati ratat viața
Nu degeaba CNN a acceptat colaborarea cu A3 ,asta înseamnă ca au seriozitate
Știrile Pro tv sunt simpla copie după BBC news dar e cam nereușită
Ca să nu uităm că la acces inrect era serialul fenomen a prostiei: vulpitza care urca audiența OBS.