Skip to main content

DOCUMENT. Curăţenie în TVR. Postul public vrea să dea peste 65.000 de euro unei firme, pentru două luni de curăţenie

 
DOCUMENT. Curăţenie în TVR. Postul public vrea să dea peste 65.000 de euro unei firme, pentru două luni de curăţenie

DOCUMENTE. Televiziunea publică vrea să dea peste 65.000 de euro unei firme, pentru două luni de curăţenie în instituţie.

Publicitate

Instituţia a făcut o procedură simplificată de achiziţie prin care acordă unei firme de curăţenie suma de 318.920 lei, adică aproximativ 65.000 euro, arată un document făcut public de sindicatul MediaSind.

Suma a fost deja aprobată de PDG-ul Doina Gradea, precum şi de membrii Comitetului Director, menţionează sindicaliştii. Aceştia mai spun că mâine, 5 februarie 2021, se aşteaptă votul electronic, în regim de urgenţă, din partea membrilor Consiliului de Administraţie.

Pentru suma este mai mare de 50.000 de euro este necesară şi aprobarea Consiliului de Administraţie, care poate respinge, prin vot, afacerea.

De altfel, Sorin Ilieşiu (membru CA din partea PSD) a reacţionat pe acest subiect şi cere explicaţii Doinei Gradea cu privie la contract. Printre altele, Ilieşiu spune:

- În opinia noastră, cu 66.500 Euro se pot cumpăra consumabile pentru curăţenia în cadrul SRTv, inclusiv în studiourile teritoriale, pentru cel puţin 200 de ani, nu doar pt două luni, precum în oferta S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L

- Nu e mai ieftin să cumpărăm aspiratoare de praf performante pe care TVR să le poată folosi cel puţin 10 ani? Aspiratoarele de praf existente nu pot fi reparate dacă s-au defectat? Nu e mai ieftin să cumpărăm detergenţi, hârtie igienică, săpun lichid, dezinfectanţi, consumabile pentru mopuri etc etc, iar curăţenia să o facă femeile de serviciu angajate cu carte de muncă la TVR?

- Bugetul de 66.500 Euro pt 2 luni de curăţenie se referă şi la studiourile teritoriale? S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. are filiale în toate oraşele unde SRTv are studiouri teritoriale?

Potrivit MediaSind, preşedintele Comisiei de evaluare a ofertelor a fost Gheorghe Pereş, acuzat de conflict de interese în trecut. Despre acesta sindicatul spunea, în vara lui 2020, că este fost angajat al unei firmei cu care instituţia publică a avut, în trei ani, contracte de un sfert de milion de euro. Gheorghe Pereş conducea, tot în vara lui 2020, o maşină înmatriculată pe numele firmei respective, după cum Paginademedia.ro a scris aici.


Citeşte şi: E sau nu conflict de interese? Şeful unui serviciu TVR cu achiziţii de 250.000 euro, fost angajat al firmei câştigătoare. Conduce o maşină a firmei


Documentul legat de achiziţia serviciilor de curăţenie, în valoare de 65.000 de euro, publicat de MediaSind

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cătălina Adriana Cătălina Adriana
    Adi
    Nu înțeleg ce face Parlamentul! Nu dă de pământ cu incompetenta și nerusinata conducere!
  • Jon Budai Jon Budai
    Bravo Cazane, mai da un tun in TVR!
  • Livia Pila Livia Pila
    Sa speram ca aceasta firma ii va curata definitiv pe numiții Gradea Doina, Vornicu - Shalit Smaranda, Blebea Cătălin, Ivașcu Camelia, Tompea Carla, Dirvariu Eduard, Demeter Andraș, Popescu Oana, Amza Alina, Gavrila Nicoleta, Fulea Adrian, Fulea Luiza, Ionescu Roxana, Cristache Ionuț, Iancu Șerban Livia.
  • Iuli Iuli
    Această instituție ar trebui închisă, ne mănâncă banii ăia mulți pe care îi primește an de an și nu se folosesc în scopul telespectatorilor.
  • SIMONA SIMONA
    E bravo era sa zic o prostie
    Curățenie le trebuia lor ca in rest totul e bine si frumos au audiențe record
    N-au mai fost lideri din 1993 de când s-a creat antena=))))))))

Trimite un comentariu

sus