Skip to main content

„Televiziunea Publică trebuie desfiinţată şi refăcută de la zero”. Iulian Bulai, împotriva deciziei de a dubla şefia TVR

 
Iulian Bulai. Foto: Facebook
Iulian Bulai. Foto: Facebook

Iulian Bulai, şeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, nu este de acord cu decizia coaliţiei de la guvernare de a „sparge” în două şefia TVR-ului şi a Radioului Public.

Publicitate

Iniţial, spargerea în două a conducerii TVR urmărea numirea unui preşedinte al Consiliului de Administraţie şi, separat, pe baza unui contract de management, angajarea unui director general.

În schimb însă, discuţiile din coaliţie merg pe politizarea ambelor poziţii, adică un preşedinte al Consiliului de Administraţie şi un director general ales tot din rândul membrilor Consiliului de Administraţie (numiţi pe alrgoritm politic).

Bulai spune că Televiziunea Publică trebuie desfiinţată şi reconstruită de la zero.

„Singura soluţie de reformă a TVR acum este desfiinţarea instituţiei. Liderii USR PLUS au susţinut concurs deschis pentru funcţia de director general. PNL şi UDMR nu au susţinut.

Trebuie reconstruit de la zero. O instituţie cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajaţi care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă”, a spus Bulai pentru Libertatea.

Context. TVR-ul ar putea avea doi şefi dacă se aplică „planul” coaliţiei de guvernare.

Astfel, Postul public ar putea avea separat un preşedinte al Consiliului de Administraţie şi un director general. La fel s-ar putea să se întâmple şi în cazul SRR, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În prezent, la TVR funcţia de Preşedinte-Director General este ocupată de Doina Gradea. Georgică Severin este şeful Radioului public.

CITEŞTE ŞI: Şefia TVR s-ar putea „sparge” în două: un director general şi un preşedinte

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • flaushatu flaushatu
    Bula asta ar trebui luat in serios? Spune numai prostii.
  • Barbat Barbat
    E național rai dar are rating tvr nu

    Cum e national la Antenuta. Rating la pensionari. Accesatii triplu pensionari decat tineri.
  • Gabi Gabi
    Mile,poate ne uitam si la bugete,putin.
  • Gabi Gabi
    Bugetul l-ai comparat,Mile?
  • Mile Mile
    E național rai dar are rating tvr nu
  • Gica Gica
    Daca desfiintati TVR, nicio problema. Dar decat sa infiintati una USR, mai bine deloc ! Chiar si daca avem telecomanda sau putem elimina postul din grila ...
  • Gabi Gabi
    Pentru Andreea,poate te uiti pytin si la bugetele lor [tv publice din alte tari europene],pentru Mile,RAI este televiziunea publica italiana.
  • DODO DODO
    tvr nu tebuie sa faca audienta ci sa completeze nisele libere de la private Expl : cite concerte simfonice ati vazut la canalele comerciale ? si totusi sint iubitori de acest gen care trebuie satisfacuti Clar ca asa ceva nu face reting dar trebuie Asa ca ce vreti cultura sau vulpite ? pacatul TVR este ca a facut propaganda fatisa pentru psd cu bani publici A platit la greu activisti de partid ca dinescu cristoiu nistorscu sub bagheta de aur a lui cristache Asa ca hai mai repede cu schimbarea !
  • mile mile
    pai rai in italia de ce e lider ca e comercial ha
  • Jodorut Jodorut
    Exact maxim 500 de angajați imediat

    Fierbintenii au sters pe jos cu Bucatarii tai. Ha ha ha ! Plangi de oftica postac !j
  • Andreea Andreea
    E trist ca in alte țări televiziunile publice sunt lideri zi de zi si La noi....
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Bulai ar trebui sa cunoască pe îndelete activitatea din TVR. Și pe urma sa deschidă gura. Asa ca pana atunci ar fi mai bine sa redevina statuie.
  • ion ion
    TVR-ul e un fel de rusine a televiziunilor insa totusi in nicio tara televiziunea nationala nu are ca scop principal audienta. E fix invers, ca altfel pot s-o puna directoare pe Mirela Vaida sau pe Adi Minune si audienta se rezolva.
    Dar de fapt toti vor o bucata de ciolan, nu sa faca ceva util din TVR
  • Xenox Xenox
    Poate ne explică și nouă cineva, care este rolul TVR astăzi? Că la 0.5 rating...
  • Falg Falg
    Sunt de-acord cu acest demers însă imediat vor ieși PSD ul și AUR in apărarea TVR ului și angajații TVR ului cum ca săracii au ramas fără lucru și nu mai au ce pune pe masa Nu ca le-ar pasa de soarta lor însă sa își mai adune câțiva simpatizanți ( alegători )
    Nimeni nu va face acest demers de a Închide TVR-ul pentru ca le e frica de viitoarele reacții, oricât de mulți bani ar înghiți aceste televiziuni și angajații lor!
    De abia se mișcă ceva, ceva la Metrorex unde erau salarii mai mare decât la un director de banca și acolo tot nu pot face prea mare lucru ca le-au dat PSD ul cu vârf și indesat ca sa aibe câteva voturi in plus

Trimite un comentariu

sus