Skip to main content

CNA. Probleme cu banii pentru unele posturi regionale ale Antenei 3. Au cerut să renunţe la programul local o perioadă

 
Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

CNA. Mai multe posturi regionale ale Antenei 3 au probleme financiare şi au cerut CNA să retransmită, integral, programele postului „mamă” din Bucureşti.

Publicitate

Problemele ar fi cauzate în contextul potenţialului financiar al asocierilor din provincie şi al pieţei de publicitate din local, după cum au spus oficialii postului la CNA. 

Concret, sunt probleme la următoarele posturi:

  • Antena 3 din Ploieşti
  • Antena 3 din Târgu Mureş
  • Antena 3 din Iaşi
  • Antena 3 din Slobozia

Pentru acestea, reprezentanţii Intact au cerut retransmisia integrală a postului Antena 3 din Bucureşti. Pentru Antena 3 din Braşov s-a solicitat decizia de autorizare.

Pe scurt, forul audiovizual a aprobat cererea, însă cu o condiţie. Detalii, mai jos: 

Norina Ionescu, reprezentant Intact Media, în şedinţa CNA:

„Avem probleme la unele dintre studiourile pe care le-a preluat Antena 3 de la Antena Group. Aceste studiouri sunt preluate, toate care au probleme. În sensul că pe plan local s-au făcut nişte planuri, am avut nişte proiecte şi a fost dificil să facem un parteneriat când staţiile regionale aparţiuneau Antena Group.

Există notificări către CNA pentru unele studiouri. Ne-am trezit în pandemie că nu mai avem cu cine să facem program local. Singura soluţie a rămas pentru retransmisie 100% de la Bucureşti.

Situaţia este una neplăcută. La Târgu-Mureş, situaţia este una critică, delicată.”

Dorina Rusu (membru CNA): „Dacă dvs. v-aţi gândit dacă are rost să păstraţi licenţele în felul ăsta. Credeţi că puteţi să rezolvaţi problema?”

Norina Ionescu: „Proiectul era de a dezvolta această parte locală şi regională. Ideea este nu să renunţăm, ci să le exploatăm corespunzător sub brandul Antenei 3 cu ceea ce reprezintă brandul Antenei 3. Nu este vorba despre rea creadinţă, ci despre cumul de factori care ne aduce în această situaţie delicată. Nu ne dorim să pierdem aceste licenţe.”

Au şase luni să-şi rezolve problemele

Forul audiovizual a votat în favoarea cererii Antena 3, însă cu o condiţie: au termen de şase luni să-şi rezolve problemele.

În urma discuţii între membrii CNA şi reprezentantul Intact s-a ajuns la un consens. Astfel, cei de la Antena 3 au un termen de 6 luni (data exactă: 18 ianuarie 2022) să rezolve problemele studiourilor televiziunilor regionale.

Astfel, cele patru posturi - Ploieşti, Târgu Mureş, Iaşi şi Slobozia - vor retransmite staţia de la Bucureşti. În acest timp nu vor avea program local. 

Antena 3 deţine 12 licenţe audiovizuale

Antena 3 deţine nu mai puţin de 12 licenţe audiovuzale:

  • Două licenţe locale pentru Antena 3 din Râmnicu Vâlcea şi Slatina
  • Nouă licenţe regionale pentru Antena 3. Este vorba despre licenţele care au aparţinut în trecut postului Antena 1 (Braşov, Constanţa-Tulcea, Călăraşi, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu Mureş).
  • Licenţa naţională pentru Antena 3

Reamintim că Antena Group a cedat licenţele regionale către Antena 3 în august 2019, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

 

CITEŞTE ŞI: Staţiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3

CITEŞTE ŞI: CNA. Antena 3 e şi în Slatina. Postul a obţinut o nouă licenţă TV. Cât investeşte familia Voiculescu în noul post?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO 2 DODO 2
    a ! am vazut si unul mai tinerel cu caciula dacica
  • DODO DODO
    si ce treba are drapelul national fluturat de babele alea platite ca pe bune nu aveau cum sa se mobilizeze singure
  • mihai mihai
    Țin minte că și banii din teledonul pentru victimele de la Colectiv s-au evaporat acum câțiva ani, că aia de la intact se pricep la sifonarea banului public că au învățat de la dom' profesor care dăduse de averea lui ceaușescu.
  • ion ion
    Eu nu inteleg. A3 a declarat profit 16 milioane in 2019, deci cadoul de pandemie, 15 milioane lei, cel mai mare dintre toate trusturile, a dublat profitul lui Felix instantaneu si e saracie mare? Inseamna ca echipa de soc de la A3 a bagat banii in offshore si se dau faliti.
    Asta pe langa faptul ca sunt si "academicienii" care platesc sa respire aerul din trust.

Trimite un comentariu

sus